Aceasta reteta are si varianta video.

Reteta este plina de aroma si condimentata intr-un mod original si echilibrat, iar gustul este delicios, cu o usoara nuanta picanta. Este foarte simpla si relativ rapida, fiind o modalitate deosebita de a da gust si aroma unei retete de post.



Bucatarie: indiana
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 30 minute

Ingrediente:
2 linguri de ulei de orez
1 1/2 lingurita de seminte de chimion (sau chimen)
1 lingurita de piper alb, sau dupa gust
2 lingurite de boabe de coriandru, macinate
2 lingurite de nucsoara, proaspat macinata
sare, dupa gust
1 ardei iute verde, tocat
2 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt
8 cartofi medii, taiati rondele de 5 mm grosime
60 ml fond de legume, sau apa
1 lingura de suc de lamaie
coaja de lamaie rasa, pentru ornat
coriandru (patrunjel), tocat
1 ardei iute verde, taiat rondele, pentru ornat

Instructiuni:
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se adauga semintele de chimen. Se prajesc, amestecand frecvent, pana ce incep sa sfaraie.

Se adauga ghimbirul si ardeiul iute si se gatesc 2 minute, amestecand frecvent.

Se adauga sarea, nucsoara, coriandrul si piperul alb, se amesteca bine, dupa care se adauga cartofii. Se amesteca si se gatesc 2-3 minute.

Se adauga fondul, se amesteca, se acopera tigaia si se fierb cartofii 20 de minute, pana ce sunt fragezi.

Se adauga sucul de lamaie si mararul si se amesteca cu grija, ca sa nu se sfarama cartofii. Se servesc fierbinti, ornati cu rondele de ardei iute si coaja de lamaie rasa.