Este o reteta simpla, usoara si foarte aromata, ce respira din plin aerul proaspat si cald al sudului Europei. In loc de salvie se pot folosi si oregano, sau rozmarin.
Bucatarie: italiana
Cantitate: 2 portii
Dificultate: usor
Timp de preparare: 2 minute
Timp de gatit: 12 minute
Ingrediente:
1 piept de pui, taiat in jumatate
12 frunze proaspete de salvie
1 lingura de unt
2 linguri de suc de lamaie
2 linguri de vin alb, sec
felii de lamaie, pentru ornat
1 lingurita de coaja rasa de lamaie, pentru ornat
sare
piper negru, proaspat macinat
Instructiuni:
Se taie pieptii in jumatate si se asezoneaza din belsug cu sare si piper.
Se incinge o tigaie la foc mediu si se adauga untul. Cand acesta incepe sa bolboroseasca, se adauga frunzele de salvie si se amesteca rapid. Se adauga carnea, se mareste un pic temperatura si se prajeste 4-5 minute pe ambele parti, pana cand este facuta si rumenita dupa dorinta. Se scoate carnea din tigaie si se pune pe o farfurie.
Se adauga in tigaie sucul de lamaie si se racaie bine vasul, ca sa se desprinda toate reziduurile de la prajire. Se mai adauga vinul si 1-2 linguri de apa si se da mixtura in clocot. Se fierbe pana cand se reduce putin. Se scot frunzele de salvie din tigaie si se arunca.
Se readuc in tigaie bucatile de pui si se incing 1-2 minute, umezindu-le cu sos. Se servesc, alaturi de orez fiert, presarate cu piper proaspat macinat si coaja rasa de lamaie, si ornate cu frunze proaspete de salvie si felii de lamaie.
Incerc sa fac reteta asta de vreo 2 ani 🙂
Adica am avut-o in vedere, in tot acest timp!
Iar aseara am constatat ca am asteptat prea mult!
Foarte bun puiul cu salvie! S-a terminat intr-o clipita!
Multumim!
@Motoimaria: Cu mare placere. 🙂
…..si eu care incercam sa iti sugerez o felie de mediterana !!!!….si ce a iesit !!!!…oooffff !!!!!!….una peste alta reteta e minunata !!!!….sau mai bine zis a fost !!!!!…..
…..bonne soiree, Chef !!!!….in albaneza !!!!…..
@gratiela: 🙂
….buna dimineata , Radu !…..gind la gind !…aveam pofta sa maninc piept curcan !……unt, lamiie, salvie….o salata verde….un pahar vin rose….Europa de Sud….mare….!!
…..merci, Chef !
@gratiela: Buna dimineata. Multzam pentru dedicatia muzicala. Esti la mare in Europa de sud? Albania? 😀
am facut si eu o reteta asemanatoare mai demult, cu salvie si otet balsamic adevarat. A fost excelenta! Sunt curioasa sa incerc reteta ta si sa vad daca vinul si lamaia schimba complet gustul. Multumesc, Radu, pentru inspiratie.
@codruta: In principiu, cu otetul balsamic adevarat, nu cu imitatiile de pe piata, nu se gateste, caci isi pierde gustul la temperaturi ridicate. Am niste balsamic alb, cred ca o sa fac o incercare si cu el.