Retete culinare

  • Placintele cu smochine si curmale Curmalele si smochinele sunt nelipsite din deserturile marocane. Umplutura acestor placintele, formata din fructe uscate, mirodenii si apa de trandafiri, poate fi folosita si la patiseria cu foi subtiri de ... Citeste tot aici...►
  • Pollo al chilindrón Pollo al chilindrón este un preparat traditional provenit din provinciile Aragon si Navarra. Chilindrón denumeste un joc de carti dar, dupa unele surse, si vasul in care se gateste preparatul. Exista ... Citeste tot aici...►
  • Pollo all’arancia alla catanese Aceasta reteta reflecta influenta araba asupra bucatariei siciliene. Carnea este marinata cu mirodenii si ierburi, brezata apoi in suc de portocale cu ceapa, usturoi si masline si, in final, servita ... Citeste tot aici...►
  • Pollo alla Parmigiana Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta clasica italiana, foarte gustoasa si usor de preparat. Ca mai toate retetele simple este destul de robusta ... Citeste tot aici...►
  • Pollo alla puttanesca con gnocchi Profit de ziua de azi ca sa va propun un preparat robust, cu gust si aroma atatatoare, al carui sos are o poveste nostima si interesanta. Nu va speriati de lungimea ... Citeste tot aici...►
  • Porc cu ardei iuti si alune Sosurile de stridii si de soia, influente culinare chinezesti, dau aroma specifica acestui stir-fry. Iuteala se poate controla indepartand, partial sau total, semintele ardeilor iuti. Reteta se poate prepara si ... Citeste tot aici...►
  • Porc cu Camembert Aceasta retete este originara din Normandia, una dintre regiunile mari producatoare de branzeturi. Reteta combina cateva dintre produsele alimentare specifice regiunii: carnea de porc, cidrul si branza Camembert. Bucatarie: franceza Dificultate: usor Cantitate: ... Citeste tot aici...►
  • Porc cu castravete Iata o reteta simpla si rapida, care in literatura de specialitate de limba engleza este descrisa ca fiind un “stir-fry”. Are deci toate calitatile implicite acestei metode de gatit (amanunte ... Citeste tot aici...►
  • Porc cu chimen si cartofi noi Imi petrec cea mai mare parte a timpului liber in noul meu “laborator”, unde am un teren de joaca fabulos. Si realmente ma joc, incercand in acelasi timp sa obtin ... Citeste tot aici...►
  • Porc cu coriandru Iata o reteta care va bucura papilele iubitorilor de coriandru. Ea foloseste atat frunzele cat si semintele acestei minunate (pentru mine) plante. Stiu ca exista o categorie de gurmanzi care ... Citeste tot aici...►
  • Porc cu coulis de capsuni si piure de telina Reteta aceasta este placuta ochiului si interesanta. Nu este modul meu preferat de a gati un muschiulet de porc, dar ca explorare culinara este o experianta care merita facuta. Carnea este ... Citeste tot aici...►
  • Porc cu ghimbir si legume Reteta de fata este una foarte simpla, care poarta placuta “pecete” a ghmibirului: proaspata, citrica si picanta. Poate fi gatita cu orice fel de legume proaspete, congelate sau din cutie. ... Citeste tot aici...►
  • Porc cu hribi, galbiori si sos de vin Cred ca nu am mai vazut ciuperci proaspete, cu exceptia atotprezentelor champignon, de peste 20 de ani. Cei mai tineri dintre noi au auzit mai curand de funghi porcini si ... Citeste tot aici...►
  • Porc cu legume si “dulce-de-iute” Condimentul “dulce-de-iute” merge foarte bine cu orice fel de carne, indiferent cum este gatita, dar se asociaza perfect cu aroma putin afumata a unui gratar. Bucatarie: Retetele lui Radu Cantitate: 3 portii Dificultate: ... Citeste tot aici...►
  • Porc cu muguri de fasole si sos caramel Preparatul este interesant, aromat, gustos si ofera contraste excelente de gust (dulce-acrisor-iute) si de texturi (frageda-crocanta). Reteta reflecta, prin modul de preparare si de servire, influenta exercitata de bucataria franceza ... Citeste tot aici...►
  • Porc cu salvie şi sparanghel Reteta aceasta merita incercata, mai ales daca puteti gasi sparanghel proaspat. Preparatul reuseste sa fie foarte aromat si gustos, iar gustul specific al carnii de porc merge bine cu cel ... Citeste tot aici...►
  • Porc cu sos de brandy si trufe Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Trufele sunt o delicatesa ce transforma acest preparat simplu, ridicandu-l la un alt nivel. Savoarea trufelor este bine completata de ... Citeste tot aici...►
  • Porc cu sos de menta Combinatiile de ierburi cu arome proaspete si citrice (ca menta, lemongrass, frunze de limeta kafir) si carne rosie, cu gust mai puternic, nu sunt neobisnuite. Carnea de miel este cea ... Citeste tot aici...►
  • Porc cu sos de rosii si pimenton Va propun o reteta simpla, in care carnea de porc este gatita intr-un sos de rosii destul de robust, usor afumat ca aroma. Bucatarie: Retetele lui Radu Dificultate: usor Cantitate: 2 portii Timp de ... Citeste tot aici...►
  • Porc cu sos de rosii, usturoi si paste Imi plac sosurile picante si usturoiate, in special cele de rosii. Prefer gusturile puternice si aromele pline si robuste. Cred ca am gatit acest tip de reteta in zeci de ... Citeste tot aici...►
  • Porc cu sos de smantana si hrean De fiecare data cand cumpar un muschiulet de porc si il feliez, exista cateva bucati (varful ascutit al muschiuletului, uneori si partea laterala, lunga si subtire, care se desprinde de ... Citeste tot aici...►
  • Porc cu sos Roquefort Am dat acum cateva zile, la Carrefour, peste acest produs: sos de branza Roquefort, cremos si gustos. Sunt un mare amator de branzeturi fine, asa ca l-am cumparat imediat. Costa ... Citeste tot aici...►
  • Porc cu spaghete si sos de smantana Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Aceasta reteta clasica este gatita intr-o varianta care foloseste paste de prez in locul celor din grau. Pastele de orez ... Citeste tot aici...►
  • Porc cu taitei de celofan Va propun o reteta foarte simpla, bine aromata si condimentata, dar nu exagerat, care foloseste un ingredient tipic asiatic, cu nume simpatic: taitei de celofan. Sunt numiti astfel pentru ca, ... Citeste tot aici...►
  • Porc cu taitei somen Reteta este extrem de simpla si foarte gustoasa. Taiteii somen sunt preparati din faina de grau si sunt proprii bucatariei japoneze. Sunt subtiri, cu un diametru mai mic de 1,3 ... Citeste tot aici...►
  • Porc dulce-acrisor Aceasta reteta are si varianta video. Chinezii asociaza de obicei combinatie de gusturi dulce-acrisor mai curand cu pestele, decat cu carnea rosie sau cea de pasare. Totusi, aceasta reteta cantoneza, atat ... Citeste tot aici...►
  • Porc dulce-acrisor-picant cu rodie Va propun o reteta simpla si interesanta, cu ingrediente usor de gasit, rapida si gustoasa. Semintele de rodie si mugurii de fasole dau textura carnii fragede de porc. Bucatarie: chineza Dificultate: usor Cantitate: ... Citeste tot aici...►
  • Porc fript cu miere si lapte de cocos Am mancat acest preparat in Cambodgia, acum un an si jumatate, si stiu ca m-a surprins placut gustul carnii. Avea ceva deosebit, un accent fin si usor dulceag, foarte placut. ... Citeste tot aici...►
  • Porc Mu-Shu Porcul Mu-Shu (adesea il puteti intalni si scris altfel: moo shu, mu shu sau mu xu) este una dintre cele mai populare reţete ale bucătăriei chinezeşti. Provine, se pare, din ... Citeste tot aici...►
  • Porc Sichuan Preparatele din Sichuan, provincie care se poate lauda cu una dintre cele mai interesante bucatarii regionale chinezesti, sunt destul de iuti si de picante, asa ca includeti in reteta si ... Citeste tot aici...►
  • Porc Vindaloo Ieri va propusesem o varianta de pasta de condimente Vindaloo, astazi revin asupra subiectului si va propun sa folositi aceasta pasta intr-o reteta extrem de simpla, care se gateste foarte ... Citeste tot aici...►
  • Prajele de pui cu Grana Padano Aceasta reteta este inspirata de preparatul indian numit “pakora”, “pakoda” sau “bhajia”, care consta din bucatele de ingrediente asezonate, amestecate cu faina de naut(uneori si cu faina grau, orez etc.) ... Citeste tot aici...►
