Incep prin a va spune ca, dintre toate produsele lactate care se pot cumpara din hipermarketuri, crema de branza St. Agur este preferata mea. De aceea cand Delaco mi-a propus sa aleg cateva produse si sa le pun in evidenta in cateva retete, crema St. Agur a fost una dintre primele mele alegeri.

Fiind extrem de gustoasa prin ea insasi, crema St. Agur nu prea merita efortul de a fi tratata termic. Consistenta ei este destul de subtire, usor tartinabila, asa ca am ales o reteta care sa puna in valoare aceasta calitate a ei si sa pastreze gustul sau natural.

Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 5 minute + racire

Ingrediente:
4 oua, batute
ulei de floarea-soarelui
150 g crema de branza St. Agur, rece de la frigider
sare
piper negru, proaspat macinat
2 lingurite de ulei de masline
rosii cherry si patrunjel, pentru servit

Instructiuni:
Se gatesc doua clatite de ou, la foc mediu, si se rumenesc usor pe ambele parti. Se intorc cu o spatula elastica, ca sa nu se rupa.
Se asaza una peste alta, separate cu folie de plastic, si se lasa sa se raceasca.

Cand clatitele ajung la temperatura camerei, se ung cu crema de branza St. Agur. Se ruleaza cu grija. Se servesc rulourile ca atare, sau alaturi de legume ca rosii, castraveti, ardei grasi etc.

Nota:
Nu ungeti clatitele decat dupa ce s-au racit si doar cu crema St. Agur rece, luata direct din frigider; serviti-le imediat, caci crema se inmoaie la temperatura camerei si se poate scurge din rulouri.