Placintele cu smochine si curmale
Curmalele si smochinele sunt nelipsite din deserturile marocane. Umplutura acestor placintele, formata din fructe uscate,...
Berile stil doppelbock
Doppelbock (adica „dublu bock”, stil de bere numit nu rareori si “fastenbier”, adica bere de...
6 Comentarii
Mic concediu Sicilian (4)
Îmi place mult mancarea mediteraneana. Alaturi de cea sud si sud-est asiatica este preferata mea....
6 Comentarii
Weihenstephaner Vitus Weizenbock
Un amic, mare pasionat de bere, britanic (adica provenind dintr-o zona in care berea este...
8 Comentarii
Mic concediu Sicilian (3)
În acest episod vreau din nou sa va prezint o piata. Mai mult în imagini...
4 Comentarii
Berile stil bock
Acestui stil de bere i se mai spune „Starkbier” (bere tare), „Winterbier”, „Weihnachtsbock” sau „Weihnachtsbier”...
3 Comentarii
Farfalle cu creveti si pesto de menta
Pastele cu creveti de toate felurile si dimensiunile, asezonate cu diverse feluri de sosuri pesto...
2 Comentarii
Mic concediu Sicilian (2)
Palermo, Catania si alte orase siciliene sunt vestite pentru pietele alimentare în aer liber. Toate...
4 Comentarii
Chimay Bleue
Berile trapiste se numara printre preferatele mele. Prefer berile mai alcoolizate si mai complexe ca...
4 Comentarii
Mic concediu sicilian (1)
De cativa ani Sicilia se afla constant pe lista destinatiilor europene pe care le socotesc...
2 Comentarii
Din nou acasa
Concediile sunt mereu, prin definitie, prea scurte. Al meu nu a facut exceptie. Desi am...
6 Comentarii
În drum spre Sicilia
La ora cand dvs. veti citi aceste randuri, eu voi fi deja în avion, cu...
6 Comentarii
Beri Trappist si Abbaye
Peste tot în Europa, berariile au fost construite întotdeauna langa manastiri sau biserici; în fiecare...
Curcan cu ciuperci si sos olandez
Sosul olandez este unul dintre sosurile clasice ale bucatariei franceze. Dupa mine, este si cel...
4 Comentarii
Weihenstephaner Hefe Weissbier
Astazi am placerea de a va prezenta una dintre berile mele preferate. Cred ca a...
6 Comentarii
Jambon persillé
Jambon persillé este un preparat traditional burgund. Exista date istorice care atesta ca se gatea...
2 Comentarii
Creveti cu sos de bere si coriandru
Reteta de mai jos este extrem de simpla si, intr-un fel sau altul, cred ca...
Hoegaarden witbier
Este prima marca de bere despre care scriu pe blog, asa ca simt nevoia unei...
16 Comentarii
Berea de grau – Weissbier, Berliner Weisse, Witbier (2)
Dupa ce în prima parte a articolului am descris pe scurt berile germane din grau,...
2 Comentarii
La masa cu stramosii – Grecia Antica (6)
În acest ultim episod al seriei dedicata culturii culinare a Greciei Antice, pe scurt despre...
2 Comentarii
Iepure cu masline, ciuperci si sos brun
Iata o reteta care promite mult. Este compusa din alimente cu gust pregnant si caracteristic:...
4 Comentarii
Berea de grau – Weissbier, Berliner Weisse, Witbier (1)
Astazi imensa majoritate a berilor se fabrica din malt de orz, la care se mai...
7 Comentarii
Camarones a la diabla
Camarones este plurarul cuvantului spaniolesc “camarón”, si inseamna “creveti”. Cand expresia “a la diabla” este...
6 Comentarii
Principii de asociere a berii cu mancarea
Înca de la bun început doresc sa precizez ca prin “bere” nu înteleg deloc lichidul...
8 Comentarii
Leerdammer între Original si Delacrème
Am primit zilele trecute, spre degustare, cateva pachetele cu branza Leerdammer. A început sa fie...
2 Comentarii
Temperaturi de servire a berilor
Asa cum povesteam anterior în cazul vinurilor, în mod similar, cele mai multe dintre beri...
La masa cu stramosii – Grecia Antica (5)
În episodul trecut am vorbit despre atitudinea vechilor greci fata de mancare; am povestit despre...
2 Comentarii
Cum se face berea
Am încercat sa gasesc un cuvant care sa traduca termenul englezesc „brewing”, ce denumeste fabricarea...
4 Comentarii
Din secretele vinului (3)
Temperatura de servire Temperaturile la care sunt servite bauturile au o importanta cruciala si, credeti-ma,...
4 Comentarii
Porc cu sos de rosii si pimenton
Va propun o reteta simpla, in care carnea de porc este gatita intr-un sos de...
2 Comentarii
ABCD-ul berii (2)
În aceasta a doua parte a articolului dedicat careului de ingrediente ce definesc în principal...
La masa cu stramosii – Grecia Antica (4)
În acest episod al articolului dedicat culturii culinare a Greciei Antice, voi povesti pe scurt...
