Placintele cu smochine si curmale

Curmalele si smochinele sunt nelipsite din deserturile marocane. Umplutura acestor placintele, formata din fructe uscate,...

Berile stil doppelbock

Doppelbock (adica „dublu bock”, stil de bere numit nu rareori si “fastenbier”, adica bere de...

6 Comentarii

Mic concediu Sicilian (4)

Îmi place mult mancarea mediteraneana. Alaturi de cea sud si sud-est asiatica este preferata mea....

6 Comentarii

Weihenstephaner Vitus Weizenbock

Un amic, mare pasionat de bere, britanic (adica provenind dintr-o zona in care berea este...

8 Comentarii

Mic concediu Sicilian (3)

În acest episod vreau din nou sa va prezint o piata. Mai mult în imagini...

4 Comentarii

Berile stil bock

Acestui stil de bere i se mai spune „Starkbier” (bere tare), „Winterbier”, „Weihnachtsbock” sau „Weihnachtsbier”...

3 Comentarii

Farfalle cu creveti si pesto de menta

Pastele cu creveti de toate felurile si dimensiunile, asezonate cu diverse feluri de sosuri pesto...

2 Comentarii

Mic concediu Sicilian (2)

Palermo, Catania si alte orase siciliene sunt vestite pentru pietele alimentare în aer liber. Toate...

4 Comentarii

Chimay Bleue

Berile trapiste se numara printre preferatele mele. Prefer berile mai alcoolizate si mai complexe ca...

4 Comentarii

Mic concediu sicilian (1)

De cativa ani Sicilia se afla constant pe lista destinatiilor europene pe care le socotesc...

2 Comentarii

Din nou acasa

Concediile sunt mereu, prin definitie, prea scurte. Al meu nu a facut exceptie. Desi am...

6 Comentarii

În drum spre Sicilia

La ora cand dvs. veti citi aceste randuri, eu voi fi deja în avion, cu...

6 Comentarii

Beri Trappist si Abbaye

Peste tot în Europa, berariile au fost construite întotdeauna langa manastiri sau biserici; în fiecare...

Curcan cu ciuperci si sos olandez

Sosul olandez este unul dintre sosurile clasice ale bucatariei franceze. Dupa mine, este si cel...

4 Comentarii

Weihenstephaner Hefe Weissbier

Astazi am placerea de a va prezenta una dintre berile mele preferate. Cred ca a...

6 Comentarii

Jambon persillé

Jambon persillé este un preparat traditional burgund. Exista date istorice care atesta ca se gatea...

2 Comentarii

Creveti cu sos de bere si coriandru

Reteta de mai jos este extrem de simpla si, intr-un fel sau altul, cred ca...

Hoegaarden witbier

Este prima marca de bere despre care scriu pe blog, asa ca simt nevoia unei...

16 Comentarii

Berea de grau – Weissbier, Berliner Weisse, Witbier (2)

Dupa ce în prima parte a articolului am descris pe scurt berile germane din grau,...

2 Comentarii

La masa cu stramosii – Grecia Antica (6)

În acest ultim episod al seriei dedicata culturii culinare a Greciei Antice, pe scurt despre...

2 Comentarii

Iepure cu masline, ciuperci si sos brun

Iata o reteta care promite mult. Este compusa din alimente cu gust pregnant si caracteristic:...

4 Comentarii

Berea de grau – Weissbier, Berliner Weisse, Witbier (1)

Astazi imensa majoritate a berilor se fabrica din malt de orz, la care se mai...

7 Comentarii

Camarones a la diabla

Camarones este plurarul cuvantului spaniolesc “camarón”, si inseamna “creveti”. Cand expresia “a la diabla” este...

6 Comentarii

Principii de asociere a berii cu mancarea

Înca de la bun început doresc sa precizez ca prin “bere” nu înteleg deloc lichidul...

8 Comentarii

Leerdammer între Original si Delacrème

Am primit zilele trecute, spre degustare, cateva pachetele cu branza Leerdammer. A început sa fie...

2 Comentarii

Temperaturi de servire a berilor

Asa cum povesteam anterior în cazul vinurilor, în mod similar, cele mai multe dintre beri...

La masa cu stramosii – Grecia Antica (5)

În episodul trecut am vorbit despre atitudinea vechilor greci fata de mancare; am povestit despre...

2 Comentarii

Cum se face berea

Am încercat sa gasesc un cuvant care sa traduca termenul englezesc „brewing”, ce denumeste fabricarea...

4 Comentarii

Din secretele vinului (3)

Temperatura de servire Temperaturile la care sunt servite bauturile au o importanta cruciala si, credeti-ma,...

4 Comentarii

Porc cu sos de rosii si pimenton

Va propun o reteta simpla, in care carnea de porc este gatita intr-un sos de...

2 Comentarii

ABCD-ul berii (2)

În aceasta a doua parte a articolului dedicat careului de ingrediente ce definesc în principal...

La masa cu stramosii – Grecia Antica (4)

În acest episod al articolului dedicat culturii culinare a Greciei Antice, voi povesti pe scurt...

