Murgh Korma Shahi – Korma de pui cu migdale

Korma, uneori scris si „kormaa”, „qorma”, „khorma” ori „kurma” este un termen care denumeste un...

4 Comentarii

Branzeturi si vinuri

Acest eveniment este realizat in colaborare cu Cramele Halewood si Delaco. Branza si vinul fac...

2 Comentarii

Chocolat

Afirmam ieri, într-un articol care cu care am încercat sa marchez cei patru ani de...

2 Comentarii

Dupa patru ani…

Sambata trecuta, pe 9 februarie 2013, un prieten mi-a atras atentia ca blogul meu împlinise,...

30 Comentariu

Frigarui de creveti cu rosii uscate si ardei iuti

Nu mai este un secret deja ca imi plac mult crevetii, si de aceea experimentez...

4 Comentarii

Pulpe de pui marinate – afumate

Pulpe de pui marinate – afumate Am cumparat acum ceva vreme un flacon cu fum...

A fost "Sarea în bucate", februarie 2013

Daca anul trecut, în aceeasi perioada, la primul eveniment culinar de la Casa „Mara” din...

9 Comentarii

Moules provençales

Este o reteta clasica ce combina robustetea unor ingrediente ca bacon, masline si rosii uscate...

6 Comentarii

Curry de pui cu miez de nuca de cocos

Acest preparat condimentat este un curry thailandez verde. Va reamintesc ca, in mod traditional, curry-urile...

2 Comentarii

Supa crema de cartofi dulci cu lapte de cocos

Supa crema de cartofi dulci cu lapte de cocos – Reteta culinara din Tanzania Am...

6 Comentarii

Pe urmele curry-ului (2)

Continuu astazi articolul dedicat istoriei termenului „curry” cu cea de-a doua si ultima sa parte,...

3 Comentarii

Amestec curry zanzibarez

Curry zanzibarez Acum cateva zile, mai precis sambata trecuta, am sustinut un eveniment gastronomic despre...

A fost Zanzibar…

Sambata care a trecut (26.01.2013) am fost amfitrionul si bucatarul-instructor al primului eveniment gastronomic din...

Creveti Tiger cu sos de unt si usturoi

Daca sunteti un iubitor al crevetilor si al usturoiului, atunci aceasta reteta va este dedicata...

9 Comentarii

Pe urmele curry-ului (1)

Curry. Am auzit acest cuvant în urma cu ceva ani si initial am crezut ca...

14 Comentarii

Scoici Saint-Jacques cu taitei de orez

Aceasta reteta imbina intr-un mod echilibrat nutrientii din scoici, cu cele din taitei, legume si...

6 Comentarii

Prima escala: Zanzibar

Am placerea sa va prezint debutul unei serii de evenimente gastronomice, implicand cultura culinara si...

4 Comentarii

Detalii despre evenimentul gastronomic “Sarea în bucate”, februarie 2013

Revin astazi cu detalii despre evenimentul culinar „Sarea în bucate” din 2-3 februarie 2013.

2 Comentarii

Peste cu orez si sos picant

Fileurile delicate de peste sunt posate intr-un lichid aromat si servit cu orez si un...

11 Comentarii

Pe scurt despre bagoong si patis

“Bagoong” si “patis” sunt doua cuvinte din limba tagalog, sau filipino (una dintre cele doua...

7 Comentarii

Creveti cu usturoi si lamaie

Va prezint o reteta rapida, plina de gust si aroma, care se prepara cat ai...

8 Comentarii

Pe scurt despre sansho

Bucataria japoneza este, as zice eu, un caz aparte între bucatariile asiatice estice si sud-estice....

16 Comentarii

Pilau cu creveti

Iata o varianta indiana de pilaf, foarte usoara si gustoasa. Reteta provine din sudul Indiei,...

2 Comentarii

Creveti cu unt-gremolata si orez integral

Gata, am stabilit: mi-e dor de soare si de caldura. Cum nu am bani si...

3 Comentarii

Pe scurt despre dashi

Dashi – gustul de baza al bucatariei clasice japoneze Nu exagerez cu nimic atunci cand afirm...

9 Comentarii

Porc cu ghimbir si legume

Reteta de fata este una foarte simpla, care poarta placuta „pecete” a ghmibirului: proaspata, citrica...

7 Comentarii

Eveniment "Sarea în bucate", februarie 2013

Dragii mei, am intrat într-un an nou si deja va propun un eveniment nou. Asa...

1 Comentariu

Pui cu mazare si mujdei

Reteta aceasta este destinata, fara indoiala, iubitorilor de usturoi; cei care se simt intimidati gustativ...

8 Comentarii

Curry panang de pui cu alune caju

Panaeng, panang, penang sau phanaeng este un termen ce denumeste un tip de curry thailandez...

4 Comentarii

Pe scurt despre chammanthi podi

Am mai vorbit pe acest blog despre multe amestecuri de mirodenii întalnite în bucataria subcontinentului...

6 Comentarii

Pui aplatizat la cuptor

Intotdeauna piesele mari sunt mai spectaculoase si, de aceea, sunt rezervate in special meselor festive....

