Muguri de fasole
Fasolea mung (vigna radiata) este nativa din Pakistan si India. Fasolea sparta (despicata) este numita...
11 Comentarii
Bissara
Bissara este una dintre mancarurile extrem de populare in Tunisia. Este satioasa, rustica si se...
2 Comentarii
Prejudecati culinare si business
Oamenii nu vor inceta niciodata sa se uimeasca unii pe altii. De pilda, domeniul culinar...
6 Comentarii
Curry – nestemata bucatariei indiene
Am remarcat in numeroase ocazii ca, desi multi au auzit de termenul „curry”, totusi nu...
10 Comentarii
Vinete prajite cu iaurt
Este o reteta condimentata si racoritoare, un fel de alternativa la celebra salata raita (preparata...
23 Comentariu
Aromele istoriei (2)
Antichitatea Exista multe documente si insemnari diferite care arata ca pe la 2600 i.CH., egiptenii...
Sotarea pe intelesul tuturor
Sotarea foloseste o cantitate mica de grasime, incinsa la o temperatura relativ ridicata, intr-o tigaie...
1 Comentariu
Curry de legume
Este o mancare plina de culoare, gatita intr-un sos condimentat, si merge excelent alaturi de...
2 Comentarii
Evanghelia dupa Lucas
Sunt un mare admirator al insulelor grecesti. Nu stiu cum este in Grecia continentala, dar...
2 Comentarii
Aromele istoriei (1)
Cateva generalitati Marturisesc ca atractia mea pentru bucatarie este legata intrinsec de condimente. Acestea mi-au...
2 Comentarii
Bon appétit pe Rue Mouffetard!
Va povesteam intr-un alt post ca Bangkok este un imens restarant unde se mananca excelent....
10 Comentarii
Deep-fry pe intelesul tuturor
Toata lumea a mancat cartofi prajiti in ceaun, sau friteuza. Am mancat si eu… uneori...
9 Comentarii
Bangkok, mon amour – partea 5
Dragoste mare, fratilor! Pariez ca va spuneti deja: „Mai, frate, da’ mare amor intre asta...
11 Comentarii
Porumbul e tanar, dar plin de caracter!
In camara mea, pe langa o mare varietate de condimente (si cand zic mare, nu...
1 Comentariu
Hartia de orez – s-o mananci, nu alta!
Este 20 februarie, dar vremea este urata. Afara urmeaza sa ninga, dupa cum ne avertizeaza...
27 Comentariu
Pachetele de primavara
Pachetele de primavara – reteta asiatica Aceasta reteta, extrem de populara in Asia de sud-est,...
16 Comentarii
Bangkok, mon amour – partea 4
Miam-miam! Nu-mi ascund dragostea si pasiunea pentru bucataria thailandeza. Am cunoscut-o si am indragit-o totusi...
2 Comentarii
Stir-fry pe intelesul tuturor
Stir-fry este un termen folosit pentru a descrie doua tehnici rapide de a gati: „chao”...
3 Comentarii
Bangkok, mon amour – partea 3
O zi dulce Situat pe strada Yaowarat, in inima cartierului chinezesc, hotelul Grand China Princess...
Testul duzinii
Acum cateva zile, in (super)marketul de langa mine, mi s-a facut brusc pofta de niste...
14 Comentarii
Pestera lui Ali Baba este la Paris
Daca sunteti pasionati de condimente, sau curiosi sa incercati ingrediente exotice, si aveti drum la...
8 Comentarii
Peste cu ghimbir si lamaie
Este o reteta simpla si foarte rapida, iar pestele va avea o aroma citrica, putin...
1 Comentariu
Pulpe de pui la cuptor, cu gutui si cartofi prajiti
Este o reteta destul de laborioasa, dar rezultatul final justifica desfasurarea de forte. Cu putina...
2 Comentarii
Zaharul brun – nu doar alta culoare, ci si alt gust
Zaharul Brun – alta culoare, alt gust Atunci cand intalniti zahar brun in lista de...
Laptele de cocos – ingredient obligatoriu in bucataria sud-est asiatica
Marturisesc ca am fost oarecum reticent cand am folosit pentru prima oara laptele de cocos,...
11 Comentarii
Somon cu capere si salsa
„Salsa” este un termen spaniol care inseamna „sos”. Textura sa este de obicei neomogena, ingredientele...
12 Comentarii
Cum se gateste orezul cu bob lung
Orez cu bob lung – metoda de gatire Orezul cu bob lung – simplu sau...
5 Comentarii
M-am wuxingat cu „mancare chinezeasca”
Am avut acum 2 zile ideea sa comand, din nou, mancare de la Wuxing. Am...
16 Comentarii
Sosul de stridii – potentator de gust si aroma
Incerc sa va prezint succint un alt sos-condiment, pe care l-am folosit adesea la gatit,...
6 Comentarii
Bangkok, mon amour – partea 2
De prin piete adunate In prima mea calatorie la Bangkok, in 2005, m-a uluit mancarea...
Sosul de peste – un ingredient magic
Am spart, nu cu mult timp in urma, o sticluta cu sos de peste. Mi-a...
13 Comentarii
Bangkok, mon amour – partea 1
Strada ca restaurant Bangkok… Un exemplu tipic de dezvoltare urbana, aberanta si ametitoare, avand ca...
1 Comentariu
Sosul de soia – sarea bucatariei asiatice
Sarat, dar mult mai gustos si mai hranitor decat sarea, sosul de soia este un...
16 Comentarii
Amestec chinezesc „5 arome”
5 Arome – amestec chinezesc de condimente Desi originea exacta a amestecului „5 arome” se...
14 Comentarii
Spaghete cu telina si sos de rosii
Este o reteta simpla si gustoasa, care foloseste ingrediente tipic mediteraneene. Nu este foarte rapida,...
4 Comentarii
Secrete de Chef – Ca la carte
Secrete de Chef – Ca la carte Riviera Media Group ISBN 978-973-0-06095-9 Amicul Jerome Duport,...
Alimente si preparate culinare din bucataria romaneasca si internationala – Mi-as fi dorit sa o fi scris eu
Alimente si preparate culinare din bucataria romaneasca si internationala O carte extrem de utila: Ana...
3 Comentarii
Somon cu sos de marar
Este o reteta rapida si usor de preparat. Foloseste ingrediente tipice dietei mediteraneene: ulei de...
10 Comentarii
Arome Indiene – Karishma
Karishma – Restaurant indian Str. Iancu Capitanu nr. 36 Ce sa fac, trebuie sa recunosc:...
Creveti cu lapte de cocos
Creveti cu lapte de cosos – Reteta Creveti cu lapte de cocos este o mancare...
2 Comentarii
Cu ce pot inlocui unele ingrediente in bucatarie – Substituenti
Cu ce pot sa inlocuiesc unele mirodenii, mai greu de gasit? Unele ingrediente sunt greu,...
Garam Masala – amestecul minune
Denumirea “garam masala” este de origine persana si provine din “garm masaleh”, “garm” însemnand “fierbinte”,...
14 Comentarii
Tapas – intre adevar si legenda
Scurta descriere Tapas sunt mici gustari vandute (sau oferite gratuit) alaturi de bautura, in restaurantele...
5 Comentarii
Pastrav cu migdale si lapte de cocos
Este o reteta extrem de simpla care o sa va bucure cu un sos somptuos,...
12 Comentarii