Prin modul in care utilizeaza sosul de peste si ceapa verde, aceasta reteta reflecta influenta bucatariei chineze asupra celei cambodgiene.
Stir-fry este o tehnica prin care ingredientele sunt prajite foarte rapid, la foc foarte iute, amestecand cvasi-permanent. Timpul scurt de gatit face ca ingredientele sa-si pastreze textura crocanta, culoarea si nutrientii.
Bucatarie: cambodgiana
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 15 minute
Ingrediente:
3 linguri de ulei de alune (sau de floarea-soarelui)
500 g piept de pui dezosat, fara piele, taiat feliute subtiri
4 catei de usturoi, tocati marunt
2 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, data prin razatoare
1 ardei iute verde, taiat rondele subtiri
1 ceapa rosie mare, tocata marunt
2 tulpini de telina, taiate feliute
20 de cepe verzi, taiate bucatele, pe diagonala
1 morcov, curatat si taiat julienne
4 linguri de sos de soia
1 lingurita de zahar de palmier (sau zahar brun)
orez fiert, pentru servit
Instructiuni:
Se incinge bine uleiul intr-un wok, sau tigaie mare, se adauga carnea, ceapa, usturoiul, ardeiul iute si ghimbirul si se prajesc la foc iute, amestecand frecvent, pana ce carnea incepe sa se rumeneasca.
Se adauga telina si se stir-fry 1 minut.
Se adauga apoi ceapa verde si se continua gatitul inca 30 de secunde.
Se adauga sosul de soia si zaharul si se amesteca bine. Se continua gatitul pana ce sosul se reduce putin. Se adauga morcovul, se amesteca rapid si se serveste mancarea imediat, alaturi de orez fiert.
Foarte bun, picant pe final cu o deschidere a gustului in toata gura – ghimbirul si zaharul, pe langa ardeiul iute au contribuit la acest aspect. Si totul cu textura putin crocanta a legumelor adaugate spre sfarsit.
@Dimitrie: Ma bucur ca ti-a placut. 🙂