Pui cu rozmarin, la cuptor
Reteta este foarte simpla, iar rezultatul este foarte aromat. Ingredientele folosite sunt tipic mediteraneene: ulei de masline, rozmarin, usturoi, coriandru, lamaie, rosii uscate la soare. Toate acestea se gasesc, in mod regulat, si pe piata noastra.

Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 2 ore
Timp de gatit: 40 minute

Ingrediente:
1 piept de pui dezosat, fara piele, circa 400 g in total, taiat in 4 fasii, pe lungime
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
50 g rosii-uscate-la-soare
1/4 cana cu frunze proaspete de rozmarin
1/4 lingurita de sare
1 lingurita de boia iute
2 lingurite de seminte de coriandru, macinate
1 lingura de unt
1 lamaie
1 lingura de suc de lamaie
fire proaspete de rozmarin, pentru ornat

Instructiuni:
Se pun intr-un blender ceapa, usturoiul, rozmarinul si rosiile-uscate-la-soare. Se proceseaza pana ce se obtine un amestec omogen. Se adauga coriandrul, sarea, boiaua si untul si se proceseaza in continuare, pana se obtine o pasta omogena. Daca pasta este prea groasa, se adauga 1-2 linguri de ulei de masline si se amesteca bine.

Se amesteca intr-un castron bucatile de carne cu pasta de condimente si se lasa la marinat 1-2 ore. Se captuseste o tava de copt cu folie metalica.

Se incinge cuptorul la 200 °C. Se asaza bucatile de pui pe tava de copt. Se taie lamaia felii si se asaza printre bucatile de pui. Se stropesc acestea cu putin suc de lamaie. Se gateste puiul la cuptor 20-30 de minute, pana ce este facut si rumenit dupa preferinta. Se umezeste, ocazional, cu sosul din tava. Se scoate puiul din cuptor, se acopera cu foile metalica si se lasa sa stea 5-10 minute. Se serveste ornat cu fire de rozmarin, alaturi de orez fiert, sau cuscus cu legume.