Dorada la gratar cu salmoriglio
Salmoriglio condimenteaza carnea de orice fel, de la porc la peste, gatita pe gratar. Merge...
8 Comentarii
Fotografii de pe papamond (32)
Voi fi scurt astazi, caci fotografia de mai jos este, în sine, extrem de expresiva....
3 Comentarii
Salmoriglio
Cum cred ca meritam sa ne traim viata cu gust, va prezint astazi, foarte pe...
13 Comentarii
La masa cu stramosii – India (7)
Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate...
7 Comentarii
Sate ayam
Sate (Satay) – frigaruile din Java Sate sau satay este un termen care denumeste frigaruile...
7 Comentarii
La masa cu stramosii – India (6)
Revenim la serialul dedicat formarii bucatariei indiene cu acest al saselea episod, care prezinta istoria...
3 Comentarii
Pui adobo cu legume
“Adobo” inseamna in limba spaniola “condiment” sau “marinada”, si provine din verbul “adobar” – a...
17 Comentarii
Fotografii de pe papamond (31)
Va propun astazi o foarte rapida incursiune în bucataria coreeana, prezentandu-va în doua fotografii si...
4 Comentarii
Salata de broccoli cu bacon si vinegreta picanta
Iata o salata satioasa si robusta, o combinatie interesanta de ingrediente cu gusturi, arome si...
6 Comentarii
Pe scurt despre adobo (2)
În aceasta ultima parte a articolului despre adobo, va voi prezenta cateva variante de retete...
Salata de pui cu cuscus
Cuscusul instant se prepara foarte rapid si usor, iar granulele sale raman fragede si pufoase,...
2 Comentarii
Pe scurt despre adobo (1)
Vreau sa facem o mica pauza de bucatarie indiana si sa vorbim astazi despre ceva...
6 Comentarii
Ravioli cu sos creol si masline
Am folosit la aceasta reteta o varianta de sos creol, la care am adaugat masline,...
2 Comentarii
Retetele lui Radu pe Facebook
Toti cunoscutii m-au batut la cap ani de zile spunandu-mi ca am nevoie neaparat de...
8 Comentarii
Fotografii de pe papamond (30)
Pana acum 100 de ani aproape necunoscut în afara Japoniei, wasabi a devenit popular mai...
15 Comentarii
Salata de dovlecei cu vinegreta si ierburi
Cel mai bine este ca aceasta salata, potrivita zilelor de vara, sa fie servita nici...
21 Comentariu
La masa cu stramosii – India (5)
Acest nou episod al seriei dedicata fauririi culturii culinare din sub-continentul indian descrie pe scurt...
10 Comentarii
Frigarui de creveti cu ciuperci
Desi este formata din trei componente diferite, reteta este simpla si ofera un extrem de...
10 Comentarii
Pui cu sos de usturoi si susan
Stiu ca de multe ori ma repet in prezentarile facute retetelor. Mai pe toate le...
26 Comentariu
La masa cu stramosii – India (4)
În acest episod al serialului dedicat formarii culturii culinare indiene va voi povesti foarte pe...
6 Comentarii
Unt-gremolata
Am mai vorbit pe acest blog despre untul-gremolata, atat in cadrul articolului referitor la conservarea...
14 Comentarii
Insalata caprese putin altfel
Insalata caprese ma fascineaza prin simplitatea sa desavarsita. Imi place sa improvizez in jurul ei...
11 Comentarii
Pui Kiev
Acest preparat a fost considerat a avea origine ucraineana, din cauza denumirii sale, care face...
21 Comentariu
Ai comentarii, ai premii! (5)
S-a încheiat cea de-a patra editie a concursului „Ai comentarii, ai premii!”. Premiul constand dintr-un...
19 Comentarii
Pastrav cu unt-gremolata
Reteta de fata este una foarte simpla si rapida, potrivita zilelor calduroase in care nu...
17 Comentarii
La masa cu stramosii – India (3)
În acest episod, pe scurt, despre influentele exercitate asupra culturii sub-continentului indian de civilizatii ca...
2 Comentarii
Ravioli cu sos de smantana si trufe
Paste, smantana, unt si branzeturi maturate. Iata o combinatie care merge exceptional cu aroma fina...
14 Comentarii
Fotografii de pe papamond (29)
Prin anii ’60, cand eram si eu mititel si mergeam la mare cu parintii, îmi...
8 Comentarii
Mouclade
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Mouclade este un...
4 Comentarii
La masa cu stramosii – India (2)
În episodul de astazi este prezentat din punct de vedere culinar si nutritional aportul adus...
12 Comentarii
Creveti cu sos creol
Acest sos de rosii este, in bucataria creola, un insotitor traditional al pestelui si fructelor...
