Smântâna de gătit – ingredientul versatil din bucătărie
Smântâna de gătit este un produs lactat esențial în multe rețete, atât din bucătăria tradițională,...
Vietnam subiectiv (4)
Cred ca a sosit momentul sa va povestesc cate ceva despre pietele de alimente pe...
2 Comentarii
Vietnam subiectiv (3)
Vietnam subiectiv – Mancarea stradala Cand ma gandeam la Vietnam acum cativa ani, dorindu-mi intens...
4 Comentarii
Cum se promoveaza berea la noi
Despre bere si promovarea ei în Romania Cand mi-am deschis restaurantul am fost fericit sa...
2 Comentarii
Vietnam subiectiv (2)
Oamenii Îmi amintesc primul contact cu Vietnamul. S-a petrecut la sosirea în Hanoi, pe aeroportul...
Vietnam subiectiv (1)
Acest an a fost unul deosebit. Am avut cel mai lung concediu din viata mea....
Farfuria suporta orice
Îmi dau tot mai mult seama ca cea mai importanta miza a noastra este educatia....
4 Comentarii
Despre prostitutia culinara
În zilele lucratoare timpul pentru masa de pranz este, aproape pentru toti, destul de limitat....
Berile stil Saison și Grisette
Berile stil Saison Berile stil Saison sunt beri traditionale, rustice, preparate de catre fermierii și...
Berile stil British Brown Ale si Mild Ale
British Brown Ale si Mild Ale – Istoric Pana spre 1700, aproape toate berile erau...
2 Comentarii
Cornet Oaked
Berea Cornet Oaked Am mentionat de foarte multe ori, atat pe blog cat si verbal,...
Berile stil Kellerbier, Zoiglbier, Zwickelbier
În traducere, “kellerbier” înseamna “bere de pivnita”, cu referire la perioada de maturare la rece,...
Ceviche de sepie in stil asiatic
Ceviche de sepie – preparat in stil asiatic Ceviche este preparat din peste sau fructe...
1 Comentariu
Korma de berbecut cu migdale
Korma de berbecut cu migdale La Bistro GUXT ne-a fost mare dor de o korma....
2 Comentarii
Tartar de ton cu avocado
Tartar de ton cu avocado – reteta simpla, fara gatire Tartarul de ton cu avocado...
Berile stil “malt wine” si ”old ale”
Berile stil “malt wine” „Malt wine” s-ar putea traduce ca „vin de malt”, desi acest...
Din secretele vinului (8)
Vin bun, vin prost Toata lumea stie ca vinurile sunt de calitati variabile. Unele sunt...
2 Comentarii
Berile stil “Belgian Pale Ale”
Cel mai vandut stil de bere în întreaga lume este pilsner. Este accesibil ca pret...
Weihenstephaner Pils
Am mai spus-o de cateva ori si, cel putin pana acum, gustul meu nu s-a...
Din secretele vinului (7)
Despre taninuri Taninurile sunt un component esential al vinului, în special al celui rosu. Ele...
De GUXTibus (9)
La bistroul cu fine dining Brillat-Savarin avea o vorba care suna cam asa: o masa...
Berile stil Berliner Weisse
Se spune – si zau ca mi-ar placea ca ceea ce se spune sa fie...
Istoria un pic altfel (3)
Despre lemnul-dulce Lemnul-dulce este una dintre mirodeniile care au fost folosite de om din cele...
2 Comentarii
Berile stil “altbier”
Altbier – Beri traditionale germane Altbier este una dintre berile traditionale germane; are culoarea cuprului,...
Bauturile lui Radu
Dragii mei, stiu ca v-ati dat seama ca se întampla ceva. Blogul meu tinde sa...
1 Comentariu
Beri imperiale
Probabil ca ati întalnit pe etichetele unor sticle de bere adjectivul “imperial”, adaugat denumirii unui...
Craciun fericit 2015!
Dragi prieteni, anul acesta am cam tras chiulul cu postarile; mai ales partea de retete...
10 Comentarii
Berile stil Pilsner (2)
Unul dintre maestrii berari cei mai cunoscuti din ume, Gareth Oliver, remarca plin de umor:...
6 Comentarii
De GUXTibus (8)
De-ale fumatului Nu sunt fumator. Nu am fost niciodata si nici nu am fost vreodata...
5 Comentarii
Din secretele vinului (6) – Despre corpolenta
Corpolenta vinului este una dintre cele mai importante caracteristici de care trebuie sa tinem seama...
7 Comentarii
Berile stil Pilsner (1)
De cand am deschis micul meu restaurant, mi-am dat seama ca publicul larg este mai...
4 Comentarii
La München, Ana are bere (9)
Despre Giesinger Bräu Voi descrie în acest episod una dintre cele mai proaste experiente pe...