  • Prajitura cu cirese confiate si martipan Prajitura are un gust absolut delicios, datorat in buna masura martipanului. Daca nu gasiti martipan in magazine, aveti mai jos o reteta de preparare a lui. Bucatarie: franceza Dificultate: usor Cantitate: 4 portii Timp ... Citeste tot aici...►
  • Prepelite umplute, servite cu sos brun si cartofi Duchesse Acest preparat provine din bucataria clasica franceza. Reteta nu este complicata in sine, dar necesita o munca migaloasa si un mare consum de timp. Ceea ce se obtine este insa ... Citeste tot aici...►
  • Psari spetsiotiko Reteta de fata se refera la un preparat culinar rustic, care se gateste de obicei in satele de pescari. Ea provine din insula Spetses, situata la sud-vest de Atena. Fileurile ... Citeste tot aici...►
  • Pudră de Colombo – arome caraibiene Stilul de gătit colombo este originar din Indiile de Vest franceze, în special din insulele Martinica şi Guadelupa, apariţia sa datorându-se muncitorilor din Sri Lanka şi India, aduşi în secolul ... Citeste tot aici...►
  • Pui “Do piaza” Puiul Do Piaza este extrem de popular in toate restaurantele din afara Indiei. In limba hindi, “do” inseamna doua, iar “piaz” inseamna ceapa, termenul descriind fie o mancare la care ... Citeste tot aici...►
  • Pui adobo cu legume “Adobo” inseamna in limba spaniola “condiment” sau “marinada”, si provine din verbul “adobar” – a marina. Este folosit pentru a descrie o marinada sau un sos, iar carnea preparata cu ... Citeste tot aici...►
  • Pui aplatizat la cuptor Intotdeauna piesele mari sunt mai spectaculoase si, de aceea, sunt rezervate in special meselor festive. Acest pui poate fi servit la masa de Revelion, alaturi de un vin alb racoritor, ... Citeste tot aici...►
  • Pui balti „Balti” este cuvântul ce denumeşte un curry gătit într-un tip special de tigaie, de forma unui wok cu fundul plat. Reteta aceasta are un gust delicat, si o aroma complexa, ... Citeste tot aici...►
  • Pui balti cu ardei iute Am mai avut pe acest blog reteta balti, doua dintre ele chiar cu pui, dar astazi va prezint o alta varianta de reteta, una foarte rapida si extrem de simpla. ... Citeste tot aici...►
  • Pui balti cu unt Astazi va prezint una dintre primele retete gatite de mine pentru acest blog. Are cam 4 ani vechime si, in sfarsit, i-a venit randul. Sper sa va placa. Balti este un ... Citeste tot aici...►
  • Pui catifelat cu legume si piper de Szechuan Am avut ceva timp zilele trecute si am incropit o reteta in stil chinezesc, cu ceea ce aveam in camare si in frigider. De aceea, nu trebuie sa va mire ... Citeste tot aici...►
  • Pui Chandoori Va prezint astazi cea de-a doua reteta gatita la “Ginger” cu ocazia evenimentului de pe data de 20 octombrie. Este o reteta foarte simpla, cu “manopera” putina. Puiul Chandoori este, intr-un ... Citeste tot aici...►
  • Pui Chengdu Este o reteta apartinand bucatariei din regiunea Sichuan, una dintre marile scoli culinare chinezesti. Chengdu este capitala Sichuan-ului nu numai din punct de vedere administrativ, ci si culinar. Reteta foloseste ... Citeste tot aici...►
  • Pui chow mein Chow mein denumeste taiteii prajiti, termenul acesta fiind o corupere britanica a expresiei chāu-mèing, folosita in Taishan. Dialectul din Taishan era vorbit de unii dintre primii emigranti sositi in SUA. Acest ... Citeste tot aici...►
  • Pui chow mein in stil Hong Kong Aminteam, cu ocazia publicarii unei alte variante de pui chow mein, de faptul ca nenumaratele modalitati de a gati aceasta reteta se impart in doua categorii principale: retete inabusite si ... Citeste tot aici...►
  • Pui coreean la gratar Iute, picant, usturoiat si putin dulce, acest preparat este extrem de gustos. Faptul ca este gatit pe gratar ii da un aspect si o aroma caracteristica. Bucatarie: coreeana Dificultate: usor Cantitate: 2 portii Timp ... Citeste tot aici...►
