Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.
Pistou este varianta provensala a mai cunoscutului sos pesto. Numele sau inseamna “pisat” in limba provensala, iar sosul se prepara pisand bine frunze proaspete de busuioc cu usturoi, patrunjel, sare si piper si amestecandu-le apoi cu Parmesan ras si ulei de masline extra virgin.
Bucatarie: franceza
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 20 minute
Ingrediente:
2 jumatati de piept de pui (fara micul file) dezosate, fara piele
sare
piper negru, proaspat macinat
1 lingurita de boia dulce
1/3 lingurita de boia iute
6 linguri de ulei de masline extra virgin
30 g branza Parmesan, proaspat rasa
20 g frunze proaspete de busuioc, tocate
1/2 legatura de patrunjel proaspat, tocat
2 catei de usturoi, rasi
2 linguri de brandy
Parmesan ras, pentru servit
frunze proaspete de busuioc, pentru servit
1/2 ardei gras rosu, taiat fasiute subtiri
1/2 ardei gras galben, taiat fasiute subtiri
1/2 ardei gras portocaliu, taiat fasiute subtiri
frunze proaspete de busuioc, pentru servit
Instructiuni:
Se prepara sosul pistou, procesand intr-un blender busuiocul cu usturoi, parmesan, patrunjel, sare, piper si 4 linguri de ulei de masline. Se pune deoparte
Se combina boiaua dulce si cea iute cu sare, piper si putin ulei. Se ung cu aceasta pasta pieptii de pui. Se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie si se prajesc la foc mediu timp de 4-5 minute pe fiecare parte, sau pana ce sunt facuti si rumeniti dupa dorinta. Se scot pe o farfurie calda si se lasa la odihna, acoperiti lejer cu folie metalica.
In tigaie se adauga brandy si se da in clocot, racaind bine reziduurile caramelizate lasate de pui. Se adauga apoi sosul pistou si se amesteca pana ce este incins.
In alta tigaie se soteaza ardeii grasi, in 1 lingura de ulei, timp de 2-3 minute, sau pana ce sunt fraged-crocanti.
Se servesc pieptii de pui pe un pat de ardei sotati, bine stropiti cu sos si ornati cu frunze proaspete de busuioc si Parmesan ras.
Vin potrivit: Easy by ENIRA 2008
WineRo pe FaceBook.
Iata lista magazinelor de unde se pot cumpara vinurile produse si distribuite de WineRo.
Buna
Aceasta reteta am facut-o la cina in seara aceasta .E foarte placuta aroma busuiocului iar boiaua de pe carne se simte placut
Ardei am folosit rosu si galben pt ca nu am gasit portocaliu.
Si pt ca azi am fost harnic am facut si o portie dubla de 7 arome romanesti tip pasta folosind ca verdeata busuioc patrunjel marar si tarhon pt ca vreau sa o folosesc la carne de pui.Zilele acestea o sa ma hotarasc ce reteta o sa fac utilizind pasta.Reteta de aici binenteles.
toate cele bune
@Dorel: Ai fost activ. 🙂 Ma bucur ca ai pornit folosind idei de pe blog. Spor la experimente!
Interesanta reteta. Nu am incercat pana acum un pistou. Tie cum ti s-a parut, mai gustos de cat pesto sau nu?
@memphis: Nu cred ca pot da un verdict. Imi plac ambele. Pistou este, parca, mai aromat, pesto are insa un gust mai „adanc” si mai complex.
Cata munca pentru blogul asta, si ce retete atent alese!
Abia acum v-am descoperit, imi place mult, desi de abia m-am apucat de citit.
Grozav.
@Freya: Sunteti binevenita si sper sa ramaneti pe aici cat mai mult.
Ce reteta usoara, numai buna pentru cei ca mine care vor ceva mai lejer la masa!
Multumesc, imi prinde foarte bine.
@bubulina: Se vede ca tie iti plac ardeii. 🙂
Imi place combinatia de culori, nu stiu insa daca imi plac ardeii , eu nu prea mananc asa mult ardei….
@Corina: Atunci foloseste fasole verde, ciuperi, morcovi… Redu cantitatea de ardei.