Bulete de branza cu gremolata
Imi plac mult aromele mediteraneene, dominate de usturoi, citrice si ierburi aromate, de aceea aceasta...
7 Comentarii
Pe scurt despre mijotare
Tehnicile culinare care implica tratament termic se pot împarti în 3 mari categorii, dupa mediul...
10 Comentarii
Cina de post "La mansarda" – 26 aprilie 2013
Suntem, religios vorbind, în postul mare, si sunt destui cei care îl urmeaza. Nu ma...
A fost "Sunday Grilling" – meniu marocan – 21 aprilie 2013
În str. Maica Alexandra nr. 5, ieri (duminica 21 aprilie 2013), în curtea showroom-ului companiei...
1 Comentariu
A fost "Drumul Mirodeniilor: Indonezia", aprilie 2013
Vinerea care a trecut, 19 aprilie 2013, în locul pe care cu drag îl numesc...
Pe scurt despre acoperirea alimentelor (coating)
Introducere Cred ca termenul „acoperire” va mira. Recunosc ca nu este unul uzitat prin bucatarii;...
4 Comentarii
A fost "Arome Asiatice", aprilie 2013
Ieri (vineri) seara, de la orele 19:00, în frumosul sediu al companiei Halewood Romania situat...
Pe scurt despre rehidratarea alimentelor uscate
Prin uscare alimentele îsi concentreaza gustul si, pierzand apa, scad în greutate; uscarea duce la...
8 Comentarii
Castraveti cu crema de branza picanta
Am avut ocazia in aceste ultime cateva luni sa colaborez la diverse evenimente cu Delaco...
3 Comentarii
A fost "Fructe de mare" – aprilie 2013
A luat sfarsit cu (foarte) bine cel de-al saselea eveniment culinar-cultural din seria celor desfasurate...
Drumul Mirodeniilor – Prima escala: Indonezia
Cred ca deja multi dintre dumneavoastra sunt la curent cu fascinatia pe care o exercita...
5 Comentarii
Sunday Grilling – meniu marocan, 21 aprilie 2013
Duminica 21 aprilie 2013, la orele 13:00, in str. maica Alexandra nr. 5, la show-room-ul...
Arome Asiatice
Evenimentele culinare desfasurate „La Mansarda”, in str. Paris nr. 7A, organizate in colaborare cu Halewood...
Creveti cu pesto citric
Imi este dor de soare, dor de caldura, dor de mare… dor de fructe de...
Novac cu sos picant si legume
Aveam in casa, la rece, o sticla de Rose Euxine de la Halewood, si ma...
2 Comentarii
Grenada – o bucatarie "exploziva" (2)
În acest al doilea si ultim episod al articolului dedicat culturii culinare din Grenada, important...
2 Comentarii
Rulouri de pui cu prosciutto si Parmesan
Am ales aceasta reteta in primul rand fiindca foloseste unele dintre ingredientele mele preferate, ca...
8 Comentarii
A fost "Fun & Grill" – aprilie 2013
Cred ca cineva, acolo sus, este mare amator de gatit în aer liber. Altfel nu-mi...
2 Comentarii
Patatas alioli
Cartofii cu sos alioli sunt o gustare foarte populara in Spania, o „tapa” extrem de...
4 Comentarii
Grenada – o bucatarie "exploziva" (1)
Introducere Va întrebati probabil de ce ma ocup de bucataria acestei insule aparent insignifianta, cand...
2 Comentarii
Vineri “la Mansarda”: Fructe de mare – 12 aprilie 2013
Evenimentele din (aproape) fiecare vineri, de “La mansarda”, la deja obisnuita adresa din strada Paris,...
Peste in crusta crocanta de cascaval
Astazi va prezint o reteta foarte simpla si rapida, gustoasa, cu ingrediente care se gasesc...
8 Comentarii
Pate de ficat cu trufe
Sigur ca nimic nu egaleaza un foie gras de calitate buna, dar acest pate preparat...
6 Comentarii
A fost "Cina lejera cu si pe… canapele", martie 2013
Serile de vineri „La Mansarda”, organizate în colaborare cu Halewood Romania, au încheiat saptamana trecuta...
Tortelloni tre formaggi
„Tre formaggi” inseamna in limba italiana „trei branze”; este lesne de dedus ca pastele din...
Pe scurt despre asezonare
Asezonarea este o tehnica de baza în bucatarie. Ea reprezinta procedeul prin care mancarii i...
13 Comentarii
A fost "Sunday Grilling" – 24 martie 2013
Duminica trecuta, pe o vreme rece si cam neprietenoasa, am sustinut ca amfitrion cel de-al...
Vineri “la Mansarda”: Cina lejera cu si pe… canapele – 29 martie 2013
Serile de vineri “La mansarda”, în strada Paris, la numarul 7A, unde se afla elegantul...
Eveniment “Fun & Grill”, aprilie 2013
Desi în ziua în care postez acest articol afara ninge, este deja 26 martie, asa...
Peste cu tamarin si lapte de cocos
Reteta este originara din Chennai (fostul Madras), statul Tamil Nadu, situat in sudul Indiei, unde...
A fost "Mangez-vous français?"
Serile de vineri „La mansarda” au oferit ieri celor 17 oaspeti prezenti un meniu apartinand...