  • Pui crocant cu ananas Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Aceasta reteta care foloseste cateva ingrediente exotice, ofera un interesant contrast de texturi. Este delicioasa intr-un mod surprinzator, are o ... Citeste tot aici...►
  • Pui cu aloo posta „Aloo posta” este un termen ce denumeste cartofii gatiti cu seminte de mac si ardei iute si este specifica bucatariei Oriya, apartinand unor populatii ce locuiesc in statele indiene Orissa, ... Citeste tot aici...►
  • Pui cu andive si wortelstoemp Pui cu andive si wortelstoemp (piure de cartofi cu morcov) – Retete culinare belgiene Andivele, berea si cartofii se numara printre alimentele preferate de belgieni. Ce este Stoemp? Ce este wortelstoemp? Stoemp este ... Citeste tot aici...►
  • Pui cu cardamom Aceasta reteta are si varianta video. Cardamomul este socotit cel mai frumos mirositor condiment. Pe piata noastra se gaseste in supermarketuri sub forma de pudra, iar la magazinele arabesti si cele ... Citeste tot aici...►
  • Pui cu cartofi si mirodenii Aceasta reteta provine din peninsula Malaezia si a fost adaptata dupa retetele aduse de portughezii stabiliti acolo in secolul al XVI-lea. In timp, preparatul a devenit unul dintre preferatele comunitatii ... Citeste tot aici...►
  • Pui cu castraveti Aceasta reteta se gateste prin tehnica numita “stir-fry“, imposibil de obtinut intr-o bucatarie domestica europeana. Gatiti insa la flacara maxima, acolo unde este indicat in text, si va veti putea ... Citeste tot aici...►
  • Pui cu ceapa in sos de otet rosu Iata o reteta interesanta si usor de facut. Carnea este frageda, cu un gust usor acrisor, si se serveste cu un sos matasos, aromat placut cu usturoi, coniac si patrunjel. ... Citeste tot aici...►
  • Pui cu ceapa verde Aceasta reteta are si varianta video. Prin modul in care utilizeaza sosul de peste si ceapa verde, aceasta reteta reflecta influenta bucatariei chineze asupra celei cambodgiene. Stir-fry este o tehnica prin care ... Citeste tot aici...►
  • Pui cu chimen, ceapa si sos de rosii Ceapa caramelizata da o dulceata delicioasa sosului, contrabalansand aciditatea rosiilor si dand complexitate gustului. Aroma combinata de usturoi, chimen si patrunjel da preparatului o nota specifica, extrem de placuta. Bucatarie: Retetele ... Citeste tot aici...►
  • Pui cu cinci arome “Cinci arome chinezesti” este unul dintre amestecurile de mirodenii caracteristice unei bucatarii renumite pentru diversitatea si rafinamentul sau. Amestecul nu este iute; este insa destul de puternic aromat, cu toate ... Citeste tot aici...►
  • Pui cu ciuperci negre si muguri de bambus Denumirea generala de “ciuperci negre” nu este tocmai corecta, caci ciupercile la care se refera pot fi maronii, negre sau gri, si aproape intotdeauna au si pete mai deschise la ... Citeste tot aici...►
  • Pui cu crusta de migdale si sos de portocale Aveam in frigider un excelent vin din gama Byzantium a Cramelor Halewood, un Blanc de Transylvanie 2011, o combinatie din trei soiuri de vin care merg bine impreuna: Gewurtztraminer are ... Citeste tot aici...►
  • Pui cu curry si lapte de cocos Va propun astazi un curry gatit intr-un un sos pe baza de lapte de cocos, aromatizat cu un amestec de mirodenii, ceapa, usturoi, ghimbir si ardei iute. Gustul este usor ... Citeste tot aici...►
  • Pui cu cuscus si varza de Bruxelles Un pui intreg, rumenit la cuptor, este intotdeauna bine primit la masa. Este un preparat asociat cu ocaziile festive, si pe buna dreptate, caci este suculent, fraged si delicios. Garnitura ... Citeste tot aici...►
  • Pui cu fasole verde crocanta si usturoi Usturoiul copt la cuptor are o aroma si dulceata inegalabile. El da parfumul acestei retete simple, in care carnea, marinata in prealabil, este servita alaturi de fasole verde fraged-crocanta. Bucatarie: Retetele ... Citeste tot aici...►
  • Pui cu fasole verde si sos de rosii Iata ce mama ar fi numit, alintand-o dragastos, o mancarica de fasole verde cu pui. Desi fata de termenul nostru generic “mancare” am sentimente contradictorii (cand ma enerveaza, fiindca nu ... Citeste tot aici...►
  • Pui cu ghimbir si ceapa verde Aceasta reteta este una foarte simpla si rapida, buna de gatit in zilele calde, cand nu prea va vine sa va apropiati de aragaz. Avem de-a face aici cu un ... Citeste tot aici...►
  • Pui cu ienibahar Carnea este marinata intr-un amestec tipic Caraibelor, numit jerk. Acesta contine, in mod traditional, ienibahar, un condiment extrem de popular in aceasta zona, unde este nativ; ienibaharul mai este numit ... Citeste tot aici...►
  • Pui cu legume si mult ghimbir Aceasta reteta este inspirata din bucataria cambodgiana. Acolo ghimbirul, in special cel tanar si suculent, se foloseste destul de des in preparatele gatite prin procedeul stir-fry. Bineinteles, am gatit reteta ... Citeste tot aici...►
  • Pui cu lotus Aceasta reteta foloseste cateva ingrediente mai putin obisnuite la noi: radacini si seminte de lotus. Acestira li se adauga muguri de bambus, ciuperci shiitake si ciuperci albe chinezesti. Radacinile de lotus ... Citeste tot aici...►
  • Pui cu mango Fructul de mango este folosit rareori în mâncărurile chinezeşti. Această reţetă este originară, probabil, din Asia de Sud-Est. Este deosebit de simpla si de rapida si are avantajul ca poate ... Citeste tot aici...►
  • Pui cu masline Exista deja pe internet si in carti destule retete de pui cu masline. Este una dintre retetele romanesti, deja traditionale. Eu va propun insa o varianta diferita, una in stil ... Citeste tot aici...►
  • Pui cu masline si busuioc Imi era dor de o reteta in stil mediteranean, robusta, insotita de un sos plin de gust si de arome, satioasa si care sa poata fi preparata intr-un interval de ... Citeste tot aici...►
  • Pui cu mazare si cartofi dulci M-am gandit ca nu ar strica sa postez unele retete folosind sosuri si/sau paste gata preparate, care se gasesc in mod regulat in comert. In reteta de fata am folosit ... Citeste tot aici...►
  • Pui cu mazare si mujdei Reteta aceasta este destinata, fara indoiala, iubitorilor de usturoi; cei care se simt intimidati gustativ de acest ingredient, nu trebuie totusi sa se dea batuti. Reteta, foarte simpla si gustoasa, ... Citeste tot aici...►
  • Pui cu mozzarella, sos de rosii si busuioc Asocierea dintre branza mozzarella, busuioc si rosii este una tipica pentru bucataria italiana. Cel mai celebru exemplu este, poate, insalata caprese, dar nici pizza Margherita nu este o necunoscuta. Reteta de ... Citeste tot aici...►
  • Pui cu muguri de bambus In ultimele luni proiectele pe care le aveam in desfasurare m-au tinut departe de bucatarioara mea; asa se face ca, pentru prima data de cand am inceput acest blog, am ... Citeste tot aici...►
  • Pui cu muguri de fasole Uneori ma mai izbeste sansa… culinara si dau peste ingrediente pe care eu le numesc „surpriza”; unele care se gasesc sporadic sau mai de loc. De data aceasta este vorba ... Citeste tot aici...►
  • Pui cu orez dulce-acrisor Retete similare se prepara in intreg Orientul Mijlociu. Preparatul este extrem de aromat si gustos, iar aspectul sau este foarte decorativ. Se poate prepara si cu carne de miel, curcan, ... Citeste tot aici...►
  • Pui cu paste si ciupercute Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta robusta si satioasa, cu gust si aroma pline de personalitate, completate si echilibrate excelent de un vin ... Citeste tot aici...►
  • Pui cu paste si pesto Este o reteta foarte simpla, dar este si sanatoasa, usoara si satioasa. Se poate folosi orice fel de pesto verde (busuioc, menta, coriandru, ruccola, patrunjel), sau rosu (cu rosii uscate ... Citeste tot aici...►
  • Pui cu piper negru Rezultatele partiale ale sondajului “In ce zi a saptamanii obisnuiti sa gatiti?” (il puteti vedea putin mai spre stanga) indica faptul ca dvs. (nu neaparat dvs. personal, ci dvs. cititorii) ... Citeste tot aici...►