Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.
Cheia retetei este sosul neasteptat, preparat cu vin si pesto, combinatie tipic mediteraneana. Adausul de struguri da retetei o nota proaspata si fructata, care merge bine cu un vin rosu sec, ale carui gust si aroma au nuante de fructe.
Bucatarie: italiana
Dificultate: mica
Cantitate: 2 portii
Preparare: 5 minute
Gatit: 32 minute
Ingrediente:
3 linguri de ulei de masline
4 ciocanele de pui cu os, fara piele
1 ceapa rosie, taiata feliute
1 lingura de pesto rosu
2 catei de usturoi, tocati
150 ml vin rosu, sec
150 ml fond de pui
2 foi de dafin
sare
piper
70 g boabe de struguri rosii
12 frunze de busuioc, taiate chiffonade
frunze proaspete de busuioc, pentru servit
orez fiert, pentru servit
salata de cruditati, pentru servit
Instructiuni:
Se incing 2 linguri de ulei intr-o cratita mare. Se sareaza si se pipereaza ciocanelele de pui, apoi se prajesc ciocanelele la foc mediu-iute, timp de 5 minute, intorcandu-le ocazional pana ce se rumenesc uniform. Se scot din cratita si se pun deoparte, pe o farfurie calda.
Se adauga in cratita restul de ulei si se incinge. Se micsoreaza flacara si se adauga ceapa si sosul pesto. Se sareaza si se caleste ceapa 3-4 minute, pana ce s-a inmuiat. Se adauga usturoi, se amesteca si se continua 1 minut. Se adauga vinul, fondul si foile de dafin si se da mixtura in clocot.
Se readuc ciocanelele in cratita. Se micsoreaza flacara, se acopera cratita si se fierb ciocanelele molcom timp de 20 de minute, pana ce sunt fragede.
Intre timp se taie boabele de struguri in jumatate si se curata de seminte. Se adauga in cratita impreuna cu busuiocul si se gatesc 2 minute, pana se incing. Se servesc imediat ciocanelele, stropite din belsug cu sos si ornate cu frunze de busuioc, alaturi de orez fiert si salata de cruditati.
Vin pentru servit: Easy by Enira
WineRo pe FaceBook.
Iata lista magazinelor de unde se pot cumpara vinurile produse si distribuite de WineRo.
Foarte bun!
Foarte interesanta reteta. Imi place.
@memphis: Multzam. 🙂
O sa incerc daca se mai domoleste vremea asta. L-am gustat deja si stiu ca este foarte bun. 🙂
@andra: Sper ca vremea sa tina cu tine, atunci! 🙂
Retetele tale imi plac foarte mult. cu tinutul de cuvant este mai greu. 🙂 Adesea si uit sa revin cu impresii desi stiu ca asa ar fi corect. Uite, la reteta asta ma tin si de cuvant si o sa si revin cu impresii. Este bine asa?
@andra: Este foarte bine. Tu gateste-o, ca la impresii nu am nicio emotie. 🙂 Poate reusesti sa faci rost si de Easy by Enira? Asta ca sa fie totul ca la carte.
Nu am mai gatit un sos de vin cu pesto. de altfel nu am gatit niciodat cu pesto rosu. nici nu stiam ca exista. Astazi am mai invatat ceva. Foarte interesanta combinatia de sos de vin cu struguri. Dau de ea pentru prima oara dar cred ca este delicioasa. Promit sa incerc reteta. 🙂
@andra: Vezi ca tu promiti des, dar nu prea revii cu impresii. Ori nu te tii de cuvant, ori nu-ti plac retetele mele. 😀
Mmmm, vin, busuioc, struguri… Miroase-a vara, cind afara vijiie viscolul! Plina de imaginatie si de arome reteta ta. Sa ma incumet?
@Ducky: Eu as zice sa te incumeti, daca iti plac aromele mediteraneene. 🙂
Cat de fraged a iesit puiul! Cred ca sosul este excelent. Iti multumesc pentru aceasta reteta simpla si delicioasa.
@simina: Cu placere. 🙂