Fotografii de pe papamond (14)

Fotografia de mai jos reprezinta o vanzatoare de fructe, pe o barca, in golful Halong,...

8 Comentarii

Orez cu ciocolata

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu Riso Scotti Danubio. Stiti...

9 Comentarii

Dulce-de-iute se pregateste de noul sezon

Ieri seara (25 aprilie 2012), la restaurantul “The Harbour” a avut loc ultima degustare de...

5 Comentarii

Grill Champions Tour III

Maine (vineri 27 aprilie 2012) va avea loc, la Bucuresti Grill Champions Tour, ajuns la...

4 Comentarii

Pui Marengo

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Se spune ca...

16 Comentarii

Mauritius – bucatarie fara frontiere (2)

În episodul de astazi, cateva cuvinte despre influentele culturale suferite de Mauritius si despre ingredientele...

6 Comentarii

Salata de oua cu leurda

Niciodata nu cred ca am vazut leurda pe piata, atat de tarziu in luna aprilie...

10 Comentarii

Fotografii de pe papamond (13)

Ma fascineaza fotografiile ce reprezinta campurile din regiunea Provence, din sudul Frantei, cultivate cu levantica....

6 Comentarii

Spaghete cu creveti si bacon

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu Riso Scotti Danubio. Contrastul...

12 Comentarii

Blog in lucru

Astazi blogul meu sufera unele lucrari de modernizare si mentenanta. Incercam sa facem toate acestea...

7 Comentarii

Mauritius – bucatarie fara frontiere (1)

Ma veti întreba, probabil: „De ce Mauritius? Ce-ti veni cu insulita asta?” Ei bine, din...

6 Comentarii

Antricot de vita cu salata de ceapa dulce-acrisoara

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Va propun o...

19 Comentarii

Jeera Aloo – Cartofi cu chimion

Dupa orez, grau si porumb, cartofii sunt cea mai importanta recolta din lume si una...

18 Comentarii

Dukka – amestec egiptean pentru asezonare

„Dukka”, sau „dukkah”, ori chiar „duqqa”, este un amestec egiptean, care consta din alune, nuci...

4 Comentarii

Un Pasti fericit pentru toti cititorii mei!

Se apropie Sfintele Pasti si as vrea sa va aduc in atentie un scurt articol...

20 Comentariu

Pilaf cu sofran si ciuperci

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Acest tip de...

4 Comentarii

Creveti cu salsa

Va prezint o reteta foarte usor de preparat si rapida, excelenta ca antreu la masa...

6 Comentarii

Cotlete de miel cu crusta crocanta si piure de cartofi dulci

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Se apropie Pastele...

14 Comentarii

Somon cu sparanghel si sos de unt

Somon cu sparanghel si sos de unt – reteta pe cat de simpla pe atat...

10 Comentarii

Salata de iaurt cu leurda, castravete si mustar

Pe nesimtite leurda a devenit una dintre aromele mele preferate. Poate fiindca pentru mine este...

18 Comentarii

Fotografii de pe papamond (12)

Dupa articolul de ieri, in comentariile caruia cristi-j a pomenit de leurda, vreau sa va...

20 Comentariu

Fotografii de pe papamond (11)

Astazi va propun aceasta fotografie. Ati ghicit, desigur, ca reprezita un vanzator de legume si...

4 Comentarii

Chowder cu fructe de mare

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Termenul “chowder” provine...

14 Comentarii

Tabel – arome tunisiene

Tabel, sau tabil (uneori este numit si tabel-karwia sau tabel-karawia), este un amestec de mirodenii...

2 Comentarii

Fun & Grill – aprilie 2012

Petreceti o mini-vacanta culinara, alaturi de mine si de alti pasionati ai gatitului, la Casa...

2 Comentarii

Ton la gratar cu salata mediteraneana

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Reteta este foarte...

6 Comentarii

Rulouri de vinete cu ricotta si coulis de rosii

Coulis este un termen provenit din limba franceza, care denumeste sosurile groase, preparate din piure...

12 Comentarii

Fun & Grill – martie 2012

Iata ca a luat sfarsit si cel de-al treilea eveniment culinar desfasurat la casa „Mara”din...

13 Comentarii

Fotografii de pe papamond (10)

In cadrul “peregrinarilor” virtuale pe mapamondul culinar, va prezint astazi o fotografie plina de culoare...

6 Comentarii

Orez cu sofran, fructe uscate si alune

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Orezul dulce cu...

5 Comentarii

Bucataria bogata a unei tari sarace – Etiopia (5)

În acest ultim episod va povestesc pe scurt despre restaurantele etiopiene, atat cele din tara...

