Pui cu sos de rodie

Bucataria Orientului Apropiat nu este una de care m-am apropiat foarte des, desi merita din plin atentia oricarui pasionat de gastronomie. Cautam de ceva vreme o ocazie sa ma re-aventurez putin in aceasta zona, iar ea mi-a fost oferita de rodia cumparata zilele acestea. Va propun o reteta foarte simpla si rapida, care pe langa gust si aroma ofera si cu un aspect deosebit.
pui cu sos de rodie1 - Pui cu sos de rodie 1 - Retetele lui Radu

Bucatarie: israeliana
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 7 minute
Timp de gatit: 17 minute

Ingrediente:
1 piept de pui, circa 350 g, taiat bucati
piper negru, proaspat macinat
1 lingura de unt
1-2 linguri de ulei de masline
1/4 cana cu concentrat de rodie
1/2 cana cu fond de pui (sau supa preparata din cubulete de concentrat)
250 g orez cu bob lung, fiert
1 ceapa mica, tocata marunt
2 catei de usturoi, tocati marunt
2 lingurite de pasta de ardei iute
2 linguri de patrunjel, tocat
seminte de rodie, pentru ornat

Instructiuni:
Se incing untul si uleiul intr-o tigaie. Se asezoneaza carnea cu sare si piper. Se adauga apoi in tigaie si se prajesc 2-3 minute, pana ce se rumeneste uniform. Se scoate cu o spumiera si se pune deoparte.

Se adauga in tigaie ceapa si usturoi si se calesc la foc mic, timp de 3-4 minute, sau pana ce se inmoaie.

Se adauga concentratul de rodie, fondul si pasta de ardei iute si se amesteca. Se da in clocot si se lasa sa fiarba la foc mic 1 minut. Se asezoneaza cu sare si piper, se adauga carnea si ceapa verde, se amesteca si se lasa sa fiarba incet 5 minute.

Citeste si articolul →   Chimay Bleue

Se adauga orezul si patrunjelul tocat, se amesteca si se lasa 1-2 minute, ca sa se incinga orezul. Se serveste imediat, ornat cu seminte de rodie si frunze de patrunjel.

Sfaturi:
Concentrat de rodie se gaseste in supermarketuri (Cora, Carrefour, Mega Image), dar sporadic.

12 comentarii pe “Pui cu sos de rodie

    • Radu Popovici spune:

      @Florina: Concentratul de rodii este un suc… concentrat. As fi folosit si suc de rodii, in alta cantitate si folosit mai altfel, dar pe piata am gasit doar concentrat.

  1. RamonaA spune:

    Din octombrie rodiile sunt in timpul lor, sunt peste tot.
    Eu iau de la vecini 🙂 sucul de rodii sau de coacãze se gãseste peste tot costã cca. de 0, 90 centi Lt. se pune ca colorant in prãjituri si creme, vara ne place mult cu gheatã si sprite.
    Am gãtit 3 retete cu rodii, cu orez, lapte condensat si tort.
    Multumesc de reteta cu pui,am sã fac .
    Pt. cei care au rodii si au timp sa facã suc in casa:
    Pt. 1 lingurã de suc:
    70 gr. seminte rodie, 2 linguri zahãr galben,2 linguri suc de lamãie si 200 ml apã.
    Fierbe la foc mediu cca 7 min. pãnã se reduce la jumate lichidul.Filtreazã.

    • Radu Popovici spune:

      @Ramona: Cred ca din ingredientele listate de tine iese mai mult de o lingura de suc. As zice ca iese cel putin jumatate de cana, adica vreo 4-5 linguri.

  2. Laura Pricop spune:

    Foarte misto reteta! Arata excelent! Trebuie s-o incerc neaparat. Chiar astazi dau o raita prin magazine dupa suc concentrat de rodie. Rodii am tot vazut prin supermerketuri, asa ca sper sa nu am probleme cu ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.