Din secretele vinului (4) – Aciditatea

Acizii sunt un component important al vinului, alaturi de dulceata, tanini si alcool. Daca un...

6 Comentarii

Melitzanokeftedes – Chiftele de vinete

Grecii isi incep masa cu cateva meze, adica gustarele menite a starni pofta de mancare...

3 Comentarii

Rulouri cu creveti si sos nuoc cham

Rulourile din hartie de orez – sau pachetelele, cum mai sunt numite – crude sau...

6 Comentarii

Primátor Stout

Astazi a venit randul unei beri decente, de buna calitate, preparata in Cehia, in orasul...

De GUXTibus (3)

Din partea casei Foarte multi romani si-au petrecut macar o data vacanta de vara în...

8 Comentarii

Orez cu linte si pui

Imi era dor sa mai gatesc ceva in stil indian, cu multe mirodenii. Pe de...

Omleta in stil asiatic

Omletele sunt delicioase, se fac rapid si lasa loc creativitatii. Exista mai multe stiluri de...

Vita cu usturoi in stil chinezesc

Am mai publicat pe blog, acum cativa ani o reteta asemanatoare; aceea a iesit atat...

2 Comentarii

To beer or not to beer

Habar nu am cate beri exista în lume. Unii le-au numarat, cumva, si au ajuns...

2 Comentarii

Westmalle Tripel

Astazi va voi prezenta din nou o bere clasica, de top mondial. Este socotita de...

2 Comentarii

Pui cu lotus

Aceasta reteta foloseste cateva ingrediente mai putin obisnuite la noi: radacini si seminte de lotus....

2 Comentarii

Din secretele vinului (2) – Culoarea

Exista mii de tipuri de vinuri, care pot fi categorisite si ierarhizate în multiple feluri:...

Jeleu de migdale cu sos de ghimbir

Iata un desert destul de neobisnuit pentru occidentali, din cauza sosului. Jeleul obtinut cu agar-agar...

2 Comentarii

De GUXTibus (2)

Chestii de comunicare Vreau sa va descriu doua discutii care m-au amuzat copios. Sper ca...

4 Comentarii

Primátor Exkluziv 16%

Va voi prezenta astazi o noua bere interesanta, cu un bun raport pret-calitate, provenita de...

Din secretele vinului (1) – Dulceata

Vinul se produce pe teritoriul tarii noastre de mai bine de 2000 de ani; cu...

2 Comentarii

San bei ji

San bei ji este una dintre retetele simple si gustoase, care se servesc fara fasoane...

Fusilli lungi cu sos de rosii si bacon

In italiana acest preparat s-ar numi „Fusilli lunghi con sugo di pomodoro”. Imi place mult...

Limete uscate pe birou

Acum cateva luni am cumparat o cantitate mai mare de limete pentru un eveniment organizat...

2 Comentarii

Pe scurt despre kochugaru

Îmi plac mult ardeii iuti, în orice forma posibila. Îmi place iuteala; pentru mine a...

2 Comentarii

Pui cu spaghete si sos Gorgonzola

Pui cu spaghete si sos Gorgonzola – o reteta delicioasa Imi place mult branza de...

4 Comentarii

De GUXTibus (1)

Despre bere Cred ca ati observat dupa postarile din ultimele luni ca am facut o...

4 Comentarii

Weihenstephaner Hefe Weissbier Dunkel

Aceasta bere are o denumire interesanta. „Weihenstephaner” inseamna „a Sfantului Stefan”, cu referire la faptul...

Pe scurt despre rom (3)

Regiunile romului Caraibele sunt, ca sa zic asa, “epicentrul” productiei de rom mondiale. Fiecare insula...

2 Comentarii

Chimay Rouge

Inca de la inceput, mi-am propus sa prezint doar beri care imi plac. Daca tot...

2 Comentarii

Muschi de vita cu unt aromatizat

O reteta simpla, destul de usor de executat, foarte gustoasa. Muschiul de vita este fript...

6 Comentarii

Pentru imprecatori

Precizare: dupa cum se poate deduce din titlu, acest articolas nu este adresat tuturor cititorilor...

7 Comentarii

10 chestii care ma calca pe nervi în restaurante

Cu totii am calcat prin destule restaurante. Bune, rele, pasabile, execrabile, excelente… am avut cu...

49 Comentariu

Pe scurt despre rom (2)

Romul și pirateria Cred ca sunt foarte putini cei care nu asociaza romul cu pirateria....

Westmalle Dubbel

Dupa umila mea parere, de incepator intr-ale berii, Westmalle Dubbel este o capodopera. Eleganta si...

2 Comentarii

Piept de pui cu sos de tarhon

Este unul dintre acele preparate culinare care te incanta prin delicatetea sosului si prin finetea...

4 Comentarii

Berile stil Stout si Imperial Stout

Negre si misterioase, cu un cap de spuma fina de culoare bej, berile stout sunt...

