Pui la gratar cu pimenton si ciuperci

Iata una dintre retetele care, pentru mine, marcheaza cu adevarat trecerea la anotimpul rece. Am...

4 Comentarii

A fost "Ai comentarii, ai premii!"

Iata ca s-a încheiat si cea de-a saptea editie a concursului „Ai comentarii, ai premii!”....

18 Comentarii

Tajin de pui

Reteta de fata este una gustoasa si foarte usor de realizat. Este reprezentanta genului de...

16 Comentarii

Calmari la gratar

Va propun astazi o reteta extrem de simpla si de rapida, care mai are un...

17 Comentarii

La masa cu stramosii – India (17)

Ne aflam în fata ultimului episod dedicat formarii culturii culinare din sub-continentul indian. Astazi despre...

6 Comentarii

Bebe sepias en su tinta

Va ofer astazi o reteta spaniola, a carei denumire s-ar traduce in limba romana cam...

9 Comentarii

Eveniment culinar "Sarea în bucate"

Dragii mei, am placerea sa va anunt un nou eveniment culinar sustinut la Casa „Mara”,...

1 Comentariu

Rapid, delicios si sanatos

Am o veste buna pentru cei care iubesc pestele si fructele de mare. Nu ca...

11 Comentarii

Fotografii de pe papamond (38)

Daca in episodul trecut al acestui serial v-am prezentat cateva preparate din bucataria coreeana, astazi...

2 Comentarii

Pui cu masline

Exista deja pe internet si in carti destule retete de pui cu masline. Este una...

20 Comentariu

La masa cu stramosii – India (16)

În episodul de astazi si cel viitor va voi oferi o scurta descriere a bucatariei...

4 Comentarii

Graten de conopida si broccoli cu bacon crocant

Reteta este simpla si usor de gatit. Preparatul final este deosebit de gustos si de...

7 Comentarii

A fost “Fun & Grill”, noiembrie 2012

Iata ca a trecut si cea de-a saptea editie a evenimentului culinar pe care îl...

8 Comentarii

Supa de pui cu ou

Supa este delicioasa, cu gust bogat, aromata si cu un minunat contrast de texturi. Trebuie...

11 Comentarii

Fotografii de pe papamond (37)

Am dat acum cateva zile peste o micro-colectie de fotografii reprezentand preparate culinare coreene. Am...

7 Comentarii

Macrou cu rosii si masline

Anul acesta am fost cateva zile in Italia, asa ca nostalgia dupa formidabila sa bucatarie...

6 Comentarii

Pe scurt despre amestecul de mirodenii “aleppo”

Amestecul de mirodenii “aleppo” îsi datoreaza aroma si gustul unui ingredient special, ardeiul iute de...

5 Comentarii

Curry indonezian de creveti

Combinatia de lapte de cocos cu arome ca lemongrass, tamarin, jaggery (zahar brut de palmier),...

4 Comentarii

La masa cu stramosii – India (15)

Acest nou episod al articolului dedicat culturii culinare indiene continua seria bucatariilor regionale ale tarii,...

4 Comentarii

Supa-crema de dovleac cu usturoi

Astazi va prezint o reteta de toamna: o supa-crema de dovleac, consistenta si satioasa, aromatizata...

9 Comentarii

A fost “Gustari de casa”, octombrie 2012

Acum cateva zile am anuntat evenimentul “Gustari de casa” care dorea sa puna în valoare...

6 Comentarii

Curcan la gratar cu persillade

Am vorbit in ultima vreme destul de mult despre amestecuri pe baza de ierburi aromate,...

10 Comentarii

Fun & Grill, 3-4 noiembrie 2012

Fac o revenire asupra evenimentului „Fun & Grill” pe care l-am prezentat într-un articol anterior,...

4 Comentarii

Orez cu pui si lapte de cocos

Aceasta reteta isi asteapta randul la publicare de vreo… 4 ani. Nu mai tin minte...

13 Comentarii

La masa cu stramosii – India (14)

Acest nou episod al articolului dedicat culturii culinare indiene continua seria bucatariilor regionale ale tarii,...

4 Comentarii

Creveti cu rosii uscate, ardei iuti si cartofi copti

Nu am mai postat de cateva saptamani nicio reteta cu creveti si mi s-a cam...

8 Comentarii

Aromele verii ajung la congelator

Ieri, cam pe ultima suta de metri (caci plantele mele nu se mai afla in...

12 Comentarii

Fotografii de pe papamond (36)

Fotografia de mai jos a fost numita de autor „mic dejun în Orasul Vechi”. Atat....

6 Comentarii

Dupa 120 de ani…

Ieri, (joi 18 octombrie 2012) am avut ocazia sa petrec cateva ore deosebite, într-un loc...

6 Comentarii

La masa cu stramosii – India (13)

În acest episod voi trece în revista, pe scurt, bucatariile regionale din vestul si centru-estul...

6 Comentarii

Tortelloni cu trufe

Pastele sunt unul dintre ingredientele mele preferate, iar retetele robuste si simple ma emotioneaza. Reteta...

10 Comentarii

Gustari de casa

Vineri, 26 octombrie 2012, va doresc ca musafiri si meseni la evenimentul „Gustari de casa”,...

