Reteta este extrem de simpla, iar gustul este cu deosebit, nu doar datorita notei exotice date de tamarin, ci si datorita modului in care este folosita ceapa.
Ceapa tocata da o aroma si un gust mai dulcege, rondelele de ceapa adaugate la sfarsit dau o nota picanta, iar ceapa verde una proaspata.


Bucatarie: thailandeza
Dificultate: simplu
Cantitate: 2-4 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:
3-4 ardei iuti rosii, uscati
2 linguri de ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
1 ceapa, tocata
2 linguri de zahar de palmier (sau zahar brun)
2 linguri fond de pui (sau apa)
1 lingura de sos de peste
2 linguri de pasta de tamarin dizolvata in 4 linguri de apa calda
1 piept de pui dezosat, fara piele, taiat fasiute
3 catei de usturoi, tocati marunt
1 ceapa taiata rondele
2 cepe verzi, tocate

Instructiuni:
Se incinge un wok. Se adauga ardeii iuti si se frig, fara ulei, presandu-i pe suprafata wok-ului, dar cu grija, sa nu se arda. Se intorc ocazional. Se scot ardeii din wok.

Se adauga ulei si se incinge. Se adauga fasiile de carne si se prajesc 2-3 minute, la foc iute, amestecand continuu, pana se incep sa devina aurii. Se scoate carnea cu o spatula si se pune deoparte, pe o farfurie calda.

Se incinge iar uleiul din wok si se adauga ceapa tocata. Se gateste la foc mediu 2-3 minute, amestecand ocazional, pana ce incepe sa se faca aurie.

Se adauga fond, sos de peste, zahar, ardeii iuti si sucul de tamarin, amestecand constant pana ce se dizolva zaharul. Se da in clocot, apoi se micsoreaza flacara.

Se adauga carnea, usturoiul si ceapa rondele. Se amesteca 1-2 minute, pana ce totul este bine incins.

Se ia wok-ul de pe foc, se adauga ceapa verde si se amesteca. Se serveste puiul fierbinte.

Sfaturi:
Pasta de tamarin se gaseste la magazine specializate ca Bacania Veche, Ki-Life etc.