Smântâna de gătit – ingredientul versatil din bucătărie

Smântâna de gătit este un produs lactat esențial în multe rețete, atât din bucătăria tradițională,...

Vietnam subiectiv (4)

Cred ca a sosit momentul sa va povestesc cate ceva despre pietele de alimente pe...

2 Comentarii

Vietnam subiectiv (3)

Vietnam subiectiv – Mancarea stradala Cand ma gandeam la Vietnam acum cativa ani, dorindu-mi intens...

4 Comentarii

Cum se promoveaza berea la noi

Despre bere si promovarea ei în Romania Cand mi-am deschis restaurantul am fost fericit sa...

2 Comentarii

Vietnam subiectiv (2)

Oamenii Îmi amintesc primul contact cu Vietnamul. S-a petrecut la sosirea în Hanoi, pe aeroportul...

Vietnam subiectiv (1)

Acest an a fost unul deosebit. Am avut cel mai lung concediu din viata mea....

Farfuria suporta orice

Îmi dau tot mai mult seama ca cea mai importanta miza a noastra este educatia....

4 Comentarii

Despre prostitutia culinara

În zilele lucratoare timpul pentru masa de pranz este, aproape pentru toti, destul de limitat....

Berile stil Saison și Grisette

Berile stil Saison Berile stil Saison sunt beri traditionale, rustice, preparate de catre fermierii și...

Berile stil British Brown Ale si Mild Ale

British Brown Ale si Mild Ale – Istoric Pana spre 1700, aproape toate berile erau...

2 Comentarii

Cornet Oaked

Berea Cornet Oaked Am mentionat de foarte multe ori, atat pe blog cat si verbal,...

Berile stil Kellerbier, Zoiglbier, Zwickelbier

În traducere, “kellerbier” înseamna “bere de pivnita”, cu referire la perioada de maturare la rece,...

Ceviche de sepie in stil asiatic

Ceviche de sepie – preparat in stil asiatic Ceviche este preparat din peste sau fructe...

1 Comentariu

Korma de berbecut cu migdale

Korma de berbecut cu migdale La Bistro GUXT ne-a fost mare dor de o korma....

2 Comentarii

Tartar de ton cu avocado

Tartar de ton cu avocado – reteta simpla, fara gatire Tartarul de ton cu avocado...

Berile stil “malt wine” si ”old ale”

Berile stil “malt wine” „Malt wine” s-ar putea traduce ca „vin de malt”, desi acest...

Din secretele vinului (8)

Vin bun, vin prost Toata lumea stie ca vinurile sunt de calitati variabile. Unele sunt...

2 Comentarii

Berile stil “Belgian Pale Ale”

Cel mai vandut stil de bere în întreaga lume este pilsner. Este accesibil ca pret...

Weihenstephaner Pils

Am mai spus-o de cateva ori si, cel putin pana acum, gustul meu nu s-a...

Din secretele vinului (7)

Despre taninuri Taninurile sunt un component esential al vinului, în special al celui rosu. Ele...

De GUXTibus (9)

La bistroul cu fine dining Brillat-Savarin avea o vorba care suna cam asa: o masa...

Berile stil Berliner Weisse

Se spune – si zau ca mi-ar placea ca ceea ce se spune sa fie...

Istoria un pic altfel (3)

Despre lemnul-dulce Lemnul-dulce este una dintre mirodeniile care au fost folosite de om din cele...

2 Comentarii

Berile stil “altbier”

Altbier – Beri traditionale germane Altbier este una dintre berile traditionale germane; are culoarea cuprului,...

Bauturile lui Radu

Dragii mei, stiu ca v-ati dat seama ca se întampla ceva. Blogul meu tinde sa...

1 Comentariu

Beri imperiale

Probabil ca ati întalnit pe etichetele unor sticle de bere adjectivul “imperial”, adaugat denumirii unui...

Craciun fericit 2015!

Dragi prieteni, anul acesta am cam tras chiulul cu postarile; mai ales partea de retete...

10 Comentarii

Berile stil Pilsner (2)

Unul dintre maestrii berari cei mai cunoscuti din ume, Gareth Oliver, remarca plin de umor:...

6 Comentarii

De GUXTibus (8)

De-ale fumatului Nu sunt fumator. Nu am fost niciodata si nici nu am fost vreodata...

5 Comentarii

Din secretele vinului (6) – Despre corpolenta

Corpolenta vinului este una dintre cele mai importante caracteristici de care trebuie sa tinem seama...

7 Comentarii

Berile stil Pilsner (1)

De cand am deschis micul meu restaurant, mi-am dat seama ca publicul larg este mai...

4 Comentarii

La München, Ana are bere (9)

Despre Giesinger Bräu Voi descrie în acest episod una dintre cele mai proaste experiente pe...

