Muguri de fasole

Fasolea mung (vigna radiata) este nativa din Pakistan si India. Fasolea sparta (despicata) este numita...

11 Comentarii

Satay Gai – Frigarui de pui cu sos de alune

Aceasta reteta are si varianta video. Una dintre retelele cele mai populare in Thailanda. Se...

9 Comentarii

Bissara

Bissara este una dintre mancarurile extrem de populare in Tunisia. Este satioasa, rustica si se...

2 Comentarii

Prejudecati culinare si business

Oamenii nu vor inceta niciodata sa se uimeasca unii pe altii. De pilda, domeniul culinar...

6 Comentarii

Curry – nestemata bucatariei indiene

Am remarcat in numeroase ocazii ca, desi multi au auzit de termenul „curry”, totusi nu...

10 Comentarii

Vinete prajite cu iaurt

Este o reteta condimentata si racoritoare, un fel de alternativa la celebra salata raita (preparata...

23 Comentariu

Aromele istoriei (2)

Antichitatea Exista multe documente si insemnari diferite care arata ca pe la 2600 i.CH., egiptenii...

Sotarea pe intelesul tuturor

Sotarea foloseste o cantitate mica de grasime, incinsa la o temperatura relativ ridicata, intr-o tigaie...

1 Comentariu

Curry de legume

Este o mancare plina de culoare, gatita intr-un sos condimentat, si merge excelent alaturi de...

2 Comentarii

Evanghelia dupa Lucas

Sunt un mare admirator al insulelor grecesti. Nu stiu cum este in Grecia continentala, dar...

2 Comentarii

Aromele istoriei (1)

Cateva generalitati Marturisesc ca atractia mea pentru bucatarie este legata intrinsec de condimente. Acestea mi-au...

2 Comentarii

Bon appétit pe Rue Mouffetard!

Va povesteam intr-un alt post ca Bangkok este un imens restarant unde se mananca excelent....

10 Comentarii

Pui Gong Bao

Pui Gong Bao Cunoscuta si sub denumirea de Pui Kung Pao, aceasta mancare este originara...

12 Comentarii

Deep-fry pe intelesul tuturor

Toata lumea a mancat cartofi prajiti in ceaun, sau friteuza. Am mancat si eu… uneori...

9 Comentarii

Bangkok, mon amour – partea 5

Dragoste mare, fratilor! Pariez ca va spuneti deja: „Mai, frate, da’ mare amor intre asta...

11 Comentarii

Porumbul e tanar, dar plin de caracter!

In camara mea, pe langa o mare varietate de condimente (si cand zic mare, nu...

1 Comentariu

Hartia de orez – s-o mananci, nu alta!

Este 20 februarie, dar vremea este urata. Afara urmeaza sa ninga, dupa cum ne avertizeaza...

27 Comentariu

Pachetele de primavara

Pachetele de primavara – reteta asiatica Aceasta reteta, extrem de populara in Asia de sud-est,...

16 Comentarii

Bangkok, mon amour – partea 4

Miam-miam! Nu-mi ascund dragostea si pasiunea pentru bucataria thailandeza. Am cunoscut-o si am indragit-o totusi...

2 Comentarii

Stir-fry pe intelesul tuturor

Stir-fry este un termen folosit pentru a descrie doua tehnici rapide de a gati: „chao”...

3 Comentarii

Bangkok, mon amour – partea 3

O zi dulce Situat pe strada Yaowarat, in inima cartierului chinezesc, hotelul Grand China Princess...

Testul duzinii

Acum cateva zile, in (super)marketul de langa mine, mi s-a facut brusc pofta de niste...

14 Comentarii

Supa de pui cu lapte de cocos

Supa de pui (cu lapte de cocos) – o reteta picanta Aceasta reteta are si...

17 Comentarii

Pestera lui Ali Baba este la Paris

Daca sunteti pasionati de condimente, sau curiosi sa incercati ingrediente exotice, si aveti drum la...

8 Comentarii

Peste cu ghimbir si lamaie

Este o reteta simpla si foarte rapida, iar pestele va avea o aroma citrica, putin...

1 Comentariu

Pulpe de pui la cuptor, cu gutui si cartofi prajiti

Este o reteta destul de laborioasa, dar rezultatul final justifica desfasurarea de forte. Cu putina...

2 Comentarii

Zaharul brun – nu doar alta culoare, ci si alt gust

Zaharul Brun – alta culoare, alt gust Atunci cand intalniti zahar brun in lista de...

Laptele de cocos – ingredient obligatoriu in bucataria sud-est asiatica

Marturisesc ca am fost oarecum reticent cand am folosit pentru prima oara laptele de cocos,...

11 Comentarii

Somon cu capere si salsa

„Salsa” este un termen spaniol care inseamna „sos”. Textura sa este de obicei neomogena, ingredientele...

12 Comentarii

Cum se gateste orezul cu bob lung

Orez cu bob lung – metoda de gatire Orezul cu bob lung – simplu sau...

5 Comentarii

M-am wuxingat cu „mancare chinezeasca”

Am avut acum 2 zile ideea sa comand, din nou, mancare de la Wuxing. Am...

16 Comentarii

Sosul de stridii – potentator de gust si aroma

Incerc sa va prezint succint un alt sos-condiment, pe care l-am folosit adesea la gatit,...

6 Comentarii

Bangkok, mon amour – partea 2

De prin piete adunate In prima mea calatorie la Bangkok, in 2005, m-a uluit mancarea...

Sosul de peste – un ingredient magic

Am spart, nu cu mult timp in urma, o sticluta cu sos de peste. Mi-a...

13 Comentarii

Bangkok, mon amour – partea 1

Strada ca restaurant Bangkok… Un exemplu tipic de dezvoltare urbana, aberanta si ametitoare, avand ca...

1 Comentariu

Sosul de soia – sarea bucatariei asiatice

Sarat, dar mult mai gustos si mai hranitor decat sarea, sosul de soia este un...

16 Comentarii

Amestec chinezesc „5 arome”

5 Arome – amestec chinezesc de condimente Desi originea exacta a amestecului „5 arome” se...

14 Comentarii

Spaghete cu telina si sos de rosii

Este o reteta simpla si gustoasa, care foloseste ingrediente tipic mediteraneene. Nu este foarte rapida,...

4 Comentarii

Secrete de Chef – Ca la carte

Secrete de Chef – Ca la carte Riviera Media Group ISBN 978-973-0-06095-9 Amicul Jerome Duport,...

Alimente si preparate culinare din bucataria romaneasca si internationala – Mi-as fi dorit sa o fi scris eu

Alimente si preparate culinare din bucataria romaneasca si internationala O carte extrem de utila: Ana...

3 Comentarii

Somon cu sos de marar

Este o reteta rapida si usor de preparat. Foloseste ingrediente tipice dietei mediteraneene: ulei de...

10 Comentarii

Arome Indiene – Karishma

Karishma – Restaurant indian Str. Iancu Capitanu nr. 36 Ce sa fac, trebuie sa recunosc:...

Creveti cu lapte de cocos

Creveti cu lapte de cosos – Reteta Creveti cu lapte de cocos este o mancare...

2 Comentarii

Cu ce pot inlocui unele ingrediente in bucatarie – Substituenti

Cu ce pot sa inlocuiesc unele mirodenii, mai greu de gasit? Unele ingrediente sunt greu,...

Garam Masala – amestecul minune

Denumirea “garam masala” este de origine persana si provine din “garm masaleh”, “garm” însemnand “fierbinte”,...

14 Comentarii

Tapas – intre adevar si legenda

Scurta descriere Tapas sunt mici gustari vandute (sau oferite gratuit) alaturi de bautura, in restaurantele...

5 Comentarii

Pastrav cu migdale si lapte de cocos

Este o reteta extrem de simpla care o sa va bucure cu un sos somptuos,...

12 Comentarii