Va propun astazi o gustare condimentata. Se prepara rapid, este aromata, foarte buna la gust, crocanta la exterior si frageda in interior. Gustul picant face ca pulpele de pui sa mearga bine cu o bere rece, sau cu un vin alb si sec.
Pulpe de pui crocante si picante

Bucatarie: indiana
Dificultate: usor
Cantitate: 1 portie
Timp de preparare: 10 minute + marinare
Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:
3 pulpe de pui, fara piele
3 catei de usturoi, tocati grosier
2 cm bucata de ghimbir, tocata grosier
sare, dupa gust
6 boabe de piper negru
1 lingurita de boabe de coriandru
1/2 lingurita de seminte de chimion
1/4 lingurita de seminte de mustar alb
1/2 lingurita de boia iute
1 lingurita de boia dulce
1 lingurita de curcuma
1/2 lingurita de scortisoara, macinata
1 lingura de suc de lamaie
ghee (sau ulei de floarea-soarelui), pentru prajit
cateva linguri de faina (sau amidon, faina de orez, faina de naut, pesmet etc.)
frunze proaspete de coriandru (sau patrunjel), pentru ornat
feliute de lamaie, pentru servit

Instructiuni:
Se prajesc semintele de chimion, mustar, piper si coriandru fara ulei, la foc mic, timp de 30-40 de secunde, pana ce incep sa pocneasca si sa miroasa. Se piseaza apoi intr-o piua, pana se obtine o pudra fina.

Se adauga usturoi, sare si ghimbir, si se continua pisatul pana ce se obtine o pasta omogena. Se amesteca pasta cu boia dulce si iute, curcuma, scortisoara si suc de lamaie. Se adauga si 1-2 lingurite de ghee (sau ulei), sau cat este nevoie, ca sa se obtina o pasta mediu-groasa.

Se practica despicaturi pe pulpele de pui. Se sareaza. Se ung cu pasta de condimente, insistand la despicaturi. Se lasa pulpele la marinat minim 20 de minute. Restul de pasta se transfera intr-un castronel si se pastreaza in frigider, unde poate rezista cateva zile.

Se incinge ghee-ul intr-un strat de 3-4 cm grosime. Se tavalesc pulpele prin faina si se prajesc la foc mediu-iute timp de 6-10 minute, sau pana ce sunt facute, rumenite si crocante.
Se scurg de excesul de ulei pe un grilaj metalic. Se servesc ornate cu verdeata si feliute de lamaie.

Sfaturi:
Daca nu aveti ghee, folositi ulei de floarea-soarelui.

Daca va este foarte lene, sariti direct la pasul 2 al retetei si inlocuiti toate mirodeniile cu 2-3 linguri de garam masala sau cu curry. Adaugati la acest amestec sucul de lamaie si ghee-ul si procedati apoi ca in reteta.