Rapid, delicios şi sănătos

Am o veste bună pentru cei care iubesc peştele şi fructele de mare. Nu că de pe blogul meu ar fi lipsit reţete cu aceste alimente (cred că ofer cele mai multe reţete cu creveţi din blogosfera culinară românească), dar am acum ocazia să diversific mult reţetele mele culinare şi să vă stârnesc curiozitatea şi pofta de a găti.
Vă pot acum anunţa că am început o colaborare cu compania „RFamily”, unul dintre cei mai buni importatori de peşte, fructe de mare şi produse din peşte de pe piaţa românească. Veţi putea găsi pe acest blog, de acum înainte, multe reţete simple, delicioase şi sănătoase, gătite cu produsele de la „RFamily”: peşte, icre, crustacee, moluşte, gasteropode etc.
RFamily - Rapid, delicios şi sănătos 1 - Retetele lui Radu

Spuneam mai sus că am o veste bună pentru amatorii de peşte şi fructe de mare; vestea este bună şi pentru mine, căci voi avea ocazia să gătesc cu ingrediente deosebite, unele dintre ele chiar în premieră pentru mine. Pe lângă peşte de tot felul, de la mahi-mahi şi John Dory la halibut şi cambulă, pe lângă deja obişnuiţii creveţi, voi găti reţete cu sepii, calmari, caracatiţe, langustine, homari, crabi cu carapace moale, crabi regali, midii şi scoici de tot felul, inclusiv stridii şi celebrele Saint-Jacques, melci şi încă multe altele.
De reţinut că de la „RFamily” se pot cumpăra, de către oricine, atât cantităţi mari, pentru restaurante şi hoteluri, dar şi cantităţi mici, atât cât să găteşti pentru o familie sau doar un cuplu. Firma vă poate oferi nu doar produse congelate, ci şi proaspete.
Ştiu că la noi, mai ales printre persoanele ceva mai mature, există prejudecăţi privind produsele congelate, dar acestea nu au nicio bază. Alimentele congelate sunt de excelentă calitate şi cât se poate de sigure în privinţa igienei şi calităţii; peştele şi fructele de mare se congelează direct pe pescadoare, imediat după captură. Totul este curat, extrem de proaspăt şi igienic ambalat.
Depozitul firmei este în Bucureşti, nu departe de Gara de Nord, pe strada Valea Merilor nr. 34. Pentru cumpărări şi informaţii de orice fel aveţi pe afiş numărul de telefon al d-lui Mircea Radianu.
Puteţi primi prin e-mail, la simpla dvs. cerere, lista de preţuri şi condiţiile de livrare ale produselor, iar blogul meu vă va oferi informaţiile culinare, legate de modul de preparare al acestor ingrediente mai puţin obişnuite la noi, dar care au printre alte calităţi, pe acelea de a se găti rapid, de a fi delicioase şi sănătoase.
Desigur, peştele şi fructele de mare de bună calitate nu sunt tocmai ieftine. Orice am face, un somon, halibut sau tilapia vor fi mai scumpe decât un caras sau crap; la fel creveţii, midiile sau stridiile, crabii şi langustinele. Ştim cu toţii că nu ne vom putea permite să mâncăm astfel de lucruri foarte des. Le putem însă gusta la ocazii speciale şi dorim să plătim pentru ele preţul corect, corespunzător calităţii lor. Am avut şansa să gătesc cu ceea ce oferă „RFamily” şi vă pot încredinţa că tot ceea ce mi-a trecut prin mână a fost de bună calitate şi că îşi merită banii.
Voi analiza, şi de acum înainte, corect şi obiectiv fiecare produs şi voi încerca să vă ofer modalităţi de a le găti cât mai simplu, mai plăcut şi cu rezultate delicioase.


11 comentarii pe “Rapid, delicios şi sănătos

 1. Pyro spune:

  O veste foarte buna, mai ales ca pot cumpara cantitati mai mici.
  Vorbesc din perspectiva cuiva care cauta langustine de ceva timp fara sa am vreun noroc.

 2. cristi-j spune:

  Si mi se pare normal sa fie asa. Am dat cateva preturi doar pentru ca-mi erau proaspete in minte si pentru o comparatie reala pentru cei interesati.
  Gutui nu tin minte sa fi vazut, am vazut struguri in Bangkok si nu erau scumpi, 7 lei/kg; branza e scumpa iar vinul si mai ales taria sunt foarte scumpe (mai ales in Singapore). Repet, eu zic ca e bine sa fie sa fie asa diferit, daca peste tot ar fi la fel ar fi banal si plictisitor. Nu stiu insa ce as alege intre fructe de mare si vin … hahaha

 3. cristi-j spune:

  Vestea e buna in primul rand pentru tine, o ocazie excelenta. Cateva dintre cele enumerate de tine sunt relativ cunoscute pentru mine dar a trecut mult timp de-atunci … hahaha. Suna foarte bine, nu pot decat sa astept sa vad ce alegeri vei face.

  Cat despre partea cu produsele congelate, exista totusi ceva probleme, depinde de tipul de peste, daca e intreg sau nu, daca a fost bine congelat, daca nu cumva a fost decongelat si congelat din nou si desigur felul cum se face decongelarea. E afestata in primul rand textura si felul cum se comporta la gatit. Din punctul meu de vedere tot proaspat e mai bun dar din pacate in Romania astfel de produse e foarte greu sa fie proaspete. Iar despre pret, aproape nicaieri in lume nu poti spune ca sunt ieftine dar clar exista locuri unde sunt mult mai ieftine ca la noi. Un kg de calmari sau creveti proaspeti (desigur necuratati, nedecorticati) in piata in Singapore pornea de la echivalentul a 12 lei si crestea in functie de tip si marime. Crabi vii (nu stiu ce specie dar erau destul de marisori) am vazut cu 23 lei/kg. In Bangkok nu mai tin minte dar sigur era mai ieftin. Acest pret crestea de vreo 3-4 ori gatiti la restaurant.

  In Brasov am vazut raci vii in piata si exista si un magazin dar inca nu stiu pe unde. 35 lei/kg

  • Radu Popovici spune:

   @cristi-j: Sigur, se pot face si escrocherii la congelarea alimentelor. Nu este insa cazul si aici. firma este pe piata de 12 ani si si-a selectat furnizorii. Normal ca produsele proaspete sunt mai bune, dar in ce priveste fructele de mare, ca si pestele oceanic, pozitia Romaniei este ingrata si trebuie sa ne multumim cu ceea ce putem obtine la preturi cat mai corecte.
   Ca veni vorba de preturi, sigur ca in Singapore sau Bangkok crevetii sunt mai ieftini, doar cresc in apele de acolo; incearca insa sa cumperi vin, mere, gutui, branza cu mucegai, cascaval etc. Preturile sunt functie de disponibilitate si de cerere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.