Ficatei de pui cu cartofi si sos de vin

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta...

7 Comentarii

Cateva impresii de la premierea Galei BLOGourmet 2011

Iata ca a luat sfarsit prima editie a Galei Bloggerilor Culinari. Prima editie, caci organizatorii,...

21 Comentariu

Scrumbie la gratar cu cartofi fondanti

Aceasta reteta este una rafinata ca gust si aroma. Cartofii fondanti sunt rumeniti si usor...

8 Comentarii

Fotografii de pe papamond (4)

Fotografii din calatorii…culinare Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare,...

4 Comentarii

Orez prajit cu oua

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Acest preparat este...

14 Comentarii

Care este motivul principal pentru care mergeti la restaurant?

Se pare ca Brillat-Savarin a spus candva cam asa: “Ca o masa sa fie reusita,...

10 Comentarii

Rata cu ananas

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Pieptul de rata...

4 Comentarii

Bucataria bogata a unei tari sarace – Etiopia (1)

Africa este pentru mine un continent plin înca de mistere, a carui cultura culinara abia...

6 Comentarii

Bhoona murgh

„Bhoona” este termenul din limbile hindi si urdu care denumeste procedeul prin care se gateste...

14 Comentarii

Fotografii de pe papamond (3)

Imaginea de mai jos prezinta cativa vanzatori de peste. Acestia nu sunt intr-o piata, ci...

Fotografii de pe papamond (2)

Fotografia de mai jos este facuta la Bangkok, in decembrie 2008, seara, cand strazile orasului...

11 Comentarii

Salata de paste cu ton si fasole

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Pastele, inclusiv cele...

5 Comentarii

Kebab cu lamaie

Cum va spuneam cu alta ocazie, am primit un excelent gratar cu gaz Ascona 570...

4 Comentarii

Degustare de condimente, februarie 2012

Va invit miercuri 29 februarie 2012, la ora 19:30, la restaurantul „The Harbour” din Piata...

60 Comentariu

Pulpe de pui marinate cu cartofi fondanti

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Pulpele sunt marinate...

14 Comentarii

Pe scurt despre kokum

Kokum, aliment care în India poarta o multime de alte denumiri, functie de limba în...

8 Comentarii

Aripioare de pui cu lamaie si „5 arome chinezesti”

Iata o reteta delicioasa, foarte aromata si usor de preparat. Aceste aripioare se servesc de...

13 Comentarii

Fotografii de pe papamond (1)

Fotografii Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare, parte dintre...

10 Comentarii

Ardei umpluti cu orez

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Orezul este unul...

10 Comentarii

Pe scurt despre tsire

Tsire este un amestec de mirodenii specific Africii occidentale. Desi aceasta zona cuprinde 16 state...

5 Comentarii

Reteta anului 2011

Reteta anului 2011 – Concurs culinar Iata, asadar, un nou concurs culinar online, caci din...

26 Comentariu

Pui cu sos de vin si struguri

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Cheia retetei este...

13 Comentarii

Marea Gratareala – martie 2012

Iata ca a trecut si primul eveniment „Marea Gratareala”. Am vrut sa organizez ceva acccesibil...

12 Comentarii

Porc cu legume si "dulce-de-iute"

Condimentul „dulce-de-iute” merge foarte bine cu orice fel de carne, indiferent cum este gatita, dar...

Marea Gratareala – februarie 2012

În acest final de saptamana am organizat la Casa „Mara” din Slanic-Prahova un eveniment culinar...

15 Comentarii

Supa de pui cu orez si chimen

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Aceasta reteta foloseste...

10 Comentarii

Medalioane de porc cu salvie si mere caramelizate

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Adesea carnea cu...

8 Comentarii

Pachetele de primavara cu sos nuoc cham

Va povesteam sambata ca am primit de la Lidl cateva alimente oferite de aceasta retea...

9 Comentarii

Creveti crocanti cu orez si sos picant

Va povesteam sambata ca am primit de la Lidl cateva alimente oferite de aceasta retea...

8 Comentarii

Lidl si Saptamana Asiatica in farfuria ta

Cred ca m-am plans de nenumarate ori de faptul ca alimentele exotice, in special cele...

17 Comentarii

Desert de orez cu fructe

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Iata o reteta...

8 Comentarii

Pudra de Colombo – arome caraibiene

Stilul de gatit colombo este originar din Indiile de Vest franceze, în special din insulele...

