Cafeaua de dimineata – “Retetele lui Radu” la Kanal D

Am bucuria sa va anunt ca începand cu data de 21 martie 2011, în cadrul emisiunii “Cafeaua de dimineata” de la Kanal D, difuzata de luni pana vineri în intervalul orar 7:30 – 9:30, voi avea o rubrica de 5-10 minute, în care voi gati o reteta.

Voi aborda retete noi, care nu sunt pe blog, simple si rapide, dar fiecare cu ceva deosebit, fie prin asezonare, fie prin combinatiile de ingrediente, fie prin cate vreun mic truc tehnologic.

Voi folosi ingrediente care se gasesc pe piata de mult timp, prezentandu-le pe cele care sunt mai putin cunoscute (sos de soia, capere, curry, sos Worcestershire, ansoa, rosii-uscate-la-soare, lapte de cocos etc.) si punandu-le în valoare într-un mod mai deosebit pe cele care sunt deja nelipsite din bucatariile noastre (scortisoara, portocale, ceapa verde etc.).

De altfel veti putea urmari rubrica si pe blogul meu, si pe FaceBook si Youtube, ca si pe site-urile partenere.

Timpul este scurt, retetele trebuie sa fie dinamce si potrivite publicului caruia i se adereseaza Kanal D. Nu pot vorbi cat si ce mi-as dori eu, caci trebuie sa tin cont ca este dimineata, iar publicul abia a facut ochi si nu are dispozitia necesara unei expuneri teoretice. Voi încerca sa punctez însa mici trucuri culinare ca si avantajele nutritionale oferite de unele dintre ingrediente. Am cautat ca fiecare dintre retete sa fie deosebita în felul ei.

Emisiunea va fi sponsorizata de Singer Romania si de Riso Scotti Danubio, doua firme cu care am colaborat foarte bine si în trecut; parteneri media vor fi www.bucataras.ro, www.gustos.ro si, bineînteles, www.reteteleluiradu.ro.

Citeste si articolul →   Frumosii nostri ani...

Filmarile au loc în bucataria mea amenajata ca studiou, iar eu voi folosi doar ustensilele mele personale; am acum ocazia sa ma laud cu tigaile mele, cu wok-urile, cu zecile de castronele si castroane de sticla si metal, dar si setul meu de cutite si de plansete de tocat Chroma, de care sunt extrem de încantat.

Am filmat deja cateva episoade si nu sunt total multumit de prestatia mea. Poate ca este normal, caci avem nevoie de ceva timp ca sa ne “rodam” ca echipa (eu, producatorul, regizorul, cameramanii). Eu personal trebuie sa fiu mai relaxat, mai putin “dom’ profesor”, mai zambitor si chiar mai precis în ceea ce fac.

Sper sa-mi îmbunatatesc prestatia, sper sa va uitati la “Retetele lui Radu” si sper ca întreaga emisiune sa aiba succes, ca sa aveti astfel ocazia sa ma urmariti o perioada de timp cat mai lunga.


  1. Sylvia spune:

    Am inteles, in cazul aceasta tot ce poti sa faci este sa te concentrezi pe munca ta si gata, rezultatul nu are cum sa fie decat bun 🙂 mult succes.

  2. Sylvia spune:

    Radu eu as sugera sa partici la montaje si sa nu iasa nimic pe post inainte sa vezi tu despre ce e vb, si nu vb chiar in afara de cunostinta de cauza, pe perioada facultatii am lucrat trei ani in Radio . Nimeni nu va putea sa sa stie la fel de bine ca tine ce trebuie sa iasa la final si cum trebuie sa „dea” desfasurarea retetei, ce anume vrei tu sa transmiti. Sunt detalii tehnice stiu dar tu trebuie sa fii „motorul” din spatele lor. Obisnuieste-te sa faci si partea asta si o sa fii mai relaxat si la filmari atunci. Uita de camere si de public si fa ce iti place : gateste.

    • Radu Popovici spune:

      @Sylvia: Ce sugerezi tu este idealul, dar nu pot s-o fac. Nu am nici timpul fizic, caci trebuie sa fac documentare si sa filmez. Emisiunile se filmeaza cate 5 deodata si se monteaza toate intr-o singura zi. Chestie de costuri cu personalul si echipamentul. In plus, trebuie sa se incadreze ca dinamica in emisiunea de dimineata a postului TV. Eu am doar o mica rubrica de 5-10 minute, intr-o emisiune de 2 ore.

  3. Sylvia spune:

    Ma bucur mult pentru tine si o sa urmaresc cu drag emisiunea pe blogul tau. Dupa cateva episoade vei fi sigur mai relaxat si trece sigur „rugineala” 🙂 tin pumnii.

    • Radu Popovici spune:

      @Sylvia: Se filmeaza cate 5 episoade pe zi, iar echipele de filmare se alterneaza, astfel ca nu am timp sa ma obisnuiesc si nici sa ne facem niste automatisme. In fine, mai conteaza mult si modul in care se monteaza, si nici aici nu am prea mult control. Depinde deci si de cat d eprofesionistisunt cei de la Kanal D.

  4. Alinutza31 spune:

    As parafraza putin urarea „Break a leg!” si as indrazni sa spun… „Break an egg!” 🙂
    Cu alte cuvinte, succes si la mai mare!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.