11 Comentarii

Porc cu sos de brandy si trufe

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Trufele sunt o...

10 Comentarii

Bucataria bogata a unei tari sarace – Etiopia (4)

Cel de-al patrulea episod al serialului despre bucataria etiopiana va va prezenta pe scurt cele...

12 Comentarii

Degustare de condimente, aprilie 2012

Va invit miercuri 25 aprilie 2012, la ora 19:30, la restaurantul „The Harbour” din Piata...

36 Comentariu

Salata marocana de cuscus

Va propun o reteta plina de calitati: rapida, simpla, exotica, delicioasa, decorativa, hranitoare si sanatoasa....

4 Comentarii

Zi de filmare

Astazi am zi de filmare cu Mircea Niculescu, somelier si director de vanzari la WineRo....

6 Comentarii

Fotografii de pe papamond (9)

Iubesc orezul. Cred ca blogul meu contine, de departe, cele mai multe retete cu orez...

12 Comentarii

Porc cu spaghete si sos de smantana

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Aceasta reteta clasica...

4 Comentarii

Degustare de condimente, martie 2012 – urmare

Ieri seara, 21 martie 2012, a avut loc cea de-a cincea degustare de condimente organizata...

6 Comentarii

Bucataria bogata a unei tari sarace – Etiopia (3)

Articolul despre bucataria etiopiana continua astazi cu cel de-al treilea episod, dedicat în parte prezentarii...

2 Comentarii

Muschiulet de porc cu crusta dulce-picanta

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Carnea de porc...

12 Comentarii

Bucataria bogata a unei tari sarace – Etiopia (2)

Astazi doar cateva alte cuvinte despre istoria Etiopiei, dupa care voi trece la evidentierea si...

12 Comentarii

Pui cu sos de sofran

Reteta aceasta provine, se pare, din bucataria imperiala mogula. Ingredientul cheie din punct de vedere...

10 Comentarii

Fotografii de pe papamond (8)

Am si astazi, pentru dvs., o fotografie interesanta. Iata o imagine, luata noaptea, dintr-o piata...

6 Comentarii

Fotografii de pe papamond (7)

Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare, parte dintre ele...

6 Comentarii

Orez Xinjiang cu pui – reteta video

Orez Xinjiang cu pui – reteta chinezeasca (reteta are si varianta video) Serial sponsorizat de...

10 Comentarii

Pe scurt despre cuscus (2)

Cuscus (Cuscus) – partea a 2-a Iata cea de-a doua parte a articolului despre cuscus....

12 Comentarii

Tortelloni cu sos de vin rosu

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Sosurile de rosii,...

12 Comentarii

Fun & Grill

Petreceti un sfarsit de saptamana culinar, alaturi de mine si de alti pasionati ai gatitului,...

8 Comentarii

Si a fost Marea Gratareala – martie 2012

Ieri s-a încheiat cu succes, la casa „Mara” din Slanic-Prahova, cea de-a doua editie din...

10 Comentarii

Fotografii de pe papamond (6)

Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare, parte dintre ele...

7 Comentarii

Omleta japoneza

Va propun spre vizionare acest film, o adevarata demonstratie de preparare a asa-numitei omlete japoneze,...

19 Comentarii

Degustare de condimente, martie 2012

Va invit miercuri 21 martie 2012, la ora 19:30, la restaurantul „The Harbour” din Piata...

25 Comentariu

Atelier „Bucate si vinuri alese”

Am bucuria sa va anunt începerea unei serii de evenimente constituite în atelierul gastronomic „Bucate...

4 Comentarii

Spaghete cu sos proaspat de rosii

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Cred ca aceasta...

6 Comentarii

Somon glasat

Va povesteam cu alta ocazie ca am primit spre testare un gratar cu gaz „Ascona...

6 Comentarii

Pui cu pistou si legume

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Pistou este varianta...

10 Comentarii

Pe scurt despre cuscus (1)

Cuscusul este un aliment devenit popular în ultimile zeci de ani în multe tari, în...

8 Comentarii

Orez cu sfecla si porumb

Sfecla este una dintre vegetalele care dau orezului culoare, dulceata si aroma subtila. Porumbul, la...

4 Comentarii

Fotografii de pe papamond (5)

Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare, parte dintre ele...

10 Comentarii

Degustare de condimente, februarie 2012 (urmare)

Miercuri seara, 29 februarie 2012, am organizat la restaurantul „The Harbour” o degustare de condimente,...

Salata de orez cu pui si struguri

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Aceasta salata este...

4 Comentarii

Pe scurt despre chop suey

Chop suey, însemnand “bucatele asortate”, sau “rupt în multe bucatele”, este un preparat ce apartine...

9 Comentarii