Cafeaua de dimineaţă – “Reţetele lui Radu” la Kanal D

Am bucuria să vă anunţ că începând cu data de 21 martie 2011, în cadrul emisiunii “Cafeaua de dimineaţă” de la Kanal D, difuzată de luni până vineri în intervalul orar 7:30 – 9:30, voi avea o rubrică de 5-10 minute, în care voi găti o reţetă.

Voi aborda reţete noi, care nu sunt pe blog, simple şi rapide, dar fiecare cu ceva deosebit, fie prin asezonare, fie prin combinaţiile de ingrediente, fie prin câte vreun mic truc tehnologic.

Voi folosi ingrediente care se găsesc pe piaţă de mult timp, prezentându-le pe cele care sunt mai puţin cunoscute (sos de soia, capere, curry, sos Worcestershire, anşoa, roşii-uscate-la-soare, lapte de cocos etc.) şi punându-le în valoare într-un mod mai deosebit pe cele care sunt deja nelipsite din bucătăriile noastre (scorţişoară, portocale, ceapă verde etc.).

De altfel veţi putea urmări rubrica şi pe blogul meu, şi pe FaceBook şi Youtube, ca şi pe site-urile partenere.

Timpul este scurt, reţetele trebuie să fie dinamce şi potrivite publicului căruia i se aderesează Kanal D. Nu pot vorbi cât şi ce mi-aş dori eu, căci trebuie să ţin cont că este dimineaţă, iar publicul abia a făcut ochi şi nu are dispoziţia necesară unei expuneri teoretice. Voi încerca să punctez însă mici trucuri culinare ca şi avantajele nutriţionale oferite de unele dintre ingrediente. Am căutat ca fiecare dintre reţete să fie deosebită în felul ei.

Emisiunea va fi sponsorizată de Singer Romania şi de Riso Scotti Danubio, două firme cu care am colaborat foarte bine şi în trecut; parteneri media vor fi www.bucataras.ro, www.gustos.ro şi, bineînţeles, www.reteteleluiradu.ro.

Citeste si articolul →   Toata lumea mananca!

Filmările au loc în bucătăria mea amenajată ca studiou, iar eu voi folosi doar ustensilele mele personale; am acum ocazia să mă laud cu tigăile mele, cu wok-urile, cu zecile de castronele şi castroane de sticlă şi metal, dar şi setul meu de cuţite şi de planşete de tocat Chroma, de care sunt extrem de încântat.

Am filmat deja câteva episoade şi nu sunt total mulţumit de prestaţia mea. Poate că este normal, căci avem nevoie de ceva timp ca să ne “rodăm” ca echipă (eu, producătorul, regizorul, cameramanii). Eu personal trebuie să fiu mai relaxat, mai puţin “dom’ profesor”, mai zâmbitor şi chiar mai precis în ceea ce fac.

Sper să-mi îmbunătăţesc prestaţia, sper să vă uitaţi la “Reţetele lui Radu” şi sper ca întreaga emisiune să aibă succes, ca să aveţi astfel ocazia să mă urmăriţi o perioadă de timp cât mai lungă.


  1. Sylvia spune:

    Am inteles, in cazul aceasta tot ce poti sa faci este sa te concentrezi pe munca ta si gata, rezultatul nu are cum sa fie decat bun 🙂 mult succes.

  2. Sylvia spune:

    Radu eu as sugera sa partici la montaje si sa nu iasa nimic pe post inainte sa vezi tu despre ce e vb, si nu vb chiar in afara de cunostinta de cauza, pe perioada facultatii am lucrat trei ani in Radio . Nimeni nu va putea sa sa stie la fel de bine ca tine ce trebuie sa iasa la final si cum trebuie sa „dea” desfasurarea retetei, ce anume vrei tu sa transmiti. Sunt detalii tehnice stiu dar tu trebuie sa fii „motorul” din spatele lor. Obisnuieste-te sa faci si partea asta si o sa fii mai relaxat si la filmari atunci. Uita de camere si de public si fa ce iti place : gateste.

    • Radu Popovici spune:

      @Sylvia: Ce sugerezi tu este idealul, dar nu pot s-o fac. Nu am nici timpul fizic, caci trebuie sa fac documentare si sa filmez. Emisiunile se filmeaza cate 5 deodata si se monteaza toate intr-o singura zi. Chestie de costuri cu personalul si echipamentul. In plus, trebuie sa se incadreze ca dinamica in emisiunea de dimineata a postului TV. Eu am doar o mica rubrica de 5-10 minute, intr-o emisiune de 2 ore.

  3. Sylvia spune:

    Ma bucur mult pentru tine si o sa urmaresc cu drag emisiunea pe blogul tau. Dupa cateva episoade vei fi sigur mai relaxat si trece sigur „rugineala” 🙂 tin pumnii.

    • Radu Popovici spune:

      @Sylvia: Se filmeaza cate 5 episoade pe zi, iar echipele de filmare se alterneaza, astfel ca nu am timp sa ma obisnuiesc si nici sa ne facem niste automatisme. In fine, mai conteaza mult si modul in care se monteaza, si nici aici nu am prea mult control. Depinde deci si de cat d eprofesionistisunt cei de la Kanal D.

  4. Alinutza31 spune:

    As parafraza putin urarea „Break a leg!” si as indrazni sa spun… „Break an egg!” 🙂
    Cu alte cuvinte, succes si la mai mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.