Va propun o reteta simpla, destinata celor care iubesc aromele exotice. Savoarea retetei este data, in afara de condimente, de excelentele conserve de rosii produse de Cirio.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 5 minute plus marinare
Timp de gatit: 25-30 de minute

Ingrediente:
2 pulpe de pui, circa 500 g in total
sare
piper negru, proaspat rasnit
3 linguri de ulei de masline
2 lingurite de amestec curry
2 lingurite de miere
1 ceapa, tocata
4 catei de usturoi, tocati
2 linguri de coniac
1 cutie cu rosii Cirio Pelati, 400 g
100 g smantana pentru gatit, 32% grasime
frunze proaspete de oregano
2 cartofi medii, taiati in sferturi

Instructiuni:
Spala pulpele de pui si sterge-le prin tamponare cu prosoape de hartie. Sareaza si pipereaza.

Amesteca intr-un castronel mierea cu amestec curry si 2 lingurite de ulei de masline. Unge cu mixtura obtinuta pulpele de pui. Lasa-le la marinat 1 ora, acoperite.

Incinge o tigaie mare si adanca. Adauga restul de ulei si incinge. Prajeste pulpele, la foc mediu-iute, timp de 2-3 minute pe fiecare parte pana ce se rumenesc uniform. Scoate pulpele si pastreaza-le la cald.

Adauga in tigaie ceapa tocata, sareaza si caleste la foc mic-mediu 2 minute. Racaie bine fundul tigaii, pentru a incorpora reziduurile caramelizate lasate de carne.
Adauga usturoi si curry si amesteca bine. Adauga coniacul si gateste alte 2-3 minute, pana ce ceapa se face translucida.

Adauga rosiile din cutie, cu suc cu tot si smantana. Sareaza si pipereaza. Gateste amestecul 1-2 minute, presand cu furculita rosiile si sfaramandu-le, ca sosul sa capete o structura neomogena.

Adauga frunzele de oregano, cartofii si pulpele de pui, impreuna cu sucul lasat in farfurie, si da mixtura in clocot. Micsoreaza flacara si acopera tigaia. Gateste la foc foarte mic timp de 15-20 de minute, pana ce cartofii sunt fragezi, iar carnea este facuta. Incearca infigand in zona cea mai groasa o frigare subtire. Sucul care iese trebuie sa fie limpede.
Serveste pulpele cu sos si cartofi, ornate cu frunze proaspete de oregano.