Din secretele vinului (4) – Aciditatea
Acizii sunt un component important al vinului, alaturi de dulceata, tanini si alcool. Daca un...
6 Comentarii
Melitzanokeftedes – Chiftele de vinete
Grecii isi incep masa cu cateva meze, adica gustarele menite a starni pofta de mancare...
3 Comentarii
Rulouri cu creveti si sos nuoc cham
Rulourile din hartie de orez – sau pachetelele, cum mai sunt numite – crude sau...
6 Comentarii
Primátor Stout
Astazi a venit randul unei beri decente, de buna calitate, preparata in Cehia, in orasul...
De GUXTibus (3)
Din partea casei Foarte multi romani si-au petrecut macar o data vacanta de vara în...
8 Comentarii
Orez cu linte si pui
Imi era dor sa mai gatesc ceva in stil indian, cu multe mirodenii. Pe de...
Omleta in stil asiatic
Omletele sunt delicioase, se fac rapid si lasa loc creativitatii. Exista mai multe stiluri de...
Vita cu usturoi in stil chinezesc
Am mai publicat pe blog, acum cativa ani o reteta asemanatoare; aceea a iesit atat...
2 Comentarii
To beer or not to beer
Habar nu am cate beri exista în lume. Unii le-au numarat, cumva, si au ajuns...
2 Comentarii
Westmalle Tripel
Astazi va voi prezenta din nou o bere clasica, de top mondial. Este socotita de...
2 Comentarii
Pui cu lotus
Aceasta reteta foloseste cateva ingrediente mai putin obisnuite la noi: radacini si seminte de lotus....
2 Comentarii
Din secretele vinului (2) – Culoarea
Exista mii de tipuri de vinuri, care pot fi categorisite si ierarhizate în multiple feluri:...
Jeleu de migdale cu sos de ghimbir
Iata un desert destul de neobisnuit pentru occidentali, din cauza sosului. Jeleul obtinut cu agar-agar...
2 Comentarii
De GUXTibus (2)
Chestii de comunicare Vreau sa va descriu doua discutii care m-au amuzat copios. Sper ca...
4 Comentarii
Primátor Exkluziv 16%
Va voi prezenta astazi o noua bere interesanta, cu un bun raport pret-calitate, provenita de...
Din secretele vinului (1) – Dulceata
Vinul se produce pe teritoriul tarii noastre de mai bine de 2000 de ani; cu...
2 Comentarii
San bei ji
San bei ji este una dintre retetele simple si gustoase, care se servesc fara fasoane...
Fusilli lungi cu sos de rosii si bacon
In italiana acest preparat s-ar numi „Fusilli lunghi con sugo di pomodoro”. Imi place mult...
Limete uscate pe birou
Acum cateva luni am cumparat o cantitate mai mare de limete pentru un eveniment organizat...
2 Comentarii
Pe scurt despre kochugaru
Îmi plac mult ardeii iuti, în orice forma posibila. Îmi place iuteala; pentru mine a...
2 Comentarii
Pui cu spaghete si sos Gorgonzola
Pui cu spaghete si sos Gorgonzola – o reteta delicioasa Imi place mult branza de...
4 Comentarii
De GUXTibus (1)
Despre bere Cred ca ati observat dupa postarile din ultimele luni ca am facut o...
4 Comentarii
Weihenstephaner Hefe Weissbier Dunkel
Aceasta bere are o denumire interesanta. „Weihenstephaner” inseamna „a Sfantului Stefan”, cu referire la faptul...
Pe scurt despre rom (3)
Regiunile romului Caraibele sunt, ca sa zic asa, “epicentrul” productiei de rom mondiale. Fiecare insula...
2 Comentarii
Chimay Rouge
Inca de la inceput, mi-am propus sa prezint doar beri care imi plac. Daca tot...
2 Comentarii
Muschi de vita cu unt aromatizat
O reteta simpla, destul de usor de executat, foarte gustoasa. Muschiul de vita este fript...
6 Comentarii
Pentru imprecatori
Precizare: dupa cum se poate deduce din titlu, acest articolas nu este adresat tuturor cititorilor...
7 Comentarii
10 chestii care ma calca pe nervi în restaurante
Cu totii am calcat prin destule restaurante. Bune, rele, pasabile, execrabile, excelente… am avut cu...
49 Comentariu
Pe scurt despre rom (2)
Romul și pirateria Cred ca sunt foarte putini cei care nu asociaza romul cu pirateria....
Westmalle Dubbel
Dupa umila mea parere, de incepator intr-ale berii, Westmalle Dubbel este o capodopera. Eleganta si...
2 Comentarii
Piept de pui cu sos de tarhon
Este unul dintre acele preparate culinare care te incanta prin delicatetea sosului si prin finetea...
4 Comentarii
Berile stil Stout si Imperial Stout
Negre si misterioase, cu un cap de spuma fina de culoare bej, berile stout sunt...
Truccioli cu trufe si Parmesan
Daca doriti ceva delicios, chiar memorabil, hranitor, usor de gatit, de mancat si de digerat,...
4 Comentarii
Primator Double 24%
Daca mi-ar fi spus cineva, in urma cu doar cateva luni, ca exista beri de...
Pe scurt despre rom (1)
Romul este pentru multi o mare necunoscuta. Bautura misterioasa si exotica, înconjurata de legende în...
Iepure la cuptor – Pulpe de iepure cu sos de vin si masline
Iepure la cuptor – reteta de pulpe cu sos de vin si masline Acest preparat,...
Berile stil porter si Baltic porter
Voi povesti la început despre un stil de bere tipic britanic, sau, mai corect, tipic...
Supa de pui cu taitei de orez
Supa de pui cu taitei de orez – reteta adaptata Supa de pui cu taitei...
Orecchiette cu pesto rosu si Parmesan
Pastele sunt hranitoare, usor de gatit, foarte versatile, relativ ieftine, satioase si lejere in acelasi...
Prima zi de Bistro GUXT
Pe o strada liniștita din București, denumita dupa un ziarist care s-a bucurat de o...
18 Comentarii
Piept de rata cu sos de visine
Rata este, dupa parerea mea, pasarea cea mai gustoasa. Pieptul este una dintre bucatile cele...
Creveti cu usturoi, in stil mediteranean
Din nou un preparat culinar pe care il veti putea gusta, incepand de luni 25...
Salata de pui si creveti, cu mango si taitei de orez
Aceasta reteta frumos colorata, gustoasa si parfumata este inspirata dupa salatele sud-est asiatice. Ingrediente mai...
4 Comentarii
Berile stil lambic și gueuze
Vreau sa va prezint astazi un stil de bere foarte aparte, aș zice chiar ciudat,...
Salata GUXT
Va prezint astazi o noua salata din meniul de la Bistro GUXT. Ca si precedenta...
Pe scurt despre vinurile spumante (3)
Metode de producere a vinurilor spumante Spre deosebire de vinurile linistite, vinurile spumante nu au...
5 Comentarii
Salata de rucola cu branza albastra, nuci si capsuni
Incep cu aceasta reteta sa va prezint unele preparate care se vor afla in meniul...
Weihenstephaner Korbinian
Astazi, 1 mai, este ziua mea si implinesc o gramada de ani, lucru care nu...
12 Comentarii
Pe scurt despre vinurile spumante (2)
“Inventatorul” sampaniei Pentru ca sampania sa fie “inventata” a trebuit sa intervina soarta, cu ironia...
2 Comentarii
Omul si restaurantul sau
Daca cineva mi-ar fi spus, macar cu un an în urma, ca voi dori sa...
24 Comentariu
Trappist Achel Blond
Intr-un articol trecut v-am povestit cate ceva despre berile trapiste. Sunt socotite a fi printre...
4 Comentarii
Pulpe de pui la cuptor cu ghimbir
Acest preparat culinar se poate gati duminica, la pranz, in familie. Pulpele de pui sunt...
2 Comentarii
Pe scurt despre vinurile spumante (1)
Un vin spumant este unul cu un continut semnificativ de bioxid de carbon, care îi...
4 Comentarii
Berile stil eisbock
Eisbock combina doi termeni: „Eis”, care înseamna „gheata”, si „bock”, care denumeste o bere tare,...
2 Comentarii
Mici gustari mediteraneene
Gustarile de mai jos sunt simple, aproape ca nu necesita tratament termic si se dovedesc...
Primátor India Pale Ale
V-am povestit intr-un articol trecut despre India Pale Ale ca stil de bere. Desi pot...
6 Comentarii
Pulpe de rata la cuptor, cu mirodenii si portocale
Pulpe de rata la cuptor Mai niciodata, de Pasti, nu ma concentrez doar pe miel....
2 Comentarii
Un Paste fericit, în 2015!
Ştiu ca am cam neglijat blogul în ultimele zile; nu ca acest lucru ar putea...
2 Comentarii
Berile stil India Pale Ale
India Pale Ale nu este o bere fabricata în India, asa cum s-ar putea crede....
6 Comentarii
Pui in sos de bere, cu miere si mustar
Pui in sos de bere (cu miere si mustar) – o reteta simpla si delicioasa...
2 Comentarii
Paulaner Hefe Weissbier
Va spuneam ca prima bere care mi-a placut intr-adevar a fost o bere germana din...
4 Comentarii
Mic concediu sicilian (5)
A venit randul ultimului episod dedicat saptamanii petrecute în Sicilia, unul care va încerca sa...
2 Comentarii