Pulpe de pui la cuptor cu ghimbir

Acest preparat culinar se poate gati duminica, la pranz, in familie. Pulpele de pui sunt frumos parfumate, aromale citrice de ghimbir si lamaie imbinandu-se cu cea dulce-picanta a usturoiului.
Salata stropita cu o vinegreta usor acrisoara echilibreaza gustul dulce-picant al pulpelor.
Pulpe de pui la cuptor cu ghimbir

Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute + marinare + temperare
Timp de gatit: 30 minute

Ingrediente:
2 pulpe de pui, cu piele, circa 350 g in total
2 linguri de suc de lamaie
4 linguri de ulei de masline
sare
piper
3-4 catei de usturoi, tocati foarte marunt
1 lingurita de ghimbir ras
2 lingurite de frunzulite de cimbru
1 ardei iute uscat, pisat
1 lingurita de miere
1 lingurita de coaja rasa de lamaie

Salata cu vinegreta
salata verde
1 lingura de suc de lamaie
3 linguri de ulei de masline extra virgin
sare
piper

Instructiuni:
Se prepara marinada. Se combina intr-un castron sucul de lamaie cu ulei. Se adauga usturoi, ghimbir, cimbru, ardei iute si coaja rasa de lamaie. Se pun deoparte 2 linguri de marinada, intr-un castronel, si se adauga la ea mierea.

Se sareaza si se pipereaza pulpele de pui. Se introduc degetele pe sub piele si se introduce marinada, cu o lingurita, intre piele si carne. Se pun apoi pulpele in castronul mare de marinada si se amesteca bine cu aceasta. Se lasa la marinat 30 de minute, acoperite, in frigider. Se scot apoi din frigider si se tempereaza 30 de minute.

Se ung pulpele cu mixtura de miere din castronel si se gatesc sub grill 10-15 minute pe fiecare parte, sau pana ce sunt facute. Se verifica prin intepare cu o frigare subtire, acolo unde carnea este cea mai groasa. Sucul trebuie sa curga limpede.

Citeste si articolul →   Orez cu ardei grasi

Intre timp se prepara vinegreta. Se amesteca sucul de lamaie cu ulei, se sareaza si se pipereaza. Se adauga dressing-ul la salata verde si se amesteca bine, chiar inainte de a servi masa.
Alaturi de aceste pulpe merge bine un vin alb parfumat, un Chenin Blanc, de pilda, sau o witbier (bere belgiana din grau, nefiltrata).

2 comentarii pe “Pulpe de pui la cuptor cu ghimbir

    • Radu Popovici spune:

      @Petras: Dureaza, dar timpul in care lucrati dvs. efectiv este foarte scurt. Dureaza fiindca pulpele stau la marinat si in cuptor, dar stau singurele si va lasa sa faceti altceva in acest rastimp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.