Am ales aceasta reteta in primul rand fiindca foloseste unele dintre ingredientele mele preferate, ca Parmesan, ulei de masline extra virgin si prosciutto, in al doilea rand fiindca este delicioasa, iar in al treilea si al patrulea fiindca se face usor si arata nostim.

Nu este o reteta ieftina si nici una lipsita de grasimi, asa ca nu cred ca cineva o va gati foarte des. Este insa o reteta care se gateste de pofta, sau ca sa oferiti mesenilor ceva ce nu mananca in fiecare zi.

Bucatarie: italiana
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 15 minute

Ingrediente:
1 piept de pui dezosat, fara piele, circa 350 g in total
4 felii de prosciutto
40 g branza Parmesan, taiata cubulete
cateva fire de marar proaspat
sare
piper negru, proaspat macinat
1/2 lingurita de nucsoara, proaspat rasa
1 lingurita de boia dulce
2 linguri de ulei de masline extra virgin
100 ml vin alb
100 ml smantana 32% grasimea
50 g branza Parmesan, proaspat rasa
marar proaspat, pentru ornat

Instructiuni:
Se taie pieptii de pui in jumatate, pe orizontala. Se aplatizeaza feliile, batandu-le cu grija, cu un ciocan de snitele. Se asezoneaza cu sare, piper si nucsoara. Se pune deasupra feliilor cate o felie de prosciutto, iar peste aceasta un sfert din cantitatea de Parmesan si o ramurica de marar. Se ruleaza puiul si se securizeaza rulourile cu scobