Tagliatelle cu pesto si bacon

Bucataria italiana ofera o serie intreaga de preparate culinare foarte simple, rapide, si pline de...

Creol si/sau cajun (3)

De data aceasta un episod ceva mai scurt, caci structura întregulu articol nu-mi permite o...

1 Comentariu

Salata de taitei cu ierburi proaspete

Taiteii de orez se gatesc extrem de repede si de simplu si sunt foarte potriviti...

8 Comentarii

Despre brezare (3)

În aceasta ultima parte de dicata brezarii, voi atinge subiectul prezarii mari, cea care gateste...

3 Comentarii

Pui cu cinci arome

„Cinci arome chinezesti” este unul dintre amestecurile de mirodenii caracteristice unei bucatarii renumite pentru diversitatea...

8 Comentarii

Creol si/sau cajun (2)

Daca în prima parte a acestui articol am povestit cate ceva despre istoria culturii culinare...

2 Comentarii

Somon cu sos de iaurt si menta

Aceasta reteta extrem de simpla se potriveste cu zilele calduroase. Sosul de iaurt este rece...

6 Comentarii

Despre brezare (2)

Vom vorbi astazi despre o varianta a „brezararii”: metoda de fata, „brezarea mica”, este cea...

9 Comentarii

Pulpe de iepure cu masline si lamaie

Am profitat de faptul ca ieri a fost o zi ceva mai racoroasa, si am...

4 Comentarii

Despre brezare (1)

Am mai avut, în trecut, o tentativa de a explica brezarea. Am facut-o, din pacate,...

6 Comentarii

Peste en papillote

Aceasta reteta foarte simpla este potrivita zilelor calde de vara, atunci cand nu prea te...

8 Comentarii

Creol si/sau cajun (1)

Poate ca titlul articolului va mira… sau poate ca nu. Aceste doua culturi culinare sunt,...

6 Comentarii

Nougat glacé

Nougat glace o inghetata pentru a carei preparare nu ai nevoie de vreo masina speciala;...

11 Comentarii

Metode de gatit combinate

Am amintit în articolele trecute de metode de gatit „umede” si „uscate”. Am preluat aceasta...

2 Comentarii

Porc cu salvie si sparanghel

Reteta aceasta merita incercata, mai ales daca puteti gasi sparanghel proaspat. Preparatul reuseste sa fie...

2 Comentarii

Rumenirea pe întelesul tuturor

Rumenirea este o tehnica folosita pentru a obtine o crusta caramelizata la suprafata alimentelor, fara...

10 Comentarii

Midii gratinate cu sos de rosii

Iata o alta reteta mediteraneana pe care, impreuna cu Costel Clipescu, am introdus-o in noul...

4 Comentarii

Calirea pe întelesul tuturor

În cazul unei caliri legumele tocate marunt sunt amestecate cu grasime si gatite la foc...

15 Comentarii

Pui cu muguri de bambus

In ultimele luni proiectele pe care le aveam in desfasurare m-au tinut departe de bucatarioara...

4 Comentarii

Amestecarea cu tigaia

Astazi va voi descrie pe scurt o tehnica nmita în engleza „pan tossing”; o traducere...

1 Comentariu

Tzatziki

Stiu ca internetul este plin de retete de tzatziki, dar trebuia sa aiba si blogul...

4 Comentarii

Prajirea pe întelesul tuturor

Prajirea este o metoda de gatit extrem de des utilizata în bucatarie, desi modul corect...

3 Comentarii

Tabbouleh

Tabbouleh este una dintre salatele la moda astazi, in Romania; ascensiunea sa se datoreaza penetrarii...

4 Comentarii

Cum se prepara sosurile de tigaie

Sosurile de tigaie, numite uneori “jus” sau “jiu”, sunt sosuri preparate “á la minute”, în...

5 Comentarii

O saptamana în Zakynthos (5)

Iata ca a venit la rand si ultima parte a seriei de articole dedicate insulei...

8 Comentarii

Kofte kebab de miel cu sos de iaurt

Aceasta reteta delicioasa poate fi gasita in meniul restaurantului craiovean „Casa cu Tei” unde, impreuna...

2 Comentarii

O saptamana în Zakynthos (4)

Cred ca o experienta culinara nu poate fi completa fara a asocia mancarea cu bautura...

4 Comentarii

O saptamana în Zakynthos (3)

Am publicat cu ceva timp în urma un mic articol continand cateva date statistice despre...

O saptamana în Zakynthos (2)

Unul dintre motivele pentru care merg în Grecia este cel legat de mancare. De fapt,...

8 Comentarii

O saptamana în Zakynthos (1)

Nu pot sa spun, cu mana pe inima, ca nu mi-a placut în Zakynthos; pot...

8 Comentarii

Cum se gatesc ouale în aburi

Gatitul în aburi este o cale rapida, comoda si foarte simpla de a prepara ouale....

2 Comentarii

Salau cu tapenade

Nu pot sa spun ca ma omor dupa salau, dar gatit corect si bine insotir,...

Cum se prepara frittata

Spre deosebire de omleta, care se prepara în întregime în tigaie, pe ochiul aragazului, si...

2 Comentarii

Creveti cu sos picant de rosii

O noua reteta foarte simpla, dar si foarte gustoasa, din noul meniu mediteranean conceput de...

2 Comentarii

Cum se fac omletele

Cum se fac omletele – simplu sau complicat? Omleta este definita ca un preparat culinar...

2 Comentarii

Zakynthos, sosesc!

Maine dimineata plec într-un scurt concediu în insula greceasca Zakynthos, sau Zenta, cum îi spuneau...

10 Comentarii

Rasol de miel cu rozmarin si usturoi

Iata o noua reteta extrem de simpla, dar care da rezultate spectaculoase. Am introdus-o, impreuna...

2 Comentarii

Cum se fac ochiurile

Ochiurile se gatesc în tigaie, folosind o cantitate mica de grasime, de obicei ulei sau...

4 Comentarii

Cotlete de berbecut cu rozmarin

V-am mai povestit de proiectul „Casa cu Tei”din Craiova. Iata astazi inca o reteta din...

2 Comentarii

Cum se gatesc ouale

Ouale sunt un ingredint vital în orice bucatarie, datorita deosebitei lor versatilitati si calitatilor nutritive...

2 Comentarii

Muschiulet de porc cu ceapa caramelizata si branza cambozzola

Va prezint astazi un nou preparat din meniul restaurantului craiovean „Casa cu Tei”, unde, alaturi...

Cum se prepara rantasul

Rantasul – cum se face, de cate feluri este? Rantasul este un agent de îngrosare...

4 Comentarii

Supa de rosii cu fructe de mare

Iata o noua reteta din meniul pe care, impreuna cu Costel Clipescu, l-am creat pentru...

A fost "Fun & Grill", 25-26 mai 2013

Toate cele 22 de locuri la evenimentul „Fun & Grill” din luna aceasta, organizat la...

29 Comentariu

Supa crema de rosii cu mozzarella

Aceasta supa de rosii (pe care o veti putea gasi in meniul restaurantului „Casa cu...

9 Comentarii

Pe scurt despre nam prik (2)

In aceasta ultima parte a articolului despre nam prik, va voi prezenta cateva variante de...

2 Comentarii

Dorada cu pesto

Va povesteam zilele trecute despre noul meniu al restaurantului „Casa cu Tei” din Craiova, pe...

2 Comentarii

Pe scurt despre nam prik (1)

Bucataria thailandeza este, în opinia mea, una dintre cele mai surprinzatoare, complexe si savuroase din...

11 Comentarii

Tort de lamaie cu sos de capsuni

Reteta de fata a fost preparata de Costel Clipescu si de mine cu ocazia evenimentului...

14 Comentarii

A fost "Branza în Bucate", mai 2013

Mansarda din str. Paris nr. 7A a gazduit ieri, 16 mai 2013, o cina dedicata...

Salata de caracatita cu masline

Reteta, foarte simpla, combina in mod inspirat gustul puternic al caracatitei cu vinegreta acrisoara, maslinele...

2 Comentarii

La "Casa cu Tei"

Am început acest blog în urma cu 4 ani si 4 luni, cam la 2-3...

24 Comentariu

Cum se prepara fondurile (2)

Articolul dedicat fondurilor de bucatarie continua astazi cu o scurta descriere a fondului brun, a...

4 Comentarii

Meniu international la "Sunday Grilling" – 19 mai 2013

Duminica 19 mai 2013, la orele 13:00, in str. Maica Alexandra nr. 5, la show-room-ul...

Joi, 16 mai, la mansarda: eveniment culinar "Branza in bucate"

Dupa o mica pauza in preajma sarbatorilor de Pasti, reiau evenimentele culinare desfasurate „La Mansarda”,...

Pollo alla puttanesca con gnocchi

Profit de ziua de azi ca sa va propun un preparat robust, cu gust si...

Cum se prepara fondurile (1)

Pentru un bucatar, fondurile sunt, dupa cutitul sau, cel mai important lucru din bucatarie, caci...

7 Comentarii

Pulpe de rata cu cartofi noi

Reteta de astazi a pornit de la o sticla de Pinot Noir Kronos din 2010,...

2 Comentarii

Pui la cuptor cu legume si crema de branza

Desi nu este foarte rapida, reteta este simpla si are avantajul ca se gateste intr-un...

6 Comentarii

Pe scurt despre uleiul chinezesc aromatizat cu ardei iute

Exista doua feluri principale de astfel de ulei (numit „layou” în chineza), ambele folosite nu...

8 Comentarii

Gnocchi cu chorizo si branzeturi

Iata o reteta foarte simpla, la care am folosit cateva dintre produsele comercializate de Delaco:...

Metode de gatit prin imersare în mediu lichid

În articolul trecut, cel dedicat mijotarii, faceam o clasificare a metodelor de gatit si am...

7 Comentarii

Grill Champions Tour, aprilie 2013

Sambata 27 aprilie 2013, la orele 13:00, la Palatul Ghika, are loc o demonstratie de...

2 Comentarii