Bucataria Orientului Apropiat nu este una de care m-am apropiat foarte des, desi merita din plin atentia oricarui pasionat de gastronomie. Cautam de ceva vreme o ocazie sa ma re-aventurez putin in aceasta zona, iar ea mi-a fost oferita de rodia cumparata zilele acestea. Va propun o reteta foarte simpla si rapida, care pe langa gust si aroma ofera si cu un aspect deosebit.


Bucatarie: israeliana
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 7 minute
Timp de gatit: 17 minute

Ingrediente:
1 piept de pui, circa 350 g, taiat bucati
piper negru, proaspat macinat
1 lingura de unt
1-2 linguri de ulei de masline
1/4 cana cu concentrat de rodie
1/2 cana cu fond de pui (sau supa preparata din cubulete de concentrat)
250 g orez cu bob lung, fiert
1 ceapa mica, tocata marunt
2 catei de usturoi, tocati marunt
2 lingurite de pasta de ardei iute
2 linguri de patrunjel, tocat
seminte de rodie, pentru ornat

Instructiuni:
Se incing untul si uleiul intr-o tigaie. Se asezoneaza carnea cu sare si piper. Se adauga apoi in tigaie si se prajesc 2-3 minute, pana ce se rumeneste uniform. Se scoate cu o spumiera si se pune deoparte.

Se adauga in tigaie ceapa si usturoi si se calesc la foc mic, timp de 3-4 minute, sau pana ce se inmoaie.

Se adauga concentratul de rodie, fondul si pasta de ardei iute si se amesteca. Se da in clocot si se lasa sa fiarba la foc mic 1 minut. Se asezoneaza cu sare si piper, se adauga carnea si ceapa verde, se amesteca si se lasa sa fiarba incet 5 minute.

Se adauga orezul si patrunjelul tocat, se amesteca si se lasa 1-2 minute, ca sa se incinga orezul. Se serveste imediat, ornat cu seminte de rodie si frunze de patrunjel.

Sfaturi:
Concentrat de rodie se gaseste in supermarketuri (Cora, Carrefour, Mega Image), dar sporadic.