Murgh Korma Shahi – Korma de pui cu migdale
Korma, uneori scris si „kormaa”, „qorma”, „khorma” ori „kurma” este un termen care denumeste un...
4 Comentarii
Branzeturi si vinuri
Acest eveniment este realizat in colaborare cu Cramele Halewood si Delaco. Branza si vinul fac...
2 Comentarii
Chocolat
Afirmam ieri, într-un articol care cu care am încercat sa marchez cei patru ani de...
2 Comentarii
Dupa patru ani…
Sambata trecuta, pe 9 februarie 2013, un prieten mi-a atras atentia ca blogul meu împlinise,...
30 Comentariu
Frigarui de creveti cu rosii uscate si ardei iuti
Nu mai este un secret deja ca imi plac mult crevetii, si de aceea experimentez...
4 Comentarii
Pulpe de pui marinate – afumate
Pulpe de pui marinate – afumate Am cumparat acum ceva vreme un flacon cu fum...
A fost "Sarea în bucate", februarie 2013
Daca anul trecut, în aceeasi perioada, la primul eveniment culinar de la Casa „Mara” din...
9 Comentarii
Moules provençales
Este o reteta clasica ce combina robustetea unor ingrediente ca bacon, masline si rosii uscate...
6 Comentarii
Curry de pui cu miez de nuca de cocos
Acest preparat condimentat este un curry thailandez verde. Va reamintesc ca, in mod traditional, curry-urile...
2 Comentarii
Supa crema de cartofi dulci cu lapte de cocos
Supa crema de cartofi dulci cu lapte de cocos – Reteta culinara din Tanzania Am...
6 Comentarii
Pe urmele curry-ului (2)
Continuu astazi articolul dedicat istoriei termenului „curry” cu cea de-a doua si ultima sa parte,...
3 Comentarii
Amestec curry zanzibarez
Curry zanzibarez Acum cateva zile, mai precis sambata trecuta, am sustinut un eveniment gastronomic despre...
A fost Zanzibar…
Sambata care a trecut (26.01.2013) am fost amfitrionul si bucatarul-instructor al primului eveniment gastronomic din...
Creveti Tiger cu sos de unt si usturoi
Daca sunteti un iubitor al crevetilor si al usturoiului, atunci aceasta reteta va este dedicata...
9 Comentarii
Pe urmele curry-ului (1)
Curry. Am auzit acest cuvant în urma cu ceva ani si initial am crezut ca...
14 Comentarii
Scoici Saint-Jacques cu taitei de orez
Aceasta reteta imbina intr-un mod echilibrat nutrientii din scoici, cu cele din taitei, legume si...
6 Comentarii
Prima escala: Zanzibar
Am placerea sa va prezint debutul unei serii de evenimente gastronomice, implicand cultura culinara si...
4 Comentarii
Detalii despre evenimentul gastronomic “Sarea în bucate”, februarie 2013
Revin astazi cu detalii despre evenimentul culinar „Sarea în bucate” din 2-3 februarie 2013.
2 Comentarii
Peste cu orez si sos picant
Fileurile delicate de peste sunt posate intr-un lichid aromat si servit cu orez si un...
11 Comentarii
Pe scurt despre bagoong si patis
“Bagoong” si “patis” sunt doua cuvinte din limba tagalog, sau filipino (una dintre cele doua...
7 Comentarii
Creveti cu usturoi si lamaie
Va prezint o reteta rapida, plina de gust si aroma, care se prepara cat ai...
8 Comentarii
Pe scurt despre sansho
Bucataria japoneza este, as zice eu, un caz aparte între bucatariile asiatice estice si sud-estice....
16 Comentarii
Pilau cu creveti
Iata o varianta indiana de pilaf, foarte usoara si gustoasa. Reteta provine din sudul Indiei,...
2 Comentarii
Creveti cu unt-gremolata si orez integral
Gata, am stabilit: mi-e dor de soare si de caldura. Cum nu am bani si...
3 Comentarii
Pe scurt despre dashi
Dashi – gustul de baza al bucatariei clasice japoneze Nu exagerez cu nimic atunci cand afirm...
9 Comentarii
Porc cu ghimbir si legume
Reteta de fata este una foarte simpla, care poarta placuta „pecete” a ghmibirului: proaspata, citrica...
7 Comentarii
Eveniment "Sarea în bucate", februarie 2013
Dragii mei, am intrat într-un an nou si deja va propun un eveniment nou. Asa...
1 Comentariu
Pui cu mazare si mujdei
Reteta aceasta este destinata, fara indoiala, iubitorilor de usturoi; cei care se simt intimidati gustativ...
8 Comentarii
Curry panang de pui cu alune caju
Panaeng, panang, penang sau phanaeng este un termen ce denumeste un tip de curry thailandez...
4 Comentarii
Pe scurt despre chammanthi podi
Am mai vorbit pe acest blog despre multe amestecuri de mirodenii întalnite în bucataria subcontinentului...
6 Comentarii
Pui aplatizat la cuptor
Intotdeauna piesele mari sunt mai spectaculoase si, de aceea, sunt rezervate in special meselor festive....
