Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.
Pulpele sunt marinate intr-un amestec delicios, cu aroma de usturoi, boia si chimen, si servite cu o garnitura deosebita: cartofi fondanti. Vinul Alira Merlot 2009 completeaza fericit preparatul, ambele oferind o masa cu adevarat deosebita.
Bucatarie: Retetele lui Radu
Cantitate: 2 portii
Dificultate: usor
Timp de preparare: 10 min + marinare
Timp de gatit: 20 min
Ingrediente:
2 pulpe superioare de pui, dezosate, cu piele
sare
piper negru, proaspat macinat
1 1/2 lingurita de seminte de chimen, macinate
1 lingurita de boia iute
2 lingurite de boia dulce
2 linguri de ulei de floarea-soarelui
2 lingurite de miere
2 catei de usturoi, dati prin razatoare
1 lingura de suc de lamaie + 1 lingurita, pentru stropit carnea
2 linguri de ulei de masline extra virgin + 1 lingurita, pentru stropit carnea
feliute de lamaie, pentru ornat
1/3 ardei gras rosu, taiat cubulete
1/3 ardei gras galben, taiat cubulete
1/2 ceapa rosie, tocata marunt
frunze de valeriana
patrunjel proaspat, tocat
patrunjel proaspat, pentru servit
cartofi fondanti, pentru servit
Instructiuni:
Se amesteca intr-un castron uleiul cu miere, boia dulce si iute, chimen si usturoi. Se captuseste o tava de cuptor cu folie de aluminiu. Se pune un gratar metalic, de o dimensiune potrivita, pe fundul tavii. Se incinge grill-ul cuptorului.
Se asaza pulpele pe gratarul din tava, se sareaza, se pipereaza si se ung cu marinada din castron pe ambele parti. Se lasa la marinat 30 de minute.
Se transfera tava in cuptor, asezata la 15 cm distanta de grill. Se frig pulpele aplatizate 15-20 de minute, pana ce sunt facute si rumenite uniform.
Intre timp se prepara cartofii fondanti si salata, pentru aceasta amestecand cubuletele de ardei gras cu ceapa tocata, valeriana si patrunjel. Se sareaza, se pipereaza, se stropesc cu suc de lamaie si ulei de masline extra virgin si se amesteca.
Se servesc pulpele imediat, stropite cu putin suc de lamaie si ulei de masline extra virgin, alaturi de salata si de cartofi fondanti, ornate cu frunze proaspete de patrunjel.
Vin pentru servit: Alira Merlot 2009
WineRo pe FaceBook.
Iata lista magazinelor de unde se pot cumpara vinurile produse si distribuite de WineRo.
Azi-maine fac si eu cartofi fondanti…imi ploua in gura!
@Viviana: Si mie mi-e cam dor de ei. 🙂
Am gustat acest merlot, chiar este foarte bun. Un vin tanar pe care abia astept sa-l gust si peste vreo 2-3 ani, daca mai dau de el. Ai dreptate cu combinatia de boia cu chimen, este geniala! 🙂
@Yoyo: Si tu ai dreptate. 🙂
Imi place reteta este exact pe gustul meu. Potrivit condimentata, gustoasa, colorata, cu multa rumeneala, cu vin bun. Am pus-o deoparte. 🙂
@mircea: Imi plac criteriile tale. 🙂
Foarte, foarte bun! Arata foarte bine asa ca am hotarat sa prepar si eu acest fel de mancare. Imi place!
@Mina: Iata o dragoste la prima vedere. 🙂
Cartofii fondanti sunt ABSOLUT DELICIOSI! Eu ma feresc in general de cartofi (prea multi carbohidrati), dar astia pot sa dea dependenta… Un pic laborioasa prepararea, dar merita efortul: cea mai gustoasa reteta de cartofi pe care o cunosc.
@Ducky: De acord cu tine. 🙂 Dar si vinul, ahhhhh…
O bunatate! Stau de minune pulpele astea marinate cu cartofii fondanti .
toate cele bune!
@Nicoleta: Multumesc. Toate cele bune si spor la gatit! 🙂
Chiar m-ai facut curios cu cartofii astia fondanti. 🙂 Cred ca a fost delicioasa aceasta combinatie. Oricum, arata foarte bine si imi place ca montezi preparatele ca pentru gatitul casnic. Totul arata bine, gatit corect, frumos colorat, fara fite. Totul pare usor de facut si cred ca dai incredere multor persoane sa se apuce de gatit si de experimentat. Imi plac mult fimele tale mai ales acestea legate de vin caci am ocazia sa si invat multe lucruri noi. Felicitari!
@doru: Cartofii fondanti sunt cu adevarat deosebiti. te vei mai lovi de ei pe blogul meu. 🙂
Deocamdata nu pot zice ca am un stil de a gati; ma consider in perioada de asimilare. Ma atrage, intr-adevar, bucataria simpla, casnica daca vrei. Nu vad rostul aranjamentelor exagerate, in plus pentru asa ceva ai nevoie de ustensile specializate si de mult timp investit.
In ce privste filmarile legate de potrivirea vinului cu bucatele, si eu invat enorm din ele. Este un domeniu pasionant.