Cateva impresii de la premierea Galei BLOGourmet 2011
Iata ca a luat sfarsit prima editie a Galei Bloggerilor Culinari. Prima editie, caci organizatorii,...
21 Comentariu
Scrumbie la gratar cu cartofi fondanti
Aceasta reteta este una rafinata ca gust si aroma. Cartofii fondanti sunt rumeniti si usor...
8 Comentarii
Fotografii de pe papamond (4)
Fotografii din calatorii…culinare Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare,...
4 Comentarii
Care este motivul principal pentru care mergeti la restaurant?
Se pare ca Brillat-Savarin a spus candva cam asa: “Ca o masa sa fie reusita,...
10 Comentarii
Bucataria bogata a unei tari sarace – Etiopia (1)
Africa este pentru mine un continent plin înca de mistere, a carui cultura culinara abia...
6 Comentarii
Bhoona murgh
„Bhoona” este termenul din limbile hindi si urdu care denumeste procedeul prin care se gateste...
14 Comentarii
Fotografii de pe papamond (3)
Imaginea de mai jos prezinta cativa vanzatori de peste. Acestia nu sunt intr-o piata, ci...
Fotografii de pe papamond (2)
Fotografia de mai jos este facuta la Bangkok, in decembrie 2008, seara, cand strazile orasului...
11 Comentarii
Kebab cu lamaie
Cum va spuneam cu alta ocazie, am primit un excelent gratar cu gaz Ascona 570...
4 Comentarii
Degustare de condimente, februarie 2012
Va invit miercuri 29 februarie 2012, la ora 19:30, la restaurantul „The Harbour” din Piata...
60 Comentariu
Pulpe de pui marinate cu cartofi fondanti
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Pulpele sunt marinate...
14 Comentarii
Pe scurt despre kokum
Kokum, aliment care în India poarta o multime de alte denumiri, functie de limba în...
8 Comentarii
Aripioare de pui cu lamaie si „5 arome chinezesti”
Iata o reteta delicioasa, foarte aromata si usor de preparat. Aceste aripioare se servesc de...
13 Comentarii
Fotografii de pe papamond (1)
Fotografii Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare, parte dintre...
10 Comentarii
Pe scurt despre tsire
Tsire este un amestec de mirodenii specific Africii occidentale. Desi aceasta zona cuprinde 16 state...
5 Comentarii
Reteta anului 2011
Reteta anului 2011 – Concurs culinar Iata, asadar, un nou concurs culinar online, caci din...
26 Comentariu
Marea Gratareala – martie 2012
Iata ca a trecut si primul eveniment „Marea Gratareala”. Am vrut sa organizez ceva acccesibil...
12 Comentarii
Porc cu legume si "dulce-de-iute"
Condimentul „dulce-de-iute” merge foarte bine cu orice fel de carne, indiferent cum este gatita, dar...
Marea Gratareala – februarie 2012
În acest final de saptamana am organizat la Casa „Mara” din Slanic-Prahova un eveniment culinar...
15 Comentarii
Medalioane de porc cu salvie si mere caramelizate
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Adesea carnea cu...
8 Comentarii
Pachetele de primavara cu sos nuoc cham
Va povesteam sambata ca am primit de la Lidl cateva alimente oferite de aceasta retea...
9 Comentarii
Creveti crocanti cu orez si sos picant
Va povesteam sambata ca am primit de la Lidl cateva alimente oferite de aceasta retea...
8 Comentarii
Lidl si Saptamana Asiatica in farfuria ta
Cred ca m-am plans de nenumarate ori de faptul ca alimentele exotice, in special cele...
17 Comentarii
Pudra de Colombo – arome caraibiene
Stilul de gatit colombo este originar din Indiile de Vest franceze, în special din insulele...
4 Comentarii
Pe scurt despre cartofii fondanti
Iata un subiect care lancezeste, de vreo doi ani, pe lista mea cu articole ce...
20 Comentariu
Frigarui de fructe cu sos de smantana
Prin noiembrie, am fost contactat pentru a deveni unul dintre bloggerii care ar fi urmat...
15 Comentarii
Pe scurt despre kholombo
Va propun astazi un nou amestec de mirodenii indian: pudra kholombo. Nu este primul si...
4 Comentarii
Somon cu sos de rosii uscate
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Rosiile uscate au...
18 Comentarii
Gala BLOGourmet 2012
Nu agreez deloc concursurile al caror castigator este stabilit de voturile publicului. Prefer sa vad...
18 Comentarii
Zanzibar – exotism si rafinament culinar (2)
Astazi cea de-a doua si ultima parte a articolului despre Zanzibarul culinar. Voi trece în...
11 Comentarii
Jeera Murgh – Pui cu chimion
Desi chimionul crud are o aroma oarecum chimica (cel putin eu asa o simt), atunci...
6 Comentarii
Marea Gratareala
Dragilor, va invit la „Marea Gratareala”. Vreau ca în fiecare luna sa va scot din...
10 Comentarii
Spaghete cu usturoi
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Iata un exemplu...
13 Comentarii
Zanzibar – exotism si rafinament culinar (1)
Mirodeniile au fost motivul pentru care am început sa gatesc. Mai întai m-a atras istoria...
10 Comentarii
Somon cu sos rose
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Combinatia de lamaie...
12 Comentarii
Milagu tannir
Va prezint astazi una dintre retetele traditionale ale populatiei tamile. In limba tamila, „milagu” inseamna...
10 Comentarii
Pe scurt despre rempah
Rempah este una dintre asa numitele “paste de curry” care stau la baza asezonarii multor...
12 Comentarii
Articolul “La masa cu stramosii: Dacia” trezeste interesul istoricilor
Materialele mele culinare au fost preluate, cu si fara voia mea, de multe site-uri si...
10 Comentarii
Piept de rata cu piure si “dulce-de-iute“
Pieptul de rata fraged si suculent se potriveste bine cu gustul dulce, iute si fructat...
2 Comentarii
La masa cu stramosii: Dacia (5)
Am ajuns la sfarsitul serialului dedicat Daciei culinare. Acest ultim episod va prezinta schimburile comerciale...
16 Comentarii
Spetsofai
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Spetsofai este o...
17 Comentarii
Pe scurt despre goda masala
Va prezint astazi un amestec de mirodenii foarte interesant, provenit tot din India, pe care...
10 Comentarii
Pastrav cu sos dulce-acrisor
Va povesteam sambata ca am primit de la Lidl cateva alimente oferite de aceasta retea...
Bilant 2011
2011 a murit, traiasca 2012! Am încheiat un an extrem de interesant, plin de evenimente....
38 Comentariu
Paella cu ciuperci
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Paella este unul...
10 Comentarii
Peste cu vinegreta si capere
Prin posare pestele este gatit foarte bland, la 75-85 °C. Prin acest procedeu alimentele delicate...
6 Comentarii
La masa cu stramosii: Dacia (4)
În acesp episod pe scurt despre bauturile preparate de daci, despre ceramica lor si despre...
Pui cu cuscus si varza de Bruxelles
Un pui intreg, rumenit la cuptor, este intotdeauna bine primit la masa. Este un preparat...
2 Comentarii
Craciun fericit de 1.000 de ori!
Astazi postez articolul cu numarul 1.000 de pe blog. 1.000 de articole in 1.050 de...
19 Comentarii
Castigatorii concursului Mos Craciun vine cu daruri de la Pyramis
Astazi, la orele 00:00 s-a încheiat colaborarea dintre Pyramis, prin vasedegatit.ro si cinci bloguri care...
11 Comentarii