Dorada la gratar cu salmoriglio

Salmoriglio condimenteaza carnea de orice fel, de la porc la peste, gatita pe gratar. Merge...

8 Comentarii

Fotografii de pe papamond (32)

Voi fi scurt astazi, caci fotografia de mai jos este, în sine, extrem de expresiva....

3 Comentarii

Salmoriglio

Cum cred ca meritam sa ne traim viata cu gust, va prezint astazi, foarte pe...

13 Comentarii

La masa cu stramosii – India (7)

Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate...

7 Comentarii

Sate ayam

Sate (Satay) – frigaruile din Java Sate sau satay este un termen care denumeste frigaruile...

7 Comentarii

La masa cu stramosii – India (6)

Revenim la serialul dedicat formarii bucatariei indiene cu acest al saselea episod, care prezinta istoria...

3 Comentarii

Pui adobo cu legume

“Adobo” inseamna in limba spaniola “condiment” sau “marinada”, si provine din verbul “adobar” – a...

17 Comentarii

Fotografii de pe papamond (31)

Va propun astazi o foarte rapida incursiune în bucataria coreeana, prezentandu-va în doua fotografii si...

4 Comentarii

Salata de broccoli cu bacon si vinegreta picanta

Iata o salata satioasa si robusta, o combinatie interesanta de ingrediente cu gusturi, arome si...

6 Comentarii

Pe scurt despre adobo (2)

În aceasta ultima parte a articolului despre adobo, va voi prezenta cateva variante de retete...

Salata de pui cu cuscus

Cuscusul instant se prepara foarte rapid si usor, iar granulele sale raman fragede si pufoase,...

2 Comentarii

Pe scurt despre adobo (1)

Vreau sa facem o mica pauza de bucatarie indiana si sa vorbim astazi despre ceva...

6 Comentarii

Ravioli cu sos creol si masline

Am folosit la aceasta reteta o varianta de sos creol, la care am adaugat masline,...

2 Comentarii

Retetele lui Radu pe Facebook

Toti cunoscutii m-au batut la cap ani de zile spunandu-mi ca am nevoie neaparat de...

8 Comentarii

Fotografii de pe papamond (30)

Pana acum 100 de ani aproape necunoscut în afara Japoniei, wasabi a devenit popular mai...

15 Comentarii

Salata de dovlecei cu vinegreta si ierburi

Cel mai bine este ca aceasta salata, potrivita zilelor de vara, sa fie servita nici...

21 Comentariu

La masa cu stramosii – India (5)

Acest nou episod al seriei dedicata fauririi culturii culinare din sub-continentul indian descrie pe scurt...

10 Comentarii

Frigarui de creveti cu ciuperci

Desi este formata din trei componente diferite, reteta este simpla si ofera un extrem de...

10 Comentarii

Pui cu sos de usturoi si susan

Stiu ca de multe ori ma repet in prezentarile facute retetelor. Mai pe toate le...

26 Comentariu

La masa cu stramosii – India (4)

În acest episod al serialului dedicat formarii culturii culinare indiene va voi povesti foarte pe...

6 Comentarii

Unt-gremolata

Am mai vorbit pe acest blog despre untul-gremolata, atat in cadrul articolului referitor la conservarea...

14 Comentarii

Insalata caprese putin altfel

Insalata caprese ma fascineaza prin simplitatea sa desavarsita. Imi place sa improvizez in jurul ei...

11 Comentarii

Pui Kiev

Acest preparat a fost considerat a avea origine ucraineana, din cauza denumirii sale, care face...

21 Comentariu

Ai comentarii, ai premii! (5)

S-a încheiat cea de-a patra editie a concursului „Ai comentarii, ai premii!”. Premiul constand dintr-un...

19 Comentarii

Pastrav cu unt-gremolata

Reteta de fata este una foarte simpla si rapida, potrivita zilelor calduroase in care nu...

17 Comentarii

La masa cu stramosii – India (3)

În acest episod, pe scurt, despre influentele exercitate asupra culturii sub-continentului indian de civilizatii ca...

2 Comentarii

Ravioli cu sos de smantana si trufe

Paste, smantana, unt si branzeturi maturate. Iata o combinatie care merge exceptional cu aroma fina...

14 Comentarii

Fotografii de pe papamond (29)

Prin anii ’60, cand eram si eu mititel si mergeam la mare cu parintii, îmi...

8 Comentarii

Mouclade

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Mouclade este un...

4 Comentarii

La masa cu stramosii – India (2)

În episodul de astazi este prezentat din punct de vedere culinar si nutritional aportul adus...

12 Comentarii

Creveti cu sos creol

Acest sos de rosii este, in bucataria creola, un insotitor traditional al pestelui si fructelor...

