Va propun o reteta care, desi listeaza un sir lung de ingrediente, este foarte simpla si, mai ales, foarte gustoasa. Reteta provine din Singapore, iar ingredientele folosite si modul in care sunt gatite dovedesc influenta puternica exercitata de bucataria chinezeasca.


Bucatarie: singaporeza
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute plus marinare
Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:
200 g piept de pui dezosat, taiat fasiute
2 lingurite de suc de ghimbir
1 lingura de sos de soia
1 lingurita de pasta de ardei iute
1 lingura de suc de lamaie
1 lingurita de miere
1 lingurita de ulei brun de susan
1 catel de usturoi, ras
1 ardei iute, curatat de seminte si taiat firisoare subtiri
1 ceapa mica, feliata si taiata firisoare subtiri
1/2 morcov, curatat si taiat firisoare subtiri
1/2 ardei gras, curatat si taiat firisoare subtiri
8 catei de usturoi, feliati pe lungime si taiati firisoare subtiri
2 lingurite de sos de stridii
2 cepe verzi, taiate bucati si apoi firisoare subtiri
1 lingura de arahide, curatate de coaja si pisate
1 lingura de arahide, curatate de coaja
1 lingura de ulei de arahide
frunze proaspete de coriandru (sau patrunjel), pentru servit

Instructiuni:
Se combina sosul de soia cu pasta de ardei iute, usturoi ras, suc de ghimbir, suc de lamaie, miere si ulei de susan. Se adauga carnea si se lasa la marinat peste noapte.

Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga carnea si sosul de stridii si se gatesc la foc iute pana ce carnea isi schimba culoarea.

Se adauga arahide pisate, firisoare de usturoi, ardei iute, ceapa, ardei gras si morcov si se continua 2 minute, pana ce carnea este facuta.
Se adauga arahidele intregi si ceapa verde si se amesteca bine. Se serveste mixtura de carne ornata cu frunze proaspete de coriandru, alaturi de orez fiert.

Sfaturi:
Sos de soia, ulei brun de susan si sos de stridii se gasesc in aproape orice supermarket.

Suc de ghimbir puteti obtine dand pe razatoare o bucata de ghimbir proaspat, curatat de coaja. Stoarceti razatura si veti avea sucul.