A fost „Food & Wine Pairing”: vinuri albe si tinere de la Corcova
Ieri, în cadrul seriei „Pranzul de duminica”, a avut loc la GUXT un eveniment de...
GUXT va propune, la pranzul de duminica, mult sparanghel
Sparanghelul, numit si „leguma regilor”, este socotit de multi o delicatesa. Bucatarii rafinate, în special...
Eveniment gastronomic la GUXT: Viva Mexico!
Vineri 16 mai 2014, la orele 19:00, GUXT gazduieste un nou eveniment cultural-culinar. De data...
Degustare de vinuri: Chile într-un pahar
În ultimii ani vinurile din Chile au devenit o prezenta constanta si apreciata pe piata...
A fost „Ziua în care vin capsunile”
Vineri 9 mai 2014 GUXT a fost din nou plin. Douazeci de persoane au participat...
A fost degustare de vinuri „Tenuta Ulisse”
Ieri, joi 8 mai 2014, la GUXT, în str. Dimitrie Racovita nr. 37, s-a desfașurat...
Curs de practica si teorie culinara: „Fructe de mare – modulul 1”
Tema cursului nu a fost aleasa întamplator. Am fost abordat de multe persoane care nu...
A fost cursul de practica si teorie culinara „Masline si ulei de masline”
Primul curs de gatit de la GUXT, cel cu tema „Masline si ulei de masline”,...
Food & Wine Pairing
GUXT va propune un nou eveniment gastronomic, unul cum nu s-au facut, si nici nu...
Astazi sunt dom’ profesor
Astazi dau examen. Îl dau din postura de profesor, ceea ce nu usureaza lucrurile. Ca...
Chiftele de linte in sos picant de rosii
Acest tip de reteta este originar din statul Assam. Sa nu va sperie lista de...
Rasfatul de week-end
Asa cum v-am promis acum cateva zile, Costel Clipescu si cu subsemnatul, adica echipa din...
Curs de practica si teorie culinara: „Masline si ulei de masline”
Am fost întrebat de foarte multe ori, la evenimentele mele, daca nu organizez si cursuri...
Ziua în care vin capsunile
Ca explorator principal la GUXT, club de cultura gastronomica a carui existenta se bazeaza pe...
Degustare de vinuri Tenuta Ulisse
De vreo doi ani, adica de cand am început sa întredeschid usa catre fascinantul univers...
Bhaja Muger Dhal – Linte prajita condimentata
Aceasta reteta provine din Bengal si poate fi intalnita in mai multe variante, nu doar...
1 Comentariu
Gustari mediteraneene
Gustarile de mai jos sunt simple, aproape ca nu necesita tratament termic si se dovedesc...
GUXT – Club de Explorari Culinare
Nu mai tin minte prea bine cum m-am simtit atunci cand am avut prima întalnire...
Cum degustam branzeturile
Îmi plac mult degustarile; de orice fel. Ma ajuta sa descopar alimente noi si sa...
Avanpremiera la un proiect (3)
Cum am promis în precedentele articole legate de noul proiect la care lucrez deja de...
Pasti fericit în 2014!
De Pasti – Mancare de casa livrata acasa În ultimele 2-3 saptamani am cam ramas...
Tajin de miel cu bulgur
Se apropie pastele si foarte multi dintre noi vom gati miel. Ciorba, stufat, drob, pulpa...
Cum se prepara supele limpezi (2)
În prima parte a acestui articol, publicata cu ceva vreme în urma, am abordat cateva...
2 Comentarii
Ardei umpluti cu cascaval afumat si bacon
Ardei umpluti Va rog sa nu-mi reprosati ca va prezint a treia reteta la rand...
Pe scurt despre tapenade
Am auzit diverse persoane afirmand ca tapenade este un sos sau o garnitura. Altii pretind,...
Graten de paste cu branza si piper roz
Imi plac mult pastele, de orice fel. Sunt satioase, gustoase si foarte versatile. Nu-mi vine...
4 Comentarii
Avanpremiera la un proiect (2)
Va povesteam în urma cu cateva zile ca muncesc mult la lansarea unui proiect nou....
13 Comentarii
Despre un anume fel de prostie
Am avut cu totii momente, în viata, cand ne-am pocnit cu palma în frunte si...
18 Comentarii
Mancare de casa pentru Pasti!
Anul trecut, de Craciun, am initiat proiectul “Gatit în casa, adus acasa”, livrand preparate traditionale...
3 Comentarii
Graten de cartofi cu trei feluri de branza
Iata o reteta pentru iubitorii de branzeturi. Camembertul cu gust delicat, branza cu mucegai albastru...
2 Comentarii
Carnati in stil thailandez
Aceasta reteta foloseste cateva ingrediente specifice sud-estului Asiei: pasta de curry, ghimbir, orez cu bob...
2 Comentarii
Pe scurt despre originea pastelor (2)
Acest articol se refera la originea pastelor europene, adica la cele preparate pe baza de...
4 Comentarii
Avanpremiera la un proiect
În ultimele luni lucrez intens la un proiect pentru care ma pregatesc, constient sau nu,...
22 Comentariu
Pe scurt despre originea pastelor (1)
Iubesc pastele “fainoase”, cum erau ele numite acum vreo 20-30 de ani, ca sa se...
2 Comentarii
Triangoloni cu sos de unt, salvie si piper roz
Triangoloni sunt paste umplute, asemanatoare cu mai bine cunoscutelor ravioli si tortellini. Dupa cum arata...
Cum sa gatesti un pui la cuptor
Pui la cuptor – cum sa impresionam cu un preparat simplu Un pui întreg, gatit...
4 Comentarii
Montarea preparatelor (2)
Pregatirea pentru montaj Sunt importante 4 aspecte: – spatiul de lucru trebuie sa fie organizat...
9 Comentarii
Crema de branza cu castravete, marar si chimen
Aceasta a fost una dintre primele retete pe care le-am… era sa zic gatit, dar...
2 Comentarii
Montarea preparatelor (1)
Orice preparat implica eforturi, începand cu alegerea ingredientelor, pregatirea si gatirea lor. Dat fiind ca...
2 Comentarii
Muschiulet de porc cu sos brun si ciuperci
Va propun din nou o reteta foarte simpla si rapida. Muschiuletul este bucata de porc...
2 Comentarii
Cum se gatesc cerealele
Într-o serie de articole publicate anterior, am subliniat faptul ca civilizatia umana, asa cum o...
2 Comentarii
Mozzarella cu pesto rosu si ansoa
Aceasta gustare este o varianta a celebrei si delicioasei insalata caprese. Gustul placut si neutru...
Orez lipicios cu fructe si sirop caramel
Imi place mult bucataria thailandeza, dar trebuie sa recunosc ca nu sta grozav la capitolul...
2 Comentarii
Carnati cu fenicul, in stil italienesc
Acest tip de carnati se remarca prin aroma camforata, adusa de fenicul si anason, si...
2 Comentarii
Mutantii din bucatarie (3)
Despre co-dependenta Nu doar plantele si animalele domesticite depind de oameni pentru a supravietui. Oamenii...
10 Comentarii
Mutantii din bucatarie (2)
„Naturalul” facut de om În general, lucrurile s-au întamplat astfel: o mutatie aparuta în mod...
5 Comentarii
Mutantii din bucatarie (1)
Inevitabil în jurul meu se vorbeste despre mancare. Eu însumi vorbesc foarte mult despre acest...
5 Comentarii
Salata de bulgur cu rosii, patrunjel si branza de capra
Reteta de fata este extrem de simpla. Mananc destul de des astfel de salate, mai...
Salata de vita cu taitei de orez si susan
Acest tip de salate este unul des intalnit, in diverse variante, in toate bucatariile din...
4 Comentarii
Pe scurt despre ciocolata (2)
Prepararea ciocolatei Din pastaile de cacao se pot prepara multe varietati de ciocolata. Ciocolata, în...
2 Comentarii
Sepii cu bulgur si sos de rosii
Imi amintesc momentul cand am gustat prima data fructe de mare. Era in 2005, in...
2 Comentarii
Pe scurt despre ciocolata (1)
Ciocolata Nu am auzit niciodata pe cineva care sa afirme ca nu-i place ciocolata. Din...
Vinete cu mozzarella si Grana Padano
Am primit de la Delaco un pachet cu cateva produse interesante, cu rugamintea de a...
14 Comentarii
Aloo tikki – Chiftele picante de cartofi
Va propun astazi o reteta vegetariana, simpla dar plina de savoare. Aceasta gustare se gateste...
8 Comentarii
Ipohondrii culinare
Fiecare cultura culinara are propria sa istorie, propria sa evolutie si propriul impact asupra sanatatii...
63 Comentariu
Carnati in stil chaurice
Sunt un tip de carnati cu o asezonare robusta, populari in statul american Louisiana. Reteta...
8 Comentarii
Rulouri de omleta cu crema St. Agur
Rulouri de omleta – reteta simpla, usor de facut Incep prin a va spune ca,...
Pe scurt despre beurre blanc
Beurre blanc – sos clasic Beurre blanc este un sos clasic francez, a carei denumire...
6 Comentarii
Porc cu sos de rosii, usturoi si paste
Imi plac sosurile picante si usturoiate, in special cele de rosii. Prefer gusturile puternice si...
2 Comentarii
Pe scurt despre picada
Picada Îmi doresc sa scriu despre picada înca de acum cativa ani, cand am petrecut...
2 Comentarii
Cartofi copti cu ceapa caramelizata si branza Chavroux
Iata o reteta foarte simpla, in care cartofii si ceapa caramelizata pun in valoare onctuozitatea...
4 Comentarii
5 spre 6
Pe 8 februarie 2009 am publicat primul material de pe acest blog. Pe atunci nu...
21 Comentariu
Cum se fac clatitele
Clatite – cum sa le preparam cu succes Clatitele se prepara în tigai cu laturi...
7 Comentarii