Ma repet, poate a cinci suta oara, dar nu am ce face: reteta de astazi este una simpla, rapida si foarte gustoasa. Are un aer mediteranean, este satioasa si, totusi, lejera, chiar si pe vreme calduroasa. Serviti preparatul la masa de pranz: este un fel principal delicios.

Daca doriti ceva si mai satios, ganditi-va la o garnitura adecvata: piure de cartofi, cartofi natur sau orez ar merge, cel mai bine, in opinia, mea, caci va ajuta sa “culegeti” sosul.
Nu uitati sa va rasfatati si cu un pahar de vin alb sau rose, sec sau demi-sec.

Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 15 minute

Ingrediente:
2 jumatati de piept de pui dezosat, fara piele, feliate oblic
1/4 cana cu faina
sare
piper
1-2 lingurite de oregano uscat
4 linguri de ulei de masline extra virgin
8-12 ciuperci champignon, functie de dimensiune, feliate
1/4 cana cu fond de pui
1/4 cana cu vin alb demi-dulce
3 linguri de brandy
2 linguri de unt-gremolata cu busuioc, rece
frunze proaspete de busuioc, pentru ornat

Instructiuni:
Se amesteca intr-un platou faina cu sare, piper si oregano. Se tavaleste carnea prin acest amestec si se scutura de exces.

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga carnea si se rumeneste la foc iute circa 1-2 minute pe fiecare parte. Se scoate pe o farfurie calda.

Se adauga in tigaie ciupercile, se sareaza putin si se soteaza cateva minute, pana ce se rumenesc putin. Se adauga fond, vin si brandy si se da in clocot mixtura. Se readuc in tigaie bucatile de carne si se mijoteaza 10 minute, fara capac, pana ce sosul scade la o treime. In acest timp se intorc feliile de carne de 2-3 ori, ca sa se acopere uniform cu sos.

Se adauga untul-gremolata si se amesteca pana ce se topeste. Se servesc feliile de piept de pui cu sosul de ciupercute, presarate cu frunze proaspete de busuioc.

Nota:
Untul-gremolata cu busuioc are reteta similara cu untul-gremolata cu patrunjel, diferenta facand-o faptul ca patrunjelul este inlocuit cu o cantitate echivalenta de busuioc.

Sfaturi:
Untul-gremolata trebuie sa fie rece atunci cand este incorporat in sos, abia scos din frigider. Va da sosului un luciu frumos, ca sa nu mai vorbesc de gust si aroma.