Bucataria italiana imi place datorita simplitatii ei si modului direct in care ti se adreseaza. Cu ceva vreme in urma afirmam despre una dintre retetele sale, insalata caprese, ca este geniala in simplitatea sa. Iata o noua reteta care te rasplateste disproportionat de mult fata de efortul depus pentru a o prepara.


Aceste paste rapide, delicioase si pline de aroma sunt perfecte pentru un pranz usor sau o cina in stil italian. Reteta vine ca o manusa celor ocupati, care doresc sa manance ceva sanatos si bun, dar se gasesc mereu in lipsa de timp.

Bucatarie: italiana
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute + racire
Timp de gatit: 5 minute

Ingrediente:
250 g ravioli umpluti cu carne
sare
1 pachet de unt moale
3 catei de usturoi, rasi
coaja rasa de la 1-2 lamai, dupa preferinta
1 legatura de patrunjel proaspat, tocat
1/4 lingurita de fulgi de ardei iute, optional
2-3 linguri de Parmesan, proaspat ras
frunze proaspete de patrunjel, pentru ornat

Instructiuni:
Se prepara mai intai untul-gremolata. Se amesteca untul cu sare, coaja rasa de lamaie, patrunjel tocat si usturoi ras. Se ruleaza mixtura in hartie pergament, ca sa capete forma de cilindru si se pune in frigider timp de 1-2 ore, pana se intareste.

Se fierb pastele in multa apa cu sare (circa 2 lingurite/ 1 litru apa) timp de 5 minute, sau conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg bine.

Se taie cateva rondele de unt-gremolata, cu un cutit foarte ascutit. In principiu 2 rondele de 1 cm grosime ar trebuin sa fie de ajuns. Se amesteca pastele fierbinti cu rondelele de unt-gremolata si se servesc presarate cu fulgi de ardei iute si cu Parmesan ras, ornate cu frunze proaspete de patrunjel.

Nota:
Daca doriti sa aflati cateva lucruri in plus despre gremolata, accesati acest link.

Daca tot va dati osteneala de a prepara unt-gremolata, faceti o cantitate mai mare, chiar daca nu folositi decat o mica parte la aceasta reteta. Untul-gremolata rezista bine in frigider timp de 1-2 saptamani.

Sfaturi:
Cea mai rapida metoda de a fi gata cu aceste paste este sa puneti deoparte 2-3 linguri de unt gremolata, inainte de a-l rula si de a-l pastra in frigider. Serviti pastele cu acest unt pus deoparte, iar ruloul din frigider pastrati-l pentru alte ocazii.