Este o reteta extrem de simpla si rapida, originara din provincia chineza Sichuan, renumita pentru bucataria sa. Reteta foloseste ingrediente tipice (sos de soia, ceapa verde, piper alb), iar tehnica acoperirii carnii cu amidon, pentru a o proteja si a-i pastra suculenta, de asemenea, proprie bucatariei chinezesti.


Bucatarie: chinezeasca
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:
2 piepti de pui dezosati, fara piele, taiati cubulete
1 1/2 lingura de otet de orez
3 linguri de amidon
1 lingurita de zahar brun (sau zahar alb)
1 lingura de ulei de arahide (sau floarea-soarelui)
1/4 cana cu apa
4 catei de usturoi, tocati marunt
6 cepe verzi, taiata bucatele de 2-3 cm lungime
5 linguri de sos de soia
1/2 lingurita de piper alb
orez fiert, pentru servit

Instructiuni:
Se combina carnea cu amidon, intr-o punga de plastic. Se inchide bine punga si se scutura astfel ca bucatelele de carne sa se acopere uniform cu amidon.

Se incinge uleiul intr-un wok, sau tigaie mare, la foc mediu; se prajesc usturoiul si carnea timp de 3 minute, amestecand frecvent pana ce cubuletele de carne incep sa se rumeneasca uniform.

Se adauga sos de soia, otet, zahar si apa. Se amesteca bine si se da in clocot. Se acopera wok-ul, se micsoreaza flacara si se fierbe carnea 3 minute, pana ce este facuta.

Se adauga ceapa verde si piper. Se amesteca si se continua gatitul, fara capac de data aceasta, inca 2 minute. Se serveste puiul cu orez fiert.