5 Comentarii
Peste cu fenicul si schinduf
Reteta este originara din insula Corfu, in trecut o statie importanta in comertul cu mirodenii...
2 Comentarii
Muschiulet rulat in bacon, servit cu cartofi natur
Va propun o reteta simpla si relativ rapida, foarte gustoasa. O recomand cu caldura pentru...
Craciun fericit si masa îmbelsugata!
Este pentru a treia oara cand va fac aceasta urare. Ati fost alaturi de mine...
10 Comentarii
Tortellini cu carnati chorizo si sos picant de rosii
Imi plac pastele foarte mult, de orice fel ar fi, si va marturisesc ca mi-era...
8 Comentarii
Porc cu sos de smantana si hrean
De fiecare data cand cumpar un muschiulet de porc si il feliez, exista cateva bucati...
8 Comentarii
Pe scurt despre confit
Confit este un termen care are mai multe întelesuri. El denumeste generic diferite tipuri de...
26 Comentariu
Salata de fructe de mare cu legume
Iarna nu este anotimpul meu preferat. Pentru mine exista doua modalitati culinare ca sa o...
2 Comentarii
Pui cu castraveti
Aceasta reteta se gateste prin tehnica numita „stir-fry„, imposibil de obtinut intr-o bucatarie domestica europeana....
8 Comentarii
Unturi compozite
Va readuc în atentie o modalitate extrem de simpla si de versatila de a da...
4 Comentarii
Porc Mu-Shu
Porcul Mu-Shu (adesea il puteti intalni si scris altfel: moo shu, mu shu sau mu...
7 Comentarii
Gnocchi cu bacon
Angajat fiind in ultima vreme cu lupta impotriva kilogramelor, am evitat sa mai mananc carbohidrati,...
4 Comentarii
Gaeng gari gai – Curry de pui cu cartofi
Acest curry este unul de origine musulmana, popular in sudul Thailandei, in zona de granita...
2 Comentarii
A fost Grill Champions Tour, Timisoara 2012
Cea de-a patra editie a evenimentului Grill Champions Tour s-a desfasurat pentru întaia data în...
10 Comentarii
Bacania Veche 2
O veste buna pentru bucurestenii pasionati de delicatese. La 2 ani de la prima Bacanie...
Scoici Saint Jacques in sos de vin
Scoici Saint Jacques – reteta cu sos de vin (simpla si rapida) Scoici Saint Jacques...
2 Comentarii
Timisoara 2012 – Grill Champions Tour
Am plecat astazi, dis de dimineata, adica pe la orele 6:00, spre Timisoara, pentru a...
6 Comentarii
Chimichurri – Tot ce trebuie sa stii despre acest sos
Chimichurri este un sos folosit ca ingredient in gatit si condiment de masa pentru carnea...
6 Comentarii
Salata de fructe
Nu ma omor deloc dupa deserturi, mai ales daca abunda in tot felul de creme,...
9 Comentarii
A fost „Sarea în bucate”, decembrie 2012
Iata ca a avut loc cel de-al optulea si ultimul eveniment culinar din anul acesta...
11 Comentarii
Gujoane de pui crocante si salata picant-citrica
Cheia retetei este contrastul de texturi crocante si fragede – avem de-a face cu doua...
10 Comentarii
Fotografii de pe papamond (40)
Fotografia de mai jos reprezinta un grup de tinere care recolteaza orezul, undeva în Cambodgia....
Un dop pentru un Duster!
Vreau sa va semnalez o promotie interesanta a unuia dintre colaboratorii mei: Cramele Halewood. Dopul...
Curry de ciuperci cu orez
Iata o alta reteta facuta acum cativa ani. Profit de faptul ca multi dintre cititori...
5 Comentarii
Pe urmele furculitei (3)
Am ajuns la ultimul episod al serialului dedicat aparitiei si evolutiei furculitelor, un obiect astazi...
8 Comentarii
Pui de caracatita in vin rosu
Marea placere culinara, cel putin pentru mine, a calatoriilor in zona Mediteranei sunt fructele de...
3 Comentarii
Pe urmele furculitei (2)
Continuam astazi istoria furculitei, povestind despre modul în care a început sa fie acceptata treptat...
6 Comentarii
Ravioli cu unt-gremolata
Bucataria italiana imi place datorita simplitatii ei si modului direct in care ti se adreseaza....
9 Comentarii
Fotografii de pe papamond (39)
Fotografia de astazi reprezinta celebra hartie de orez comestibila, întinda la uscat pe cadre împletite...
4 Comentarii
Pui balti cu ardei iute
Am mai avut pe acest blog reteta balti, doua dintre ele chiar cu pui, dar...
6 Comentarii
Calamares rellenos
Iata una dintre putinele retete de dificultate medie de pe blogul meu. Definirea ca “medie”...
4 Comentarii
Grill Champions Tour – Timisoara 2012
Probabil multi dintre dvs. stiti deja despre colaborarea care ma leaga de campinggrill.ro, distribuitorii în...
6 Comentarii
Pe urmele furculitei (1)
„Este un lucru deosebit de grosolan si lipsit de gratie sa-ti îndesi mancarea în gura...
6 Comentarii