Tagliatelle cu crema de branza si prosciutto
Dupa retetele in care am folosit crema de branza „Ceva fin pufos”, va propun o...
Supa cu tortelloni si Parmesan
Aceasta supa este extrem de usor de preparat si se potriveste, prin robustetea si satietatea...
2 Comentarii
Paella marisco
Paella este, la origine, o specialitate culinara din Valencia, dar a devenit in ultimii ani...
Vineri "la Mansarda": Mangez-vous français? – 22 martie 2013
Serile de vineri „La mansarda”, în strada Paris, la numarul 7A, unde se afla elegantul...
Sunday Grilling, 24 martie 2013
Duminica trecuta a reînceput seria evenimentelor „Sunday Grilling” si, desi vremea a fost racoroasa si...
Înlocuitori de caviar de la Casa Campillo
Caviarul este considerat de multi ca o delicatesa. Nu sunt foarte sigur, dar este posibil...
3 Comentarii
Pasta picanta de ton cu ceapa verde
Am avut in aceste ultime 6 luni ocazia, fericita zic eu, sa colaborez la diverse...
4 Comentarii
Pe urmele mamaligii (4)
Cum se face mamaliga? În episodul de astazi, ultimul al serialului dedicat mamaligii, cateva vorbe...
15 Comentarii
Pui cu masline si busuioc
Imi era dor de o reteta in stil mediteranean, robusta, insotita de un sos plin...
6 Comentarii
Ulei de masline extra virgin de la Madonna del Rosario
Probabil ca v-ati dat seama pana acum ca unul dintre alimentele mele preferate este uleiul...
Conchiglione cu crema de branza
Am avut ocazia in aceste ultime 6 luni sa colaborez la diverse evenimente cu Delaco...
2 Comentarii
Pui cu crusta de migdale si sos de portocale
Aveam in frigider un excelent vin din gama Byzantium a Cramelor Halewood, un Blanc de...
8 Comentarii
Pe urmele mamaligii (3)
Acest episod al serialului dedicat mamaligii preparate din porumb, povesteste pe scurt despre efectele nocive...
6 Comentarii
Peste picant cu legume
Iata o varianta asiatica de peste „en papillotte”, foarte rapida si foarte simpla. Pestele gatit...
6 Comentarii
Tapas y Vinos
Evenimentele gastronomice de vineri, desfasurate „La mansarda”, în strada Paris, la numarul 7A, unde se...
Sunday Grilling, 17 martie 2013
A venit primavara, si nu singura, caci odata cu îmblanzirea vremii a reînceput si seria...
Un vin de incercat: Rose Euxine, din gama Byzantium
Am avut de curand ocazia sa gust vinul ecologic Rose Euxine 2012, produs in podgoria...
7 Comentarii
Porc dulce-acrisor-picant cu rodie
Va propun o reteta simpla si interesanta, cu ingrediente usor de gasit, rapida si gustoasa....
3 Comentarii
A fost "Fun & Grill" martie 2013
Între 1 si 3 martie 2013, la Casa „Mara” din Slanic-Prahova s-a desfasurat un nou...
Pe urmele mamaligii (2)
În acest episod voi continua scurta istorie a mamaligii, punand accent pe epoca Imperiului Roman...
8 Comentarii
Pui cu ciuperci negre si muguri de bambus
Denumirea generala de „ciuperci negre” nu este tocmai corecta, caci ciupercile la care se refera...
10 Comentarii
Va astept "La mansarda" cu delicatese pentru cineva special
Odata cu cina lejera cu tema „Branzeturi si Vinuri„, desfasurata pe data de 19 februarie...
Pe urmele mamaligii (1)
Este uimitor cum, nu arareori, un popor este identificat, în mod distinct fata de altele,...
14 Comentarii
Bruschetta cu pesto, rosii si prosciutto
Afara este inca frig, cerul este gri, iar mie imi este (din nou) dor de...
4 Comentarii
Somon cu salata asiatica
Somonul, desi s-a banalizat in ultimii ani, poate tocmai datorita versatilitatii sale, ramane unul dintre...
4 Comentarii
Pastrav cu migdale si unt-gremolata
Va povesteam intr-un articol trecut despre metodele de conservare, pe timp de iarna, a ierburilor...
2 Comentarii
A fost "Branzeturi si Vinuri", februarie 2013
Ieri seara, 19 februarie 2013, la frumosul sediu al Cramelor Halewood, din strada Paris nr....
14 Comentarii
Gnocchi cu somon afumat si rucola
Iata un preparat culinar gata cat ai bate din palme, foarte simplu si care foloseste...
Midii cu lapte de cocos
Aceasta reteta este delicioasa, cu aroma citric-picanta si cu gust echilibrat, dulce-sarat-picant. Cum am mai...
Risotto San Valentin
Tinand cont de denumirea acestui risotto, probabil veti fi surprinsi sa aflati ca Sf. Valentin...
3 Comentarii
Lapti cu piure de cartofi dulci
Reteta aceasta asteapta de cateva luni sa-i vina randul la publicare. Am cumparat cu ceva...
12 Comentarii
Eveniment “Fun & Grill”, martie 2013
Dragilor, va spuneam cu cateva zile în urma ca, probabil, 2013 va fi, pentru mine,...
4 Comentarii