A fost „Food & Wine Pairing”: vinuri albe si tinere de la Corcova

Ieri, în cadrul seriei „Pranzul de duminica”, a avut loc la GUXT un eveniment de...

GUXT va propune, la pranzul de duminica, mult sparanghel

Sparanghelul, numit si „leguma regilor”, este socotit de multi o delicatesa. Bucatarii rafinate, în special...

Eveniment gastronomic la GUXT: Viva Mexico!

Vineri 16 mai 2014, la orele 19:00, GUXT gazduieste un nou eveniment cultural-culinar. De data...

Degustare de vinuri: Chile într-un pahar

În ultimii ani vinurile din Chile au devenit o prezenta constanta si apreciata pe piata...

A fost „Ziua în care vin capsunile”

Vineri 9 mai 2014 GUXT a fost din nou plin. Douazeci de persoane au participat...

A fost degustare de vinuri „Tenuta Ulisse”

Ieri, joi 8 mai 2014, la GUXT, în str. Dimitrie Racovita nr. 37, s-a desfașurat...

Curs de practica si teorie culinara: „Fructe de mare – modulul 1”

Tema cursului nu a fost aleasa întamplator. Am fost abordat de multe persoane care nu...

A fost cursul de practica si teorie culinara „Masline si ulei de masline”

Primul curs de gatit de la GUXT, cel cu tema „Masline si ulei de masline”,...

Food & Wine Pairing

GUXT va propune un nou eveniment gastronomic, unul cum nu s-au facut, si nici nu...

Astazi sunt dom’ profesor

Astazi dau examen. Îl dau din postura de profesor, ceea ce nu usureaza lucrurile. Ca...

Chiftele de linte in sos picant de rosii

Acest tip de reteta este originar din statul Assam. Sa nu va sperie lista de...

Rasfatul de week-end

Asa cum v-am promis acum cateva zile, Costel Clipescu si cu subsemnatul, adica echipa din...

Curs de practica si teorie culinara: „Masline si ulei de masline”

Am fost întrebat de foarte multe ori, la evenimentele mele, daca nu organizez si cursuri...

Ziua în care vin capsunile

Ca explorator principal la GUXT, club de cultura gastronomica a carui existenta se bazeaza pe...

Degustare de vinuri Tenuta Ulisse

De vreo doi ani, adica de cand am început sa întredeschid usa catre fascinantul univers...

Bhaja Muger Dhal – Linte prajita condimentata

Aceasta reteta provine din Bengal si poate fi intalnita in mai multe variante, nu doar...

1 Comentariu

Gustari mediteraneene

Gustarile de mai jos sunt simple, aproape ca nu necesita tratament termic si se dovedesc...

GUXT – Club de Explorari Culinare

Nu mai tin minte prea bine cum m-am simtit atunci cand am avut prima întalnire...

Cum degustam branzeturile

Îmi plac mult degustarile; de orice fel. Ma ajuta sa descopar alimente noi si sa...

Avanpremiera la un proiect (3)

Cum am promis în precedentele articole legate de noul proiect la care lucrez deja de...

Pasti fericit în 2014!

De Pasti – Mancare de casa livrata acasa În ultimele 2-3 saptamani am cam ramas...

Tajin de miel cu bulgur

Se apropie pastele si foarte multi dintre noi vom gati miel. Ciorba, stufat, drob, pulpa...

Cum se prepara supele limpezi (2)

În prima parte a acestui articol, publicata cu ceva vreme în urma, am abordat cateva...

2 Comentarii

Ardei umpluti cu cascaval afumat si bacon

Ardei umpluti Va rog sa nu-mi reprosati ca va prezint a treia reteta la rand...

Pe scurt despre tapenade

Am auzit diverse persoane afirmand ca tapenade este un sos sau o garnitura. Altii pretind,...

Graten de paste cu branza si piper roz

Imi plac mult pastele, de orice fel. Sunt satioase, gustoase si foarte versatile. Nu-mi vine...

4 Comentarii

Avanpremiera la un proiect (2)

Va povesteam în urma cu cateva zile ca muncesc mult la lansarea unui proiect nou....

13 Comentarii

Despre un anume fel de prostie

Am avut cu totii momente, în viata, cand ne-am pocnit cu palma în frunte si...

18 Comentarii

Mancare de casa pentru Pasti!

Anul trecut, de Craciun, am initiat proiectul “Gatit în casa, adus acasa”, livrand preparate traditionale...

3 Comentarii

Graten de cartofi cu trei feluri de branza

Iata o reteta pentru iubitorii de branzeturi. Camembertul cu gust delicat, branza cu mucegai albastru...

2 Comentarii

Carnati in stil thailandez

Aceasta reteta foloseste cateva ingrediente specifice sud-estului Asiei: pasta de curry, ghimbir, orez cu bob...

2 Comentarii

Pe scurt despre originea pastelor (2)

Acest articol se refera la originea pastelor europene, adica la cele preparate pe baza de...

4 Comentarii

Avanpremiera la un proiect

În ultimele luni lucrez intens la un proiect pentru care ma pregatesc, constient sau nu,...

22 Comentariu

Pe scurt despre originea pastelor (1)

Iubesc pastele “fainoase”, cum erau ele numite acum vreo 20-30 de ani, ca sa se...

2 Comentarii

Triangoloni cu sos de unt, salvie si piper roz

Triangoloni sunt paste umplute, asemanatoare cu mai bine cunoscutelor ravioli si tortellini. Dupa cum arata...

Cum sa gatesti un pui la cuptor

Pui la cuptor – cum sa impresionam cu un preparat simplu Un pui întreg, gatit...

4 Comentarii

Montarea preparatelor (2)

Pregatirea pentru montaj Sunt importante 4 aspecte: – spatiul de lucru trebuie sa fie organizat...

9 Comentarii

Crema de branza cu castravete, marar si chimen

Aceasta a fost una dintre primele retete pe care le-am… era sa zic gatit, dar...

2 Comentarii

Montarea preparatelor (1)

Orice preparat implica eforturi, începand cu alegerea ingredientelor, pregatirea si gatirea lor. Dat fiind ca...

2 Comentarii

Muschiulet de porc cu sos brun si ciuperci

Va propun din nou o reteta foarte simpla si rapida. Muschiuletul este bucata de porc...

2 Comentarii

Cum se gatesc cerealele

Într-o serie de articole publicate anterior, am subliniat faptul ca civilizatia umana, asa cum o...

2 Comentarii

Mozzarella cu pesto rosu si ansoa

Aceasta gustare este o varianta a celebrei si delicioasei insalata caprese. Gustul placut si neutru...

Orez lipicios cu fructe si sirop caramel

Imi place mult bucataria thailandeza, dar trebuie sa recunosc ca nu sta grozav la capitolul...

2 Comentarii

Carnati cu fenicul, in stil italienesc

Acest tip de carnati se remarca prin aroma camforata, adusa de fenicul si anason, si...

2 Comentarii

Mutantii din bucatarie (3)

Despre co-dependenta Nu doar plantele si animalele domesticite depind de oameni pentru a supravietui. Oamenii...

10 Comentarii

Mutantii din bucatarie (2)

„Naturalul” facut de om În general, lucrurile s-au întamplat astfel: o mutatie aparuta în mod...

5 Comentarii

Mutantii din bucatarie (1)

Inevitabil în jurul meu se vorbeste despre mancare. Eu însumi vorbesc foarte mult despre acest...

5 Comentarii

Salata de bulgur cu rosii, patrunjel si branza de capra

Reteta de fata este extrem de simpla. Mananc destul de des astfel de salate, mai...

Salata de vita cu taitei de orez si susan

Acest tip de salate este unul des intalnit, in diverse variante, in toate bucatariile din...

4 Comentarii

Pe scurt despre ciocolata (2)

Prepararea ciocolatei Din pastaile de cacao se pot prepara multe varietati de ciocolata. Ciocolata, în...

2 Comentarii

Sepii cu bulgur si sos de rosii

Imi amintesc momentul cand am gustat prima data fructe de mare. Era in 2005, in...

2 Comentarii

Pe scurt despre ciocolata (1)

Ciocolata Nu am auzit niciodata pe cineva care sa afirme ca nu-i place ciocolata. Din...

Vinete cu mozzarella si Grana Padano

Am primit de la Delaco un pachet cu cateva produse interesante, cu rugamintea de a...

14 Comentarii

Aloo tikki – Chiftele picante de cartofi

Va propun astazi o reteta vegetariana, simpla dar plina de savoare. Aceasta gustare se gateste...

8 Comentarii

Ipohondrii culinare

Fiecare cultura culinara are propria sa istorie, propria sa evolutie si propriul impact asupra sanatatii...

63 Comentariu

Carnati in stil chaurice

Sunt un tip de carnati cu o asezonare robusta, populari in statul american Louisiana. Reteta...

8 Comentarii

Rulouri de omleta cu crema St. Agur

Rulouri de omleta – reteta simpla, usor de facut Incep prin a va spune ca,...

Pe scurt despre beurre blanc

Beurre blanc – sos clasic Beurre blanc este un sos clasic francez, a carei denumire...

6 Comentarii

Porc cu sos de rosii, usturoi si paste

Imi plac sosurile picante si usturoiate, in special cele de rosii. Prefer gusturile puternice si...

2 Comentarii

Pe scurt despre picada

Picada Îmi doresc sa scriu despre picada înca de acum cativa ani, cand am petrecut...

2 Comentarii

Cartofi copti cu ceapa caramelizata si branza Chavroux

Iata o reteta foarte simpla, in care cartofii si ceapa caramelizata pun in valoare onctuozitatea...

4 Comentarii

5 spre 6

Pe 8 februarie 2009 am publicat primul material de pe acest blog. Pe atunci nu...

21 Comentariu

Cum se fac clatitele

Clatite – cum sa le preparam cu succes Clatitele se prepara în tigai cu laturi...

7 Comentarii