4 Comentarii
Tagliatelle cu sos de unt si trufa alba
Am achizitionat acum ceva vreme o mica trufa alba de Piemont (Tuber magnatum), aflata la...
2 Comentarii
ABCD-ul berii (1)
Din ce se face berea? De ce ABCD-ul berii si nu un simplu si familiar...
6 Comentarii
La masa cu stramosii – Grecia Antica (3)
Principalele alimente, cele care erau baza alimentatiei vechilor greci erau uleiul de masline, vinul si...
Creveti cu sos roz
Nu am mai gatit de mult pentru blog. Cred ca au trecut doua saptamani, ceea...
10 Comentarii
Chestie de imagine
De foarte multe ori, atunci cand invit pe cineva la o degustare de bere, sau...
4 Comentarii
Un pic de magie la „Cheese & Beer Pairing”
Sunt foarte multumit ca am început proiectul GUXT. Mi-am creat astfel ocazia sa lucrez cu...
8 Comentarii
La masa cu stramosii – Grecia Antica (2)
Va povesteam în episodul trecut ca alimentele principale din dieta vechilor greci formau o triada,...
2 Comentarii
Bibere humanum est…
În ultimele luni am avut ocazia sa organizez la GUXT degustari de vinuri linistite si...
4 Comentarii
La masa cu stramosii – Grecia Antica (1)
Dupa China, Mesopotamia, India si Egipt, dupa daci, bizantini si mayasi, iata ca a venit...
6 Comentarii
Bumbu dasar jingga – Bumbu portocaliu
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “jingga” inseamna “portocaliu”....
3 Comentarii
Pasta masala – baza de asezonare pentru curry-urile indiene
În ultimele luni am povestit pe blog despre pastele de curry thailandeze si despre pastele...
10 Comentarii
Placinta cu carne in stil thailandez
Reteta aceasta este un experiment care, din fericire, a functionat foarte bine. El a aparut...
4 Comentarii
Bumbu dasar merah – Bumbu rosu
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “merah” inseamna “rosu”....
Pe scurt despre uleiul brun de susan
Oricine a gatit vreodata preparate chinezesti stie ca are nevoie de un minim de ingrediente...
6 Comentarii
Carnati de porc cu cascaval afumat
Carnati de porc (facuti in casa) – Reteta cu cascaval afumat Carnatii de porc sunt...
Cu un picior în 2015
Un nou an este pe cale sa se încheie. Din 2014 au mai ramas doar...
26 Comentariu
Cotlete de porc caramelizate si gratinate
Aceasta reteta este extraordinar de simpla. Este gata in 25 de minute si singurul efort...
1 Comentariu
Bumbu Dasar Kuning – Bumbu galben
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “kuning” inseamna “galben”....
Somon cu lapte de cocos si orez Jasmine
In aceasta reteta de inspiratie thailandeza, somonul este gatit prin posare intr-un lichid aromat (un...
2 Comentarii
Bumbu dasar putih – Bumbu alb
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “putih” inseamna “alb”....
2 Comentarii
Pe scurt despre bumbu
“Bumbu” este un cuvant indonezian care înseamna “asezonator”, sau “amestec de asezonare”. L-am întalnit în...
4 Comentarii
Curry de naut cu baghar
Aceasta reteta este o adaptare dupa retetele de chana masala (sau chole masala) indiene si...
6 Comentarii
Pui cu andive si wortelstoemp
Pui cu andive si wortelstoemp (piure de cartofi cu morcov) – Retete culinare belgiene Andivele,...
2 Comentarii
Dakgangjeong – Pui crocant, dulce-picant
Dakgangjeong este un termen coreean ce denumeste bucati de pui prajite in baie de ulei...
4 Comentarii
Prajele de pui cu Grana Padano
Aceasta reteta este inspirata de preparatul indian numit “pakora”, “pakoda” sau “bhajia”, care consta din...
Supa de creveti cu smantana, in stil flamand
Acest tip de supa, preparata din creveti proaspeti, este o specialitate belgiana. Desi este populara...
4 Comentarii
Care dintre culturile culinare, care ne-au influentat bucataria, este preferata dvs.?
Influente culinare in bucataria romaneasca – sondaj de opinie Ţara noastra are o bucatarie interesanta....
3 Comentarii
Udang bumbu kacang – Creveti cu sos de arahide
V-am prezentat de curand reteta de bumbu kacang, un fabulos sos de arahide, delicios si...
8 Comentarii
Exista Mancare romaneasca?
Mancarea romaneasca Sunt adesea întrebat de cunoscuti: “Auzi, dar tu crezi ca exista vreo mancare...
16 Comentarii
Bumbu kacang – Sos de arahide pentru satay
Bumbu Kacang – sosul indonezian care cucerește prin arome exotice Bumbu kacang este un superb...
2 Comentarii
Sufleuri cu branzeturi si cepsoara
Sufleurile sunt preparate pretentioase si fine. Sunt, de asemenea, delicioase. Exista o mare varietate de...