Este o reteta foarte simpla, dar este si sanatoasa, usoara si satioasa. Se poate folosi orice fel de pesto verde (busuioc, menta, coriandru, ruccola, patrunjel), sau rosu (cu rosii uscate la soare si busuioc); in acest ultim caz, in loc de rosii cherry serviti carnea si pastele alaturi de rondele de castravete si fasiute de ardei gras verde.

 
Bucatarie: italiana
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 18 minute
 
Ingrediente:
1 lingura de ulei de masline
2 piepti de pui dezosati, fara piele, circa 800 g in total
frunze proaspete de busuioc (sau de menta), pentru ornat
250 g pesto de busuioc (sau de menta), din borcan
250 g paste de dimensiuni mici (farfalle, penne, orechiette etc.)
50 g branza Parmesan, rasa carlionti (se foloseste un decojitor de legume)
sare
piper negru, macinat
20-24 rosii cherry (sau morcovi tineri), pentru servit

Instructiuni:
Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga pieptii de pui si se prajesc 15 minute la foc mediu, intorcandu-i de cateva ori, pana ce carnea este facuta si rumenita dupa dorinta.

Se scot pieptii din tigaie, se pun pe un platou, se acopera si se pastreaza la cald. Se micsoreaza putin flacara si se adauga pesto-ul in tigaie. Se gateste 2 minute, amestecand constant, pana ce este bine incins. 

Intre timp se pune o oala cu apa pe foc. Cand apa da in clocot, se adauga sare din belsug si se pun pastele la fiert, conform timpului indicat pe ambalaj. Se scurg bine si se impart pe farfuriile individuale

Se asaza bucatile de carne langa paste si se toarna pesto cald deasupra; de asemenea, se toarna peste paste si sucul lasat de carne in platou. Se orneaza cu frunze proaspete de busuioc, se presara cu Parmesan ras, se rasneste putin piper negru deasupra, si se serveste alaturi de rosii cherry.