4 Comentarii

Tagliatelle cu sos de unt si trufa alba

Am achizitionat acum ceva vreme o mica trufa alba de Piemont (Tuber magnatum), aflata la...

2 Comentarii

ABCD-ul berii (1)

Din ce se face berea? De ce ABCD-ul berii si nu un simplu si familiar...

6 Comentarii

La masa cu stramosii – Grecia Antica (3)

Principalele alimente, cele care erau baza alimentatiei vechilor greci erau uleiul de masline, vinul si...

Creveti cu sos roz

Nu am mai gatit de mult pentru blog. Cred ca au trecut doua saptamani, ceea...

10 Comentarii

Chestie de imagine

De foarte multe ori, atunci cand invit pe cineva la o degustare de bere, sau...

4 Comentarii

Un pic de magie la „Cheese & Beer Pairing”

Sunt foarte multumit ca am început proiectul GUXT. Mi-am creat astfel ocazia sa lucrez cu...

8 Comentarii

La masa cu stramosii – Grecia Antica (2)

Va povesteam în episodul trecut ca alimentele principale din dieta vechilor greci formau o triada,...

2 Comentarii

Bibere humanum est…

În ultimele luni am avut ocazia sa organizez la GUXT degustari de vinuri linistite si...

4 Comentarii

La masa cu stramosii – Grecia Antica (1)

Dupa China, Mesopotamia, India si Egipt, dupa daci, bizantini si mayasi, iata ca a venit...

6 Comentarii

Bumbu dasar jingga – Bumbu portocaliu

In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “jingga” inseamna “portocaliu”....

3 Comentarii

Pasta masala – baza de asezonare pentru curry-urile indiene

În ultimele luni am povestit pe blog despre pastele de curry thailandeze si despre pastele...

10 Comentarii

Placinta cu carne in stil thailandez

Reteta aceasta este un experiment care, din fericire, a functionat foarte bine. El a aparut...

4 Comentarii

Bumbu dasar merah – Bumbu rosu

In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “merah” inseamna “rosu”....

Pe scurt despre uleiul brun de susan

Oricine a gatit vreodata preparate chinezesti stie ca are nevoie de un minim de ingrediente...

6 Comentarii

Carnati de porc cu cascaval afumat

Carnati de porc (facuti in casa) – Reteta cu cascaval afumat Carnatii de porc sunt...

Cu un picior în 2015

Un nou an este pe cale sa se încheie. Din 2014 au mai ramas doar...

26 Comentariu

Cotlete de porc caramelizate si gratinate

Aceasta reteta este extraordinar de simpla. Este gata in 25 de minute si singurul efort...

1 Comentariu

Bumbu Dasar Kuning – Bumbu galben

In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “kuning” inseamna “galben”....

Somon cu lapte de cocos si orez Jasmine

In aceasta reteta de inspiratie thailandeza, somonul este gatit prin posare intr-un lichid aromat (un...

2 Comentarii

Bumbu dasar putih – Bumbu alb

In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “putih” inseamna “alb”....

2 Comentarii

Pe scurt despre bumbu

“Bumbu” este un cuvant indonezian care înseamna “asezonator”, sau “amestec de asezonare”. L-am întalnit în...

4 Comentarii

Curry de naut cu baghar

Aceasta reteta este o adaptare dupa retetele de chana masala (sau chole masala) indiene si...

6 Comentarii

Pui cu andive si wortelstoemp

Pui cu andive si wortelstoemp (piure de cartofi cu morcov) – Retete culinare belgiene Andivele,...

2 Comentarii

Dakgangjeong – Pui crocant, dulce-picant

Dakgangjeong este un termen coreean ce denumeste bucati de pui prajite in baie de ulei...

4 Comentarii

Prajele de pui cu Grana Padano

Aceasta reteta este inspirata de preparatul indian numit “pakora”, “pakoda” sau “bhajia”, care consta din...

Supa de creveti cu smantana, in stil flamand

Acest tip de supa, preparata din creveti proaspeti, este o specialitate belgiana. Desi este populara...

4 Comentarii

Care dintre culturile culinare, care ne-au influentat bucataria, este preferata dvs.?

Influente culinare in bucataria romaneasca – sondaj de opinie Ţara noastra are o bucatarie interesanta....

3 Comentarii

Udang bumbu kacang – Creveti cu sos de arahide

V-am prezentat de curand reteta de bumbu kacang, un fabulos sos de arahide, delicios si...

8 Comentarii

Exista Mancare romaneasca?

Mancarea romaneasca Sunt adesea întrebat de cunoscuti: “Auzi, dar tu crezi ca exista vreo mancare...

16 Comentarii

Bumbu kacang – Sos de arahide pentru satay

Bumbu Kacang – sosul indonezian care cucerește prin arome exotice Bumbu kacang este un superb...

2 Comentarii

Sufleuri cu branzeturi si cepsoara

Sufleurile sunt preparate pretentioase si fine. Sunt, de asemenea, delicioase. Exista o mare varietate de...