Secretul reusitei acestei retete este sa se gateasca rapid, la foc puternic. Nu aglomerati tigaia, caci carnea are contact mai bun cu suprafata fierbinte si se prajeste corect. O tigaie aglomerata mai curand va fierbe carnea decat sa o prajeasca. Daca este nevoie, prajiti carnea in transe.
Bucatarie: siriana
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 2 ore 10 minute
Timp de gatit: 15 minute
Ingrediente:
2 piepti de pui dezosati, fara piele, circa 800 g in total, taiati fiecare in jumatate, pe lungime
1 ardei iute, curatat de seminte si tocat marunt
4 catei de usturoi, feliati subtire
4 cepe verzi, tocate
2 cm bucata de ghimbir, tocata marunt
1 lingurita de boabe de coriandru, macinate
1 lingurita de seminte de chimion, macinate
4 linguri de ulei de masline
1 lamaie, sucul de la
1 lingura de otet balsamic
2 linguri de seminte de pin
2 linguri de stafide
ulei, pentru prajit
1 lingura de frunze de coriandru proaspete, tocate
1 lingura de frunze de menta proaspete, tocate
sare
piper negru, proaspat macinat
feliute de lamaie, pentru ornat
fire de menta proaspete, pentru ornat
Instructiuni:
Se amesteca intr-un castron ardeiul iute cu usturoi, ceapa verde, ghimbir, chimion, coriandru, ulei de masline, suc de lamaie, seminte de pin si stafide. Se asezoneaza mixtura cu sare si piper.
Se adauga fasiile de pui si se amesteca bine. Se acopera castronul si se lasa carnea la marinat, in frigider, minim 2 ore.
Se unge o tigaie mare, neaderenta, cu putin ulei si se incinge. Se adauga fasiile de carne si se prajesc 3-4 minute la foc iute, pana ce sunt rumenite uniform.
Se adauga marinada ramasa in castron si se continua gatitul 6-8 minute, la foc mediu-iute, pana ce carnea este facuta.
Se micsoreaza flacara si se adauga frunzele tocate de coriandru si menta. Se gatesc 1 minut, apoi carnea se serveste imediat, ornata cu fire de menta si feliute de lamaie.
Chiar ca este condimentat acest pui, dar cred ca gustul este delicios.
@Laura: Mie mi-a placut… de aceea l-am si postat. Ca sa fii sigura insa, trebuie sa-l gatesti. 🙂