De GUXTibus (7)

Despre fudulia semidoctului Din punctul de vedere al cunostintelor dintr-un anumit domeniu, dupa parerea mea,...

22 Comentariu

Bak kwa

Unele dintre cele mai gustoase, surprinzatoare si interesante alimente pe care le cunoastem au luat...

3 Comentarii

Din secretele vinului (5) – Din nou despre aciditate

Aciditatea este o trasatura definitorie a vinului. Acizii din vin dau acestuia un gust acrisor,...

3 Comentarii

Cerkez Tavugu – Pui cerchez cu nuci

Cerchezii sunt reprezentantii unui popor caucazian, locuind astazi in Rusia si Turcia. Sunt un popor...

Istoria un pic altfel (2)

Cea mai veche supa din lume Am citit zilele trecute un articol în varianta online...

2 Comentarii

Zeytinyagli Yaprak Sarma

Sub aceasta denumire ciudata si, parca, un pic amenintatoare, se “ascunde” de fapt o verianta...

De GUXTibus (6)

Hai sa te publicitez! Poate ca stiti, sau poate ca nu stiti, am deschis acum...

5 Comentarii

La München, Ana are bere (8)

Ordine, curatenie si disciplina Nu stiu cati dintre dvs. au facut armata. Pe vremea mea,...

4 Comentarii

Istoria un pic altfel (1)

Cand a aparut gatitul? Am nevoie, în acest prim episod al seriei ce îsi doreste...

Chec de iaurt

Nu ma dau deloc in vant dupa deserturile turcesti. Desi sunt foarte variate, majoritatea are...

La München, Ana are bere (7)

Despre Andechser am Dom Am ajuns la München pe data de 16 august, pe la...

Berile stil British Bitter

Berea în stil bitter este, dupa multi, berea nationala a englezilor. Fiecare berarie din Anglia...

Mercimek köftesi – Crochete de linte si bulgur

Bucataria turceasca a avut o influenta imensa asupra culturii culinare romanesti. Timp de cateva sute...

5 Comentarii

La München, Ana are bere (6)

Despre Wirtshaus Ayinger Va povesteam într-unul dintre episoadele anterioare despre Hofbräuhaus, cea mai celebra berarie...

2 Comentarii

De GUXTibus (5)

Clientul stie mai bine Bistro GUXT functioneaza de doar trei luni si jumatate. Înca nu...

6 Comentarii

Caracatita cu cartofi rumeniti

Caracatita este, dupa multi, cea mai gustoasa “fructa de mare” dupa homar. Putini se incumeta,...

8 Comentarii

La München, Ana are bere (5)

În vizita la cea mai veche berarie din lume Am pomenit adesea despre Bayerische Staatsbrauerei...

4 Comentarii

Vreau sa ma dau mare

Într-un domeniu atat de competitiv ca cel al ospitalitatii (hoteluri, pensiuni, restaurante, baruri etc.) realizarile...

12 Comentarii

De GUXTibus (4)

Vara la terasa Ştiu de mult timp ca atunci cand deschizi un restaurant este practic...

La München, Ana are bere (4)

Despre Tap-House Acest bar, situat pe Rosenheimerstrasse la numarul 108, central, la doar doua statii...

2 Comentarii

Sobrassada

Sobrassada – Carnati cruzi-uscati Sobrassada este un termen ce denumeste carnatii cruzi-uscati originari din Insulele...

La München, Ana are bere (3)

Despre Hofbräuhaus Cred ca orice ghid turistic poate confirma ca Hofbräuhaus este cea mai celebra...

2 Comentarii

Kasteel Donker

Am placerea de a va prezenta astazi una dintre noile beri intrate in meniul de...

2 Comentarii

La München, Ana are bere (2)

Despre Weisses Bräuhaus Va spuneam în episodul trecut ca München poate fi numit oras al...

5 Comentarii

Keftedakia

Ca sa vedeti cat de mica este lumea si cat de mult este influentata fiecare...

La München, Ana are bere (1)

Conform ultimelor statistici la care am avut acces, Romania este doar al 26-lea producator de...

6 Comentarii

Fuller’s Vintage Ale 2004

Vreau sa va prezint astazi o bere deosebita. Acum cateva luni, cand am descoperit Fuller’s...

Psari spetsiotiko

Reteta de fata se refera la un preparat culinar rustic, care se gateste de obicei...

Berile afumate

Cu ceva vreme în urma, toate berile erau, de fapt, afumate. Metodele vechi de uscare...

2 Comentarii

Din secretele vinului (4) – Aciditatea

Acizii sunt un component important al vinului, alaturi de dulceata, tanini si alcool. Daca un...

6 Comentarii

Melitzanokeftedes – Chiftele de vinete

Grecii isi incep masa cu cateva meze, adica gustarele menite a starni pofta de mancare...

3 Comentarii