Am bucuria să vă anunţ că începând cu data de 21 martie 2011, în cadrul emisiunii “Cafeaua de dimineaţă” de la Kanal D, difuzată de luni până vineri în intervalul orar 7:30 – 9:30, voi avea o rubrică de 5-10 minute, în care voi găti o reţetă.

Voi aborda reţete noi, care nu sunt pe blog, simple şi rapide, dar fiecare cu ceva deosebit, fie prin asezonare, fie prin combinaţiile de ingrediente, fie prin câte vreun mic truc tehnologic.
Voi folosi ingrediente care se găsesc pe piaţă de mult timp, prezentându-le pe cele care sunt mai puţin cunoscute (sos de soia, capere, curry, sos Worcestershire, anşoa, roşii-uscate-la-soare, lapte de cocos etc.) şi punându-le în valoare într-un mod mai deosebit pe cele care sunt deja nelipsite din bucătăriile noastre (scorţişoară, portocale, ceapă verde etc.).
De altfel veţi putea urmări rubrica şi pe blogul meu, şi pe FaceBook şi Youtube, ca şi pe site-urile partenere.
Timpul este scurt, reţetele trebuie să fie dinamce şi potrivite publicului căruia i se aderesează Kanal D. Nu pot vorbi cât şi ce mi-aş dori eu, căci trebuie să ţin cont că este dimineaţă, iar publicul abia a făcut ochi şi nu are dispoziţia necesară unei expuneri teoretice. Voi încerca să punctez însă mici trucuri culinare ca şi avantajele nutriţionale oferite de unele dintre ingrediente. Am căutat ca fiecare dintre reţete să fie deosebită în felul ei.

Emisiunea va fi sponsorizată de Singer Romania şi de Riso Scotti Danubio, două firme cu care am colaborat foarte bine şi în trecut; parteneri media vor fi www.bucataras.ro, www.gustos.ro şi, bineînţeles, www.reteteleluiradu.ro.

Filmările au loc în bucătăria mea amenajată ca studiou, iar eu voi folosi doar ustensilele mele personale; am acum ocazia să mă laud cu tigăile mele, cu wok-urile, cu zecile de castronele şi castroane de sticlă şi metal, dar şi setul meu de cuţite şi de planşete de tocat Chroma, de care sunt extrem de încântat.

Am filmat deja câteva episoade şi nu sunt total mulţumit de prestaţia mea. Poate că este normal, căci avem nevoie de ceva timp ca să ne “rodăm” ca echipă (eu, producătorul, regizorul, cameramanii). Eu personal trebuie să fiu mai relaxat, mai puţin “dom’ profesor”, mai zâmbitor şi chiar mai precis în ceea ce fac.
Sper să-mi îmbunătăţesc prestaţia, sper să vă uitaţi la “Reţetele lui Radu” şi sper ca întreaga emisiune să aibă succes, ca să aveţi astfel ocazia să mă urmăriţi o perioadă de timp cât mai lungă.