4 Comentarii

Peppersteak cu cartofi fondanti

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. O reteta clasica...

14 Comentarii

Pe scurt despre cartofii fondanti

Iata un subiect care lancezeste, de vreo doi ani, pe lista mea cu articole ce...

20 Comentariu

Frigarui de fructe cu sos de smantana

Prin noiembrie, am fost contactat pentru a deveni unul dintre bloggerii care ar fi urmat...

15 Comentarii

Orez cu pui si carnati

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Iata un fel...

7 Comentarii

Pe scurt despre kholombo

Va propun astazi un nou amestec de mirodenii indian: pudra kholombo. Nu este primul si...

4 Comentarii

Somon cu sos de rosii uscate

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Rosiile uscate au...

18 Comentarii

Gala BLOGourmet 2012

Nu agreez deloc concursurile al caror castigator este stabilit de voturile publicului. Prefer sa vad...

18 Comentarii

Zanzibar – exotism si rafinament culinar (2)

Astazi cea de-a doua si ultima parte a articolului despre Zanzibarul culinar. Voi trece în...

11 Comentarii

Jeera Murgh – Pui cu chimion

Desi chimionul crud are o aroma oarecum chimica (cel putin eu asa o simt), atunci...

6 Comentarii

Marea Gratareala

Dragilor, va invit la „Marea Gratareala”. Vreau ca în fiecare luna sa va scot din...

10 Comentarii

Spaghete cu usturoi

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Iata un exemplu...

13 Comentarii

Zanzibar – exotism si rafinament culinar (1)

Mirodeniile au fost motivul pentru care am început sa gatesc. Mai întai m-a atras istoria...

10 Comentarii

Somon cu sos rose

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Combinatia de lamaie...

12 Comentarii

Milagu tannir

Va prezint astazi una dintre retetele traditionale ale populatiei tamile. In limba tamila, „milagu” inseamna...

10 Comentarii

Pe scurt despre rempah

Rempah este una dintre asa numitele “paste de curry” care stau la baza asezonarii multor...

12 Comentarii

Articolul “La masa cu stramosii: Dacia” trezeste interesul istoricilor

Materialele mele culinare au fost preluate, cu si fara voia mea, de multe site-uri si...

10 Comentarii

Piept de rata cu piure si “dulce-de-iute“

Pieptul de rata fraged si suculent se potriveste bine cu gustul dulce, iute si fructat...

2 Comentarii

Piept de pui cu lamaie si marar

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Lamaia si mararul...

12 Comentarii

La masa cu stramosii: Dacia (5)

Am ajuns la sfarsitul serialului dedicat Daciei culinare. Acest ultim episod va prezinta schimburile comerciale...

16 Comentarii

Spetsofai

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Spetsofai este o...

17 Comentarii

Pe scurt despre goda masala

Va prezint astazi un amestec de mirodenii foarte interesant, provenit tot din India, pe care...

10 Comentarii

Pastrav cu sos dulce-acrisor

Va povesteam sambata ca am primit de la Lidl cateva alimente oferite de aceasta retea...

Bilant 2011

2011 a murit, traiasca 2012! Am încheiat un an extrem de interesant, plin de evenimente....

38 Comentariu

Paella cu ciuperci

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Paella este unul...

10 Comentarii

Peste cu vinegreta si capere

Prin posare pestele este gatit foarte bland, la 75-85 °C. Prin acest procedeu alimentele delicate...

6 Comentarii

Vitel cu sos de vin si branzeturi

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Carnea de vitel...

4 Comentarii

La masa cu stramosii: Dacia (4)

În acesp episod pe scurt despre bauturile preparate de daci, despre ceramica lor si despre...

Pui cu cuscus si varza de Bruxelles

Un pui intreg, rumenit la cuptor, este intotdeauna bine primit la masa. Este un preparat...

2 Comentarii

Craciun fericit de 1.000 de ori!

Astazi postez articolul cu numarul 1.000 de pe blog. 1.000 de articole in 1.050 de...

19 Comentarii

Salata de orez cu mere si ierburi aromate

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Orezul parboiled este...

4 Comentarii

Castigatorii concursului Mos Craciun vine cu daruri de la Pyramis

Astazi, la orele 00:00 s-a încheiat colaborarea dintre Pyramis, prin vasedegatit.ro si cinci bloguri care...

11 Comentarii