5 Comentarii

Peste cu fenicul si schinduf

Reteta este originara din insula Corfu, in trecut o statie importanta in comertul cu mirodenii...

2 Comentarii

Muschiulet rulat in bacon, servit cu cartofi natur

Va propun o reteta simpla si relativ rapida, foarte gustoasa. O recomand cu caldura pentru...

Craciun fericit si masa îmbelsugata!

Este pentru a treia oara cand va fac aceasta urare. Ati fost alaturi de mine...

10 Comentarii

Tortellini cu carnati chorizo si sos picant de rosii

Imi plac pastele foarte mult, de orice fel ar fi, si va marturisesc ca mi-era...

8 Comentarii

Porc cu sos de smantana si hrean

De fiecare data cand cumpar un muschiulet de porc si il feliez, exista cateva bucati...

8 Comentarii

Pe scurt despre confit

Confit este un termen care are mai multe întelesuri. El denumeste generic diferite tipuri de...

26 Comentariu

Salata de fructe de mare cu legume

Iarna nu este anotimpul meu preferat. Pentru mine exista doua modalitati culinare ca sa o...

2 Comentarii

Pui cu castraveti

Aceasta reteta se gateste prin tehnica numita „stir-fry„, imposibil de obtinut intr-o bucatarie domestica europeana....

8 Comentarii

Unturi compozite

Va readuc în atentie o modalitate extrem de simpla si de versatila de a da...

4 Comentarii

Porc Mu-Shu

Porcul Mu-Shu (adesea il puteti intalni si scris altfel: moo shu, mu shu sau mu...

7 Comentarii

Gnocchi cu bacon

Angajat fiind in ultima vreme cu lupta impotriva kilogramelor, am evitat sa mai mananc carbohidrati,...

4 Comentarii

Gaeng gari gai – Curry de pui cu cartofi

Acest curry este unul de origine musulmana, popular in sudul Thailandei, in zona de granita...

2 Comentarii

A fost Grill Champions Tour, Timisoara 2012

Cea de-a patra editie a evenimentului Grill Champions Tour s-a desfasurat pentru întaia data în...

10 Comentarii

Bacania Veche 2

O veste buna pentru bucurestenii pasionati de delicatese. La 2 ani de la prima Bacanie...

Scoici Saint Jacques in sos de vin

Scoici Saint Jacques – reteta cu sos de vin (simpla si rapida) Scoici Saint Jacques...

2 Comentarii

Timisoara 2012 – Grill Champions Tour

Am plecat astazi, dis de dimineata, adica pe la orele 6:00, spre Timisoara, pentru a...

6 Comentarii

Chimichurri – Tot ce trebuie sa stii despre acest sos

Chimichurri este un sos folosit ca ingredient in gatit si condiment de masa pentru carnea...

6 Comentarii

Salata de fructe

Nu ma omor deloc dupa deserturi, mai ales daca abunda in tot felul de creme,...

9 Comentarii

A fost „Sarea în bucate”, decembrie 2012

Iata ca a avut loc cel de-al optulea si ultimul eveniment culinar din anul acesta...

11 Comentarii

Gujoane de pui crocante si salata picant-citrica

Cheia retetei este contrastul de texturi crocante si fragede – avem de-a face cu doua...

10 Comentarii

Fotografii de pe papamond (40)

Fotografia de mai jos reprezinta un grup de tinere care recolteaza orezul, undeva în Cambodgia....

Un dop pentru un Duster!

Vreau sa va semnalez o promotie interesanta a unuia dintre colaboratorii mei: Cramele Halewood. Dopul...

Curry de ciuperci cu orez

Iata o alta reteta facuta acum cativa ani. Profit de faptul ca multi dintre cititori...

5 Comentarii

Pe urmele furculitei (3)

Am ajuns la ultimul episod al serialului dedicat aparitiei si evolutiei furculitelor, un obiect astazi...

8 Comentarii

Pui de caracatita in vin rosu

Marea placere culinara, cel putin pentru mine, a calatoriilor in zona Mediteranei sunt fructele de...

3 Comentarii

Pe urmele furculitei (2)

Continuam astazi istoria furculitei, povestind despre modul în care a început sa fie acceptata treptat...

6 Comentarii

Ravioli cu unt-gremolata

Bucataria italiana imi place datorita simplitatii ei si modului direct in care ti se adreseaza....

9 Comentarii

Fotografii de pe papamond (39)

Fotografia de astazi reprezinta celebra hartie de orez comestibila, întinda la uscat pe cadre împletite...

4 Comentarii

Pui balti cu ardei iute

Am mai avut pe acest blog reteta balti, doua dintre ele chiar cu pui, dar...

6 Comentarii

Calamares rellenos

Iata una dintre putinele retete de dificultate medie de pe blogul meu. Definirea ca “medie”...

4 Comentarii

Grill Champions Tour – Timisoara 2012

Probabil multi dintre dvs. stiti deja despre colaborarea care ma leaga de campinggrill.ro, distribuitorii în...

6 Comentarii

Pe urmele furculitei (1)

„Este un lucru deosebit de grosolan si lipsit de gratie sa-ti îndesi mancarea în gura...

6 Comentarii