Truccioli cu trufe si Parmesan

Daca doriti ceva delicios, chiar memorabil, hranitor, usor de gatit, de mancat si de digerat,...

4 Comentarii

Primator Double 24%

Daca mi-ar fi spus cineva, in urma cu doar cateva luni, ca exista beri de...

Pe scurt despre rom (1)

Romul este pentru multi o mare necunoscuta. Bautura misterioasa si exotica, înconjurata de legende în...

Iepure la cuptor – Pulpe de iepure cu sos de vin si masline

Iepure la cuptor – reteta de pulpe cu sos de vin si masline Acest preparat,...

Berile stil porter si Baltic porter

Voi povesti la început despre un stil de bere tipic britanic, sau, mai corect, tipic...

Supa de pui cu taitei de orez

Supa de pui cu taitei de orez – reteta adaptata Supa de pui cu taitei...

Orecchiette cu pesto rosu si Parmesan

Pastele sunt hranitoare, usor de gatit, foarte versatile, relativ ieftine, satioase si lejere in acelasi...

Duvel

Vreau sa va spun astazi cateva cuvinte despre una dintre berile pe care eu le...

3 Comentarii

Prima zi de Bistro GUXT

Pe o strada liniștita din București, denumita dupa un ziarist care s-a bucurat de o...

18 Comentarii

Piept de rata cu sos de visine

Rata este, dupa parerea mea, pasarea cea mai gustoasa. Pieptul este una dintre bucatile cele...

Creveti cu usturoi, in stil mediteranean

Din nou un preparat culinar pe care il veti putea gusta, incepand de luni 25...

Salata de pui si creveti, cu mango si taitei de orez

Aceasta reteta frumos colorata, gustoasa si parfumata este inspirata dupa salatele sud-est asiatice. Ingrediente mai...

4 Comentarii

Berile stil lambic și gueuze

Vreau sa va prezint astazi un stil de bere foarte aparte, aș zice chiar ciudat,...

Salata GUXT

Va prezint astazi o noua salata din meniul de la Bistro GUXT. Ca si precedenta...

Pe scurt despre vinurile spumante (3)

Metode de producere a vinurilor spumante Spre deosebire de vinurile linistite, vinurile spumante nu au...

5 Comentarii

Salata de rucola cu branza albastra, nuci si capsuni

Incep cu aceasta reteta sa va prezint unele preparate care se vor afla in meniul...

Weihenstephaner Korbinian

Astazi, 1 mai, este ziua mea si implinesc o gramada de ani, lucru care nu...

12 Comentarii

Pe scurt despre vinurile spumante (2)

“Inventatorul” sampaniei Pentru ca sampania sa fie “inventata” a trebuit sa intervina soarta, cu ironia...

2 Comentarii

Omul si restaurantul sau

Daca cineva mi-ar fi spus, macar cu un an în urma, ca voi dori sa...

24 Comentariu

Trappist Achel Blond

Intr-un articol trecut v-am povestit cate ceva despre berile trapiste. Sunt socotite a fi printre...

4 Comentarii

Pulpe de pui la cuptor cu ghimbir

Acest preparat culinar se poate gati duminica, la pranz, in familie. Pulpele de pui sunt...

2 Comentarii

Pe scurt despre vinurile spumante (1)

Un vin spumant este unul cu un continut semnificativ de bioxid de carbon, care îi...

4 Comentarii

Berile stil eisbock

Eisbock combina doi termeni: „Eis”, care înseamna „gheata”, si „bock”, care denumeste o bere tare,...

2 Comentarii

Mici gustari mediteraneene

Gustarile de mai jos sunt simple, aproape ca nu necesita tratament termic si se dovedesc...

Primátor India Pale Ale

V-am povestit intr-un articol trecut despre India Pale Ale ca stil de bere. Desi pot...

6 Comentarii

Pulpe de rata la cuptor, cu mirodenii si portocale

Pulpe de rata la cuptor Mai niciodata, de Pasti, nu ma concentrez doar pe miel....

2 Comentarii

Un Paste fericit, în 2015!

Ştiu ca am cam neglijat blogul în ultimele zile; nu ca acest lucru ar putea...

2 Comentarii

Berile stil India Pale Ale

India Pale Ale nu este o bere fabricata în India, asa cum s-ar putea crede....

6 Comentarii

Pui in sos de bere, cu miere si mustar

Pui in sos de bere (cu miere si mustar) – o reteta simpla si delicioasa...

2 Comentarii

Paulaner Hefe Weissbier

Va spuneam ca prima bere care mi-a placut intr-adevar a fost o bere germana din...

4 Comentarii

Mic concediu sicilian (5)

A venit randul ultimului episod dedicat saptamanii petrecute în Sicilia, unul care va încerca sa...

2 Comentarii