De GUXTibus (7)
Despre fudulia semidoctului Din punctul de vedere al cunostintelor dintr-un anumit domeniu, dupa parerea mea,...
22 Comentariu
Bak kwa
Unele dintre cele mai gustoase, surprinzatoare si interesante alimente pe care le cunoastem au luat...
3 Comentarii
Din secretele vinului (5) – Din nou despre aciditate
Aciditatea este o trasatura definitorie a vinului. Acizii din vin dau acestuia un gust acrisor,...
3 Comentarii
Cerkez Tavugu – Pui cerchez cu nuci
Cerchezii sunt reprezentantii unui popor caucazian, locuind astazi in Rusia si Turcia. Sunt un popor...
Istoria un pic altfel (2)
Cea mai veche supa din lume Am citit zilele trecute un articol în varianta online...
2 Comentarii
Zeytinyagli Yaprak Sarma
Sub aceasta denumire ciudata si, parca, un pic amenintatoare, se “ascunde” de fapt o verianta...
De GUXTibus (6)
Hai sa te publicitez! Poate ca stiti, sau poate ca nu stiti, am deschis acum...
5 Comentarii
La München, Ana are bere (8)
Ordine, curatenie si disciplina Nu stiu cati dintre dvs. au facut armata. Pe vremea mea,...
4 Comentarii
Istoria un pic altfel (1)
Cand a aparut gatitul? Am nevoie, în acest prim episod al seriei ce îsi doreste...
Chec de iaurt
Nu ma dau deloc in vant dupa deserturile turcesti. Desi sunt foarte variate, majoritatea are...
La München, Ana are bere (7)
Despre Andechser am Dom Am ajuns la München pe data de 16 august, pe la...
Berile stil British Bitter
Berea în stil bitter este, dupa multi, berea nationala a englezilor. Fiecare berarie din Anglia...
Mercimek köftesi – Crochete de linte si bulgur
Bucataria turceasca a avut o influenta imensa asupra culturii culinare romanesti. Timp de cateva sute...
5 Comentarii
La München, Ana are bere (6)
Despre Wirtshaus Ayinger Va povesteam într-unul dintre episoadele anterioare despre Hofbräuhaus, cea mai celebra berarie...
2 Comentarii
De GUXTibus (5)
Clientul stie mai bine Bistro GUXT functioneaza de doar trei luni si jumatate. Înca nu...
6 Comentarii
Caracatita cu cartofi rumeniti
Caracatita este, dupa multi, cea mai gustoasa “fructa de mare” dupa homar. Putini se incumeta,...
8 Comentarii
La München, Ana are bere (5)
În vizita la cea mai veche berarie din lume Am pomenit adesea despre Bayerische Staatsbrauerei...
4 Comentarii
Vreau sa ma dau mare
Într-un domeniu atat de competitiv ca cel al ospitalitatii (hoteluri, pensiuni, restaurante, baruri etc.) realizarile...
12 Comentarii
De GUXTibus (4)
Vara la terasa Ştiu de mult timp ca atunci cand deschizi un restaurant este practic...
La München, Ana are bere (4)
Despre Tap-House Acest bar, situat pe Rosenheimerstrasse la numarul 108, central, la doar doua statii...
2 Comentarii
Sobrassada
Sobrassada – Carnati cruzi-uscati Sobrassada este un termen ce denumeste carnatii cruzi-uscati originari din Insulele...
La München, Ana are bere (3)
Despre Hofbräuhaus Cred ca orice ghid turistic poate confirma ca Hofbräuhaus este cea mai celebra...
2 Comentarii
Kasteel Donker
Am placerea de a va prezenta astazi una dintre noile beri intrate in meniul de...
2 Comentarii
La München, Ana are bere (2)
Despre Weisses Bräuhaus Va spuneam în episodul trecut ca München poate fi numit oras al...
5 Comentarii
Keftedakia
Ca sa vedeti cat de mica este lumea si cat de mult este influentata fiecare...
La München, Ana are bere (1)
Conform ultimelor statistici la care am avut acces, Romania este doar al 26-lea producator de...
6 Comentarii
Fuller’s Vintage Ale 2004
Vreau sa va prezint astazi o bere deosebita. Acum cateva luni, cand am descoperit Fuller’s...
Psari spetsiotiko
Reteta de fata se refera la un preparat culinar rustic, care se gateste de obicei...
Berile afumate
Cu ceva vreme în urma, toate berile erau, de fapt, afumate. Metodele vechi de uscare...
2 Comentarii
Din secretele vinului (4) – Aciditatea
Acizii sunt un component important al vinului, alaturi de dulceata, tanini si alcool. Daca un...
6 Comentarii
Melitzanokeftedes – Chiftele de vinete
Grecii isi incep masa cu cateva meze, adica gustarele menite a starni pofta de mancare...
3 Comentarii