25 Comentariu
La masa cu stramosii – India (1)
Marturisesc ca am început acest serial plin de emotie. Primele mele încercari culinare, ca si...
12 Comentarii
Omleta cu trufe
Iata din nou o reteta banala la prima vedere: cine nu stie sa faca o...
22 Comentariu
Supa de castraveti
Am facut aceasta reteta in urma cu trei ani si am cam uitat de ea....
10 Comentarii
Fotografii de pe papamond (28)
Nu este niciun secret faptul ca îmi place mult bucataria asiatica. Asia este însa imensa,...
4 Comentarii
Pollo alla Parmigiana
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta...
10 Comentarii
Pastrarea si conservarea ierburilor aromate (3)
În acest ultim episod al mini-seriei dedicata pastrarii si conservarii ierburilor aromate, despre tipuri de...
17 Comentarii
Salata de muguri de fasole
Este o reteta extrem de simpla, dar delicioasa, aromata si foarte hranitoare. In plus, ofera...
16 Comentarii
Pastrarea si conservarea ierburilor aromate (2)
În prima parte a articolului am discutat despre modalitatile de pastrare pe termen scurt a...
14 Comentarii
Ochiuri cu trufe
Iata o reteta neinteresanta la prima vedere: cine nu stie sa faca ochiuri? Reteta aceasta,...
16 Comentarii
Fotografii de pe papamond (27)
Afirmam cu doar cateva zile în urma, postand o reteta, ca bucataria chinezeasca nu este...
12 Comentarii
Lup-de-mare cu sos de mango
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Pestele este un...
10 Comentarii
Pastrarea si conservarea ierburilor aromate (1)
Ierburile aromate se numara printre ingredientele mele preferate. Ele si fructele de mare sunt principalele...
41 Comentariu
Dorada cu sos de citrice
Va propun o reteta foarte aromata si gustoasa, in care dorada este servita cu un...
9 Comentarii
Pe scurt despre gremolata
Gremolata – reteta simpla, clasica a unui condiment din bucataria italiana Gremolata, sau gremolada, cum...
10 Comentarii
Salata calda de castraveti cu bacon
Bucataria chinezeasca nu este cunoscuta ca find una iute. Condimentata si aromata da, dar nu...
16 Comentarii
Fotografii de pe papamond (26)
Astazi vreau sa va prezint o fotografie nostima, facuta in piata de pasari din cartierul...
8 Comentarii
Parjoale cu mozzarella si rosii
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta...
36 Comentariu
Pe scurt despre awaze
Am vorbit acum ceva timp despre bucataria etiopiana si am definit-o ca fiind una a...
8 Comentarii
Creveti cu bacon si salata de iaurt
Nu este prima data cand va propun o combinatie de creveti cu preparate din carne...
36 Comentariu
Ai comentarii, ai premii! (4)
A luat sfarsit cea de-a treia editie a concursului „Ai comentarii, ai premii!”. Premiul constand...
28 Comentariu
Între Hong Kong si Macao [P]
Dragii mei, va voi povesti astazi cate ceva despre cele cateva zile petrecute de mine...
22 Comentariu
Fotografii de pe papamond (25)
Unul dintre motivele pentru care îmi place mult Asia, este, bineînteles, mancarea. Cand spun „mancare”...
15 Comentarii
Salata de paste cu rosii, mozzarella si pere
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Salatele sunt, in...
24 Comentariu
Rata cu arome exotice, gatita pe placa de cedru
Va prezint astazi una dintre retetele gatite cu ceva timp in urma, cand era mai...
30 Comentariu
Pe scurt despre semintele de pepene
Semintele de pepene fiindca sunt un ingredient pe care am avut ocazia sa-l întalnesc în...
16 Comentarii
Pui cu usturoi si rosii cherry
Va propun astazi o reteta simpla si destul de rapida, care sa nu va tina...
27 Comentariu
Ai comentarii, ai premii! (3) – revenire
Dat fiind ca adina, cîstigatorul desemnat de tragerea la sorti, nu si-a revendicat premiul în...
16 Comentarii
Sunday Grilling – 8 iulie 2012 (urmare)
Duminica 8 iulie 2012. Adica ieri. 36°C, adica extrem de cald. Pe intima si placuta...
21 Comentariu
Fotografii de pe papamond (24)
Fotografia de mai jos reprezinta un taran din tinutul Yangshuo, regiunea Guilin, în provincia chineza...
25 Comentariu
Tapas cu muschiulet de porc
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Preparatul este mai...
19 Comentarii
Jurnal milanez (5)
În acest episod va voi povesti despre doua localuri unde am mancat în ultima zi...
21 Comentariu
Conchiglione cu creveti si doua sosuri
Cu ocazia concediului petrecut la Napoli am cumparat o punga cu paste Conchiglione 102, care...
24 Comentariu