Pui la gratar cu pimenton si ciuperci
Iata una dintre retetele care, pentru mine, marcheaza cu adevarat trecerea la anotimpul rece. Am...
4 Comentarii
A fost "Ai comentarii, ai premii!"
Iata ca s-a încheiat si cea de-a saptea editie a concursului „Ai comentarii, ai premii!”....
18 Comentarii
Tajin de pui
Reteta de fata este una gustoasa si foarte usor de realizat. Este reprezentanta genului de...
16 Comentarii
Calmari la gratar
Va propun astazi o reteta extrem de simpla si de rapida, care mai are un...
17 Comentarii
La masa cu stramosii – India (17)
Ne aflam în fata ultimului episod dedicat formarii culturii culinare din sub-continentul indian. Astazi despre...
6 Comentarii
Bebe sepias en su tinta
Va ofer astazi o reteta spaniola, a carei denumire s-ar traduce in limba romana cam...
9 Comentarii
Eveniment culinar "Sarea în bucate"
Dragii mei, am placerea sa va anunt un nou eveniment culinar sustinut la Casa „Mara”,...
1 Comentariu
Rapid, delicios si sanatos
Am o veste buna pentru cei care iubesc pestele si fructele de mare. Nu ca...
11 Comentarii
Fotografii de pe papamond (38)
Daca in episodul trecut al acestui serial v-am prezentat cateva preparate din bucataria coreeana, astazi...
2 Comentarii
Pui cu masline
Exista deja pe internet si in carti destule retete de pui cu masline. Este una...
20 Comentariu
La masa cu stramosii – India (16)
În episodul de astazi si cel viitor va voi oferi o scurta descriere a bucatariei...
4 Comentarii
Graten de conopida si broccoli cu bacon crocant
Reteta este simpla si usor de gatit. Preparatul final este deosebit de gustos si de...
7 Comentarii
A fost “Fun & Grill”, noiembrie 2012
Iata ca a trecut si cea de-a saptea editie a evenimentului culinar pe care îl...
8 Comentarii
Supa de pui cu ou
Supa este delicioasa, cu gust bogat, aromata si cu un minunat contrast de texturi. Trebuie...
11 Comentarii
Fotografii de pe papamond (37)
Am dat acum cateva zile peste o micro-colectie de fotografii reprezentand preparate culinare coreene. Am...
7 Comentarii
Macrou cu rosii si masline
Anul acesta am fost cateva zile in Italia, asa ca nostalgia dupa formidabila sa bucatarie...
6 Comentarii
Pe scurt despre amestecul de mirodenii “aleppo”
Amestecul de mirodenii “aleppo” îsi datoreaza aroma si gustul unui ingredient special, ardeiul iute de...
5 Comentarii
Curry indonezian de creveti
Combinatia de lapte de cocos cu arome ca lemongrass, tamarin, jaggery (zahar brut de palmier),...
4 Comentarii
La masa cu stramosii – India (15)
Acest nou episod al articolului dedicat culturii culinare indiene continua seria bucatariilor regionale ale tarii,...
4 Comentarii
Supa-crema de dovleac cu usturoi
Astazi va prezint o reteta de toamna: o supa-crema de dovleac, consistenta si satioasa, aromatizata...
9 Comentarii
A fost “Gustari de casa”, octombrie 2012
Acum cateva zile am anuntat evenimentul “Gustari de casa” care dorea sa puna în valoare...
6 Comentarii
Curcan la gratar cu persillade
Am vorbit in ultima vreme destul de mult despre amestecuri pe baza de ierburi aromate,...
10 Comentarii
Fun & Grill, 3-4 noiembrie 2012
Fac o revenire asupra evenimentului „Fun & Grill” pe care l-am prezentat într-un articol anterior,...
4 Comentarii
Orez cu pui si lapte de cocos
Aceasta reteta isi asteapta randul la publicare de vreo… 4 ani. Nu mai tin minte...
13 Comentarii
La masa cu stramosii – India (14)
Acest nou episod al articolului dedicat culturii culinare indiene continua seria bucatariilor regionale ale tarii,...
4 Comentarii
Creveti cu rosii uscate, ardei iuti si cartofi copti
Nu am mai postat de cateva saptamani nicio reteta cu creveti si mi s-a cam...
8 Comentarii
Aromele verii ajung la congelator
Ieri, cam pe ultima suta de metri (caci plantele mele nu se mai afla in...
12 Comentarii
Fotografii de pe papamond (36)
Fotografia de mai jos a fost numita de autor „mic dejun în Orasul Vechi”. Atat....
6 Comentarii
Dupa 120 de ani…
Ieri, (joi 18 octombrie 2012) am avut ocazia sa petrec cateva ore deosebite, într-un loc...
6 Comentarii
La masa cu stramosii – India (13)
În acest episod voi trece în revista, pe scurt, bucatariile regionale din vestul si centru-estul...
6 Comentarii
Tortelloni cu trufe
Pastele sunt unul dintre ingredientele mele preferate, iar retetele robuste si simple ma emotioneaza. Reteta...
10 Comentarii
Gustari de casa
Vineri, 26 octombrie 2012, va doresc ca musafiri si meseni la evenimentul „Gustari de casa”,...
9 Comentarii
A fost "Good Taste of Bucharest 2012"
Sambata si duminica 13-14 octombrie 2012 am fost la targul/expozitie “Good Taste of Bucharest 2012”...
6 Comentarii
Persillade cu levantica
In aceasta vara am vorbit despre metodele de a pastra si conserva ierburile aromate, ca...
4 Comentarii
Pe scurt despre persillade
Am vorbit de curand despre gremolata, care, în opinia mea, este un soi de persillade...
10 Comentarii
Dorada la gratar cu sos de chefir
Daca doriti un pranz usor si racoritor, care sa se si prepare foarte repede, ati...
7 Comentarii
Ai comentarii, ai premii! (7)
S-a încheiat si cea de-a sasea editie a concursului „Ai comentarii, ai premii!”. Premiul constand...
17 Comentarii
Eveniment „Fun & Grill”, noiembrie 2012
Deschiderea sezonului “Fun & Grill” a avut loc saptamana trecuta la Casa „Mara” din Slanic,...
2 Comentarii
Good Taste of Bucharest 2013
In acest sfarsit de saptamana are loc la World Trade Center evenimentul „Good taste of...
A fost „Fun & Grill”, 6-7 octombrie 2012
Ma bucur sa-mi regasesc blogul. Nu am mai postat nimic de 2 zile, ceea ce...
13 Comentarii
Meniul evenimentului "Fun & Grill" din 6-7 octombrie 2012
Dupa cum v-am anuntat acum cateva zile, astazi si maine sunt amfitrionul si bucatarul evenimentului...
1 Comentariu
Fotografii de pe papamond (35)
Va povesteam cu alta ocazie despre vizita facuta acum 4 ani în Cambodgia, într-un sat...
6 Comentarii
La masa cu stramosii – India (12)
Revin astazi la serialul dedicat formarii si dezvoltarii artei culinare din subcontinentul indian, prezentandu-va pe...
9 Comentarii
Fettuccine cu unt si Parmesan
Aceasta reteta este de o simplitate desavarsita, atat ca mod de preparare, cat si ca...
11 Comentarii
O zi la Nessebar
Cum v-am mai spus acum cateva zile, am petrecut anul acesta o mica vacanta în...
11 Comentarii
Dip de chefir cu seminte, mirodenii si ierburi
Acest dip se poate servi ca atare, ca o gustare usoara, sau cu paine, tortilla,...
8 Comentarii
La un pahar de vorba, la Aliman
Ieri, vineri 28 septembrie 2012 am avut ocazia sa petrec o zi interesanta la Aliman....
2 Comentarii
Porc cu castravete
Iata o reteta simpla si rapida, care in literatura de specialitate de limba engleza este...
15 Comentarii
Eveniment „Fun & Grill”, octombrie 2012
Va poftesc la un nou eveniment „Fun & Grill”, bineînteles tot la Casa „Mara” din...
8 Comentarii
La masa cu stramosii – India (11)
În cele cateva episoade care urmeaza voi trata, pe scurt, bucatariile regionale ale Indiei. Am...
2 Comentarii
Somon cu sos teriyaki
Teriyaki este o tehnica de gatit japoneza, in care alimentele sunt fripte pe gratar sau...
12 Comentarii
Fotografii de pe papamond (34)
Am mai povestit în cadrul acestei foto-rubrici despre pietele plutitoare, unul dintre fenomenele tipice Asiei...
4 Comentarii
Muschiulet de porc cu sos de smantana si trufe
Din start recunosc ca am cam exagerat cu trufele: am folosit si unt trufat, si...
6 Comentarii
La masa cu stramosii – India (10)
Revenim la serialul care trateaza formarea culturii culinare indiene, iar în episodul de astazi vom...
5 Comentarii
Graten de midii cu pesto
Reteta va ofera o gustare delicioasa, excelenta ca solutie atunci cand nu prea aveti timp...
6 Comentarii
De-ale gurii la Dalboka
Anul acesta mi-am petrecut concediul în Bulgaria. Am fost pe buget redus, acesta fiind motivul...
9 Comentarii
Ton tropical
Exista mai multe specii de ton, populand mai toate marile lumii. Este satios si gustos,...
17 Comentarii
Ai comentarii, ai premii! (6)
S-a încheiat si cea de-a cincea editie a concursului „Ai comentarii, ai premii!”. Premiul constand...
10 Comentarii
Fotografii de pe papamond (33)
Vietnamul a avut în ultimii ani un progres remarcabil din toate punctele de vedere. Poate...
8 Comentarii
Pui balti cu unt
Astazi va prezint una dintre primele retete gatite de mine pentru acest blog. Are cam...
7 Comentarii
La masa cu stramosii – India (9)
În acest episod, cateva date despre bauturile alcoolice si nealcoolice prezente în bucataria indiana, ca...
4 Comentarii
Salata de castraveti cu pui
In aceasta salata carnea frageda si usor picanta se “mariaza” bine cu mixtura de castravete...
20 Comentariu
La masa cu stramosii – India (8)
Acest episod al seriei dedicata culturii culinare indiene se refera la cateva dintre preparatele specifice...
2 Comentarii