Tagliatelle cu pesto si bacon
Bucataria italiana ofera o serie intreaga de preparate culinare foarte simple, rapide, si pline de...
Creol si/sau cajun (3)
De data aceasta un episod ceva mai scurt, caci structura întregulu articol nu-mi permite o...
1 Comentariu
Salata de taitei cu ierburi proaspete
Taiteii de orez se gatesc extrem de repede si de simplu si sunt foarte potriviti...
8 Comentarii
Despre brezare (3)
În aceasta ultima parte de dicata brezarii, voi atinge subiectul prezarii mari, cea care gateste...
3 Comentarii
Pui cu cinci arome
„Cinci arome chinezesti” este unul dintre amestecurile de mirodenii caracteristice unei bucatarii renumite pentru diversitatea...
8 Comentarii
Creol si/sau cajun (2)
Daca în prima parte a acestui articol am povestit cate ceva despre istoria culturii culinare...
2 Comentarii
Somon cu sos de iaurt si menta
Aceasta reteta extrem de simpla se potriveste cu zilele calduroase. Sosul de iaurt este rece...
6 Comentarii
Despre brezare (2)
Vom vorbi astazi despre o varianta a „brezararii”: metoda de fata, „brezarea mica”, este cea...
9 Comentarii
Pulpe de iepure cu masline si lamaie
Am profitat de faptul ca ieri a fost o zi ceva mai racoroasa, si am...
4 Comentarii
Despre brezare (1)
Am mai avut, în trecut, o tentativa de a explica brezarea. Am facut-o, din pacate,...
6 Comentarii
Peste en papillote
Aceasta reteta foarte simpla este potrivita zilelor calde de vara, atunci cand nu prea te...
8 Comentarii
Creol si/sau cajun (1)
Poate ca titlul articolului va mira… sau poate ca nu. Aceste doua culturi culinare sunt,...
6 Comentarii
Nougat glacé
Nougat glace o inghetata pentru a carei preparare nu ai nevoie de vreo masina speciala;...
11 Comentarii
Metode de gatit combinate
Am amintit în articolele trecute de metode de gatit „umede” si „uscate”. Am preluat aceasta...
2 Comentarii
Porc cu salvie si sparanghel
Reteta aceasta merita incercata, mai ales daca puteti gasi sparanghel proaspat. Preparatul reuseste sa fie...
2 Comentarii
Rumenirea pe întelesul tuturor
Rumenirea este o tehnica folosita pentru a obtine o crusta caramelizata la suprafata alimentelor, fara...
10 Comentarii
Midii gratinate cu sos de rosii
Iata o alta reteta mediteraneana pe care, impreuna cu Costel Clipescu, am introdus-o in noul...
4 Comentarii
Calirea pe întelesul tuturor
În cazul unei caliri legumele tocate marunt sunt amestecate cu grasime si gatite la foc...
15 Comentarii
Pui cu muguri de bambus
In ultimele luni proiectele pe care le aveam in desfasurare m-au tinut departe de bucatarioara...
4 Comentarii
Amestecarea cu tigaia
Astazi va voi descrie pe scurt o tehnica nmita în engleza „pan tossing”; o traducere...
1 Comentariu
Tzatziki
Stiu ca internetul este plin de retete de tzatziki, dar trebuia sa aiba si blogul...
4 Comentarii
Prajirea pe întelesul tuturor
Prajirea este o metoda de gatit extrem de des utilizata în bucatarie, desi modul corect...
3 Comentarii
Tabbouleh
Tabbouleh este una dintre salatele la moda astazi, in Romania; ascensiunea sa se datoreaza penetrarii...
4 Comentarii
Cum se prepara sosurile de tigaie
Sosurile de tigaie, numite uneori “jus” sau “jiu”, sunt sosuri preparate “á la minute”, în...
5 Comentarii
O saptamana în Zakynthos (5)
Iata ca a venit la rand si ultima parte a seriei de articole dedicate insulei...
8 Comentarii
Kofte kebab de miel cu sos de iaurt
Aceasta reteta delicioasa poate fi gasita in meniul restaurantului craiovean „Casa cu Tei” unde, impreuna...
2 Comentarii
O saptamana în Zakynthos (4)
Cred ca o experienta culinara nu poate fi completa fara a asocia mancarea cu bautura...
4 Comentarii
O saptamana în Zakynthos (3)
Am publicat cu ceva timp în urma un mic articol continand cateva date statistice despre...
O saptamana în Zakynthos (2)
Unul dintre motivele pentru care merg în Grecia este cel legat de mancare. De fapt,...
8 Comentarii
O saptamana în Zakynthos (1)
Nu pot sa spun, cu mana pe inima, ca nu mi-a placut în Zakynthos; pot...
8 Comentarii
Cum se gatesc ouale în aburi
Gatitul în aburi este o cale rapida, comoda si foarte simpla de a prepara ouale....
2 Comentarii
Salau cu tapenade
Nu pot sa spun ca ma omor dupa salau, dar gatit corect si bine insotir,...