25 Comentariu

La masa cu stramosii – India (1)

Marturisesc ca am început acest serial plin de emotie. Primele mele încercari culinare, ca si...

12 Comentarii

Omleta cu trufe

Iata din nou o reteta banala la prima vedere: cine nu stie sa faca o...

22 Comentariu

Supa de castraveti

Am facut aceasta reteta in urma cu trei ani si am cam uitat de ea....

10 Comentarii

Fotografii de pe papamond (28)

Nu este niciun secret faptul ca îmi place mult bucataria asiatica. Asia este însa imensa,...

4 Comentarii

Pollo alla Parmigiana

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta...

10 Comentarii

Pastrarea si conservarea ierburilor aromate (3)

În acest ultim episod al mini-seriei dedicata pastrarii si conservarii ierburilor aromate, despre tipuri de...

17 Comentarii

Salata de muguri de fasole

Este o reteta extrem de simpla, dar delicioasa, aromata si foarte hranitoare. In plus, ofera...

16 Comentarii

Pastrarea si conservarea ierburilor aromate (2)

În prima parte a articolului am discutat despre modalitatile de pastrare pe termen scurt a...

14 Comentarii

Ochiuri cu trufe

Iata o reteta neinteresanta la prima vedere: cine nu stie sa faca ochiuri? Reteta aceasta,...

16 Comentarii

Fotografii de pe papamond (27)

Afirmam cu doar cateva zile în urma, postand o reteta, ca bucataria chinezeasca nu este...

12 Comentarii

Lup-de-mare cu sos de mango

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Pestele este un...

10 Comentarii

Pastrarea si conservarea ierburilor aromate (1)

Ierburile aromate se numara printre ingredientele mele preferate. Ele si fructele de mare sunt principalele...

41 Comentariu

Dorada cu sos de citrice

Va propun o reteta foarte aromata si gustoasa, in care dorada este servita cu un...

9 Comentarii

Pe scurt despre gremolata

Gremolata – reteta simpla, clasica a unui condiment din bucataria italiana Gremolata, sau gremolada, cum...

10 Comentarii

Salata calda de castraveti cu bacon

Bucataria chinezeasca nu este cunoscuta ca find una iute. Condimentata si aromata da, dar nu...

16 Comentarii

Fotografii de pe papamond (26)

Astazi vreau sa va prezint o fotografie nostima, facuta in piata de pasari din cartierul...

8 Comentarii

Parjoale cu mozzarella si rosii

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta...

36 Comentariu

Pe scurt despre awaze

Am vorbit acum ceva timp despre bucataria etiopiana si am definit-o ca fiind una a...

8 Comentarii

Creveti cu bacon si salata de iaurt

Nu este prima data cand va propun o combinatie de creveti cu preparate din carne...

36 Comentariu

Ai comentarii, ai premii! (4)

A luat sfarsit cea de-a treia editie a concursului „Ai comentarii, ai premii!”. Premiul constand...

28 Comentariu

Între Hong Kong si Macao [P]

Dragii mei, va voi povesti astazi cate ceva despre cele cateva zile petrecute de mine...

22 Comentariu

Fotografii de pe papamond (25)

Unul dintre motivele pentru care îmi place mult Asia, este, bineînteles, mancarea. Cand spun „mancare”...

15 Comentarii

Salata de paste cu rosii, mozzarella si pere

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Salatele sunt, in...

24 Comentariu

Rata cu arome exotice, gatita pe placa de cedru

Va prezint astazi una dintre retetele gatite cu ceva timp in urma, cand era mai...

30 Comentariu

Pe scurt despre semintele de pepene

Semintele de pepene fiindca sunt un ingredient pe care am avut ocazia sa-l întalnesc în...

16 Comentarii

Pui cu usturoi si rosii cherry

Va propun astazi o reteta simpla si destul de rapida, care sa nu va tina...

27 Comentariu

Ai comentarii, ai premii! (3) – revenire

Dat fiind ca adina, cîstigatorul desemnat de tragerea la sorti, nu si-a revendicat premiul în...

16 Comentarii

Sunday Grilling – 8 iulie 2012 (urmare)

Duminica 8 iulie 2012. Adica ieri. 36°C, adica extrem de cald. Pe intima si placuta...

21 Comentariu

Fotografii de pe papamond (24)

Fotografia de mai jos reprezinta un taran din tinutul Yangshuo, regiunea Guilin, în provincia chineza...

25 Comentariu

Tapas cu muschiulet de porc

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Preparatul este mai...

19 Comentarii

Jurnal milanez (5)

În acest episod va voi povesti despre doua localuri unde am mancat în ultima zi...

21 Comentariu

Conchiglione cu creveti si doua sosuri

Cu ocazia concediului petrecut la Napoli am cumparat o punga cu paste Conchiglione 102, care...

24 Comentariu