Desi nu este foarte rapida, reteta este simpla si are avantajul ca se gateste intr-un singur vas, facand parte din categoria numita “one pot”. Puteti folosi fie o cratita potrivita ca dimensiune, fie o caserola rezistenta.

Preparatul este satios si destul de robust, echilibrat ca nutrienti. Proteinele din carne si branza sunt alaturate unei mari cantitati de legume diferite, frumos colorate. Este o mancare rustica si simpla, dar plina de gust.

Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 50 minute

Ingrediente:
2 pulpe de pui, cu os si piele
sare
piper negru, proaspat macinat
50 g crema de branza “Ceva Fin cremos cu usturoi”, de la Delaco
2 linguri de oregano, uscat
1 ceapa medie, tocata marunt
4 catei de usturoi, tocat marunt
1/2 dovlecel mic, sau zucchini, taiat rondele
8 rosii prunisoare, taiate sferturi
8 rosii uscate-la-soare, tocate
1 ardei gras rosu, taiat bucati
2 linguri de ulei de masline
1 lingura de otet balsamic
2 lingurite de boia dulce
1 lingurita de boia iute
paine, pentru servit

Instructiuni:
Se incinge cuptorul la 180 °C. Se spala bine pulpele de pui si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se sterg bine cu prosoape de hartie.

Se incinge uleiul intr-o cratita sau caserola termorezistenta, la foc mediu. Se face focul mic, se adauga ceapa, se sareaza si se gateste 4-5 minute, sau pana cand se face translucida si foarte moale. Se adauga usturoiul si se continua 1 minut.

Se adauga dovleceii si ardeii si se gatesc 5 minute. Se adauga rosiile si rosiile uscate-la-soare, oregano si otet balsamic. Se asezoneaza cu sare si piper.

Intre timp se combina intr-un castron crema de branza cu sare, piper alb, un sfert din oregano si boiaua iute. Se desprinde pielea de pe pulpele de pui si se insereaza pe sub ea mixtura de branza. Se sareaza si se pipereaza pulpele la exterior, apoi se pudreaza cu boia dulce.

Se pun pupele de pui in cratita, peste legume, se stropesc cu ulei de masline si se coc 35-40 de minute, sau pana ce carnea este facuta si rumenita. Se servesc pulpele presarate cu patrunjel tocat, alaturi de catva felii de paine.