Bananele sunt un ingredient care nu apare des in bucataria chinezeasca. Acest fruct are un loc special in gastronomie doar in insula Hainan, loc ce beneficiaza de un climat tropical, excelent pentru cultivarea bananelor.


Bucatarie: chinezeasca
Dificultate: mediu
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 8 minute

Ingrediente:
1 piept de pui, circa 350 g, dezosat si fara piele
1 ou, batut
150 g amidon
2 banane coapte, dar ferme
ulei, pentru prajit
2 linguri de sos de soia light
2 lingurite de sos de soia dark
2 lingurite de suc de limeta
1 catel de usturoi, dat prin razatoare
1 cm bucata de ghimbir proaspat
1 ceapa verde, taiata bucatele

Instructiuni:
Se feliaza pieptii de pui pe orizontala, in 2-3 felii cat mai subtiri. Se bat feliile cu grija, cu un ciocan de snitele, ca sa se subtieze uniform.
Se pune oul batut intr-un castronel, iar amidonul intr-un alt castron, mai mare.

Se taie fiecara banana in 3-4 bucati, potrivite cu latimea feliilor de carne. Se inmoaie fiecare bucata de banana in ou batut si se aranjeaza pe o felie de carne. Se ruleaza aceasta, strans, ca sa formeze un cilindru. Se tavaleste cilindrul in amidon, cat mai uniform si se pune deoparte.

Se incinge uleiul intr-un wok la 190 °C. Se prajesc rulourile de pui, in transe, daca este nevoie, timp de 3-4 minute, pana sunt rumenite uniform.

Intre timp se da ghimbirul pe razatoarea fina si se stoarce razatura. Se capteaza sucul de ghimbir intr-un castronel (razatura ramasa se arunca). Se amesteca sucul de ghimbir cu sosurile de soia, cu usturoi si suc de limeta.

Se scot rulourile din uleiul incins, se scurg pe prosoape de hartie, apoi se feliaza pe diagonala. Se stropesc cu sos, se orneaza cu ceapa verde si se servesc.

Sfaturi:
Bucatile de pui trebuie batute cu grija, ca fibrele carnii sa nu se rupa.

Pentru mai multa siguranta, rulourile de pui se securizeaza cu cate o scobitoare, imediat ce sunt rulate si tavalite prin amidon.

Cand taiati rulourile, nu faceti felii prea subtiri, caci se pot rupe. Taiati-le la circa 1 cm grosime.