9 Comentarii

A fost "Good Taste of Bucharest 2012"

Sambata si duminica 13-14 octombrie 2012 am fost la targul/expozitie “Good Taste of Bucharest 2012”...

6 Comentarii

Persillade cu levantica

In aceasta vara am vorbit despre metodele de a pastra si conserva ierburile aromate, ca...

4 Comentarii

Pe scurt despre persillade

Am vorbit de curand despre gremolata, care, în opinia mea, este un soi de persillade...

10 Comentarii

Dorada la gratar cu sos de chefir

Daca doriti un pranz usor si racoritor, care sa se si prepare foarte repede, ati...

7 Comentarii

Ai comentarii, ai premii! (7)

S-a încheiat si cea de-a sasea editie a concursului „Ai comentarii, ai premii!”. Premiul constand...

17 Comentarii

Eveniment „Fun & Grill”, noiembrie 2012

Deschiderea sezonului “Fun & Grill” a avut loc saptamana trecuta la Casa „Mara” din Slanic,...

2 Comentarii

Good Taste of Bucharest 2013

In acest sfarsit de saptamana are loc la World Trade Center evenimentul „Good taste of...

A fost „Fun & Grill”, 6-7 octombrie 2012

Ma bucur sa-mi regasesc blogul. Nu am mai postat nimic de 2 zile, ceea ce...

13 Comentarii

Meniul evenimentului "Fun & Grill" din 6-7 octombrie 2012

Dupa cum v-am anuntat acum cateva zile, astazi si maine sunt amfitrionul si bucatarul evenimentului...

1 Comentariu

Fotografii de pe papamond (35)

Va povesteam cu alta ocazie despre vizita facuta acum 4 ani în Cambodgia, într-un sat...

6 Comentarii

La masa cu stramosii – India (12)

Revin astazi la serialul dedicat formarii si dezvoltarii artei culinare din subcontinentul indian, prezentandu-va pe...

9 Comentarii

Fettuccine cu unt si Parmesan

Aceasta reteta este de o simplitate desavarsita, atat ca mod de preparare, cat si ca...

11 Comentarii

O zi la Nessebar

Cum v-am mai spus acum cateva zile, am petrecut anul acesta o mica vacanta în...

11 Comentarii

Dip de chefir cu seminte, mirodenii si ierburi

Acest dip se poate servi ca atare, ca o gustare usoara, sau cu paine, tortilla,...

8 Comentarii

La un pahar de vorba, la Aliman

Ieri, vineri 28 septembrie 2012 am avut ocazia sa petrec o zi interesanta la Aliman....

2 Comentarii

Porc cu castravete

Iata o reteta simpla si rapida, care in literatura de specialitate de limba engleza este...

15 Comentarii

Eveniment „Fun & Grill”, octombrie 2012

Va poftesc la un nou eveniment „Fun & Grill”, bineînteles tot la Casa „Mara” din...

8 Comentarii

La masa cu stramosii – India (11)

În cele cateva episoade care urmeaza voi trata, pe scurt, bucatariile regionale ale Indiei. Am...

2 Comentarii

Somon cu sos teriyaki

Teriyaki este o tehnica de gatit japoneza, in care alimentele sunt fripte pe gratar sau...

12 Comentarii

Fotografii de pe papamond (34)

Am mai povestit în cadrul acestei foto-rubrici despre pietele plutitoare, unul dintre fenomenele tipice Asiei...

4 Comentarii

Muschiulet de porc cu sos de smantana si trufe

Din start recunosc ca am cam exagerat cu trufele: am folosit si unt trufat, si...

6 Comentarii

La masa cu stramosii – India (10)

Revenim la serialul care trateaza formarea culturii culinare indiene, iar în episodul de astazi vom...

5 Comentarii

Graten de midii cu pesto

Reteta va ofera o gustare delicioasa, excelenta ca solutie atunci cand nu prea aveti timp...

6 Comentarii

De-ale gurii la Dalboka

Anul acesta mi-am petrecut concediul în Bulgaria. Am fost pe buget redus, acesta fiind motivul...

9 Comentarii

Ton tropical

Exista mai multe specii de ton, populand mai toate marile lumii. Este satios si gustos,...

17 Comentarii

Ai comentarii, ai premii! (6)

S-a încheiat si cea de-a cincea editie a concursului „Ai comentarii, ai premii!”. Premiul constand...

10 Comentarii

Fotografii de pe papamond (33)

Vietnamul a avut în ultimii ani un progres remarcabil din toate punctele de vedere. Poate...

8 Comentarii

Pui balti cu unt

Astazi va prezint una dintre primele retete gatite de mine pentru acest blog. Are cam...

7 Comentarii

La masa cu stramosii – India (9)

În acest episod, cateva date despre bauturile alcoolice si nealcoolice prezente în bucataria indiana, ca...

4 Comentarii

Salata de castraveti cu pui

In aceasta salata carnea frageda si usor picanta se “mariaza” bine cu mixtura de castravete...

20 Comentariu

La masa cu stramosii – India (8)

Acest episod al seriei dedicata culturii culinare indiene se refera la cateva dintre preparatele specifice...

2 Comentarii