Cum se prepara frittata
Spre deosebire de omleta, care se prepara în întregime în tigaie, pe ochiul aragazului, si...
2 Comentarii
Creveti cu sos picant de rosii
O noua reteta foarte simpla, dar si foarte gustoasa, din noul meniu mediteranean conceput de...
2 Comentarii
Cum se fac omletele
Cum se fac omletele – simplu sau complicat? Omleta este definita ca un preparat culinar...
2 Comentarii
Zakynthos, sosesc!
Maine dimineata plec într-un scurt concediu în insula greceasca Zakynthos, sau Zenta, cum îi spuneau...
10 Comentarii
Rasol de miel cu rozmarin si usturoi
Iata o noua reteta extrem de simpla, dar care da rezultate spectaculoase. Am introdus-o, impreuna...
2 Comentarii
Cum se fac ochiurile
Ochiurile se gatesc în tigaie, folosind o cantitate mica de grasime, de obicei ulei sau...
4 Comentarii
Cotlete de berbecut cu rozmarin
V-am mai povestit de proiectul „Casa cu Tei”din Craiova. Iata astazi inca o reteta din...
2 Comentarii
Cum se gatesc ouale
Ouale sunt un ingredint vital în orice bucatarie, datorita deosebitei lor versatilitati si calitatilor nutritive...
2 Comentarii
Muschiulet de porc cu ceapa caramelizata si branza cambozzola
Va prezint astazi un nou preparat din meniul restaurantului craiovean „Casa cu Tei”, unde, alaturi...
Cum se prepara rantasul
Rantasul – cum se face, de cate feluri este? Rantasul este un agent de îngrosare...
4 Comentarii
Supa de rosii cu fructe de mare
Iata o noua reteta din meniul pe care, impreuna cu Costel Clipescu, l-am creat pentru...
A fost "Fun & Grill", 25-26 mai 2013
Toate cele 22 de locuri la evenimentul „Fun & Grill” din luna aceasta, organizat la...
29 Comentariu
Supa crema de rosii cu mozzarella
Aceasta supa de rosii (pe care o veti putea gasi in meniul restaurantului „Casa cu...
9 Comentarii
Pe scurt despre nam prik (2)
In aceasta ultima parte a articolului despre nam prik, va voi prezenta cateva variante de...
2 Comentarii
Dorada cu pesto
Va povesteam zilele trecute despre noul meniu al restaurantului „Casa cu Tei” din Craiova, pe...
2 Comentarii
Pe scurt despre nam prik (1)
Bucataria thailandeza este, în opinia mea, una dintre cele mai surprinzatoare, complexe si savuroase din...
11 Comentarii
Tort de lamaie cu sos de capsuni
Reteta de fata a fost preparata de Costel Clipescu si de mine cu ocazia evenimentului...
14 Comentarii
A fost "Branza în Bucate", mai 2013
Mansarda din str. Paris nr. 7A a gazduit ieri, 16 mai 2013, o cina dedicata...
Salata de caracatita cu masline
Reteta, foarte simpla, combina in mod inspirat gustul puternic al caracatitei cu vinegreta acrisoara, maslinele...
2 Comentarii
Cum se prepara fondurile (2)
Articolul dedicat fondurilor de bucatarie continua astazi cu o scurta descriere a fondului brun, a...
4 Comentarii
Meniu international la "Sunday Grilling" – 19 mai 2013
Duminica 19 mai 2013, la orele 13:00, in str. Maica Alexandra nr. 5, la show-room-ul...
Joi, 16 mai, la mansarda: eveniment culinar "Branza in bucate"
Dupa o mica pauza in preajma sarbatorilor de Pasti, reiau evenimentele culinare desfasurate „La Mansarda”,...
Pollo alla puttanesca con gnocchi
Profit de ziua de azi ca sa va propun un preparat robust, cu gust si...
Cum se prepara fondurile (1)
Pentru un bucatar, fondurile sunt, dupa cutitul sau, cel mai important lucru din bucatarie, caci...
7 Comentarii
Pulpe de rata cu cartofi noi
Reteta de astazi a pornit de la o sticla de Pinot Noir Kronos din 2010,...
2 Comentarii
Pui la cuptor cu legume si crema de branza
Desi nu este foarte rapida, reteta este simpla si are avantajul ca se gateste intr-un...
6 Comentarii
Pe scurt despre uleiul chinezesc aromatizat cu ardei iute
Exista doua feluri principale de astfel de ulei (numit „layou” în chineza), ambele folosite nu...
8 Comentarii
Gnocchi cu chorizo si branzeturi
Iata o reteta foarte simpla, la care am folosit cateva dintre produsele comercializate de Delaco:...
Metode de gatit prin imersare în mediu lichid
În articolul trecut, cel dedicat mijotarii, faceam o clasificare a metodelor de gatit si am...
7 Comentarii
Grill Champions Tour, aprilie 2013
Sambata 27 aprilie 2013, la orele 13:00, la Palatul Ghika, are loc o demonstratie de...
2 Comentarii