Este o reteta simpla, usoara si foarte aromata, ce respira din plin aerul proaspat si cald al sudului Europei. In loc de salvie se pot folosi si oregano, sau rozmarin.


Bucatarie: italiana
Cantitate: 2 portii
Dificultate: usor
Timp de preparare: 2 minute
Timp de gatit: 12 minute

Ingrediente:
1 piept de pui, taiat in jumatate
12 frunze proaspete de salvie
1 lingura de unt
2 linguri de suc de lamaie
2 linguri de vin alb, sec
felii de lamaie, pentru ornat
1 lingurita de coaja rasa de lamaie, pentru ornat
sare
piper negru, proaspat macinat

Instructiuni:
Se taie pieptii in jumatate si se asezoneaza din belsug cu sare si piper.

Se incinge o tigaie la foc mediu si se adauga untul. Cand acesta incepe sa bolboroseasca, se adauga frunzele de salvie si se amesteca rapid. Se adauga carnea, se mareste un pic temperatura si se prajeste 4-5 minute pe ambele parti, pana cand este facuta si rumenita dupa dorinta. Se scoate carnea din tigaie si se pune pe o farfurie.

Se adauga in tigaie sucul de lamaie si se racaie bine vasul, ca sa se desprinda toate reziduurile de la prajire. Se mai adauga vinul si 1-2 linguri de apa si se da mixtura in clocot. Se fierbe pana cand se reduce putin. Se scot frunzele de salvie din tigaie si se arunca.

Se readuc in tigaie bucatile de pui si se incing 1-2 minute, umezindu-le cu sos. Se servesc, alaturi de orez fiert, presarate cu piper proaspat macinat si coaja rasa de lamaie, si ornate cu frunze proaspete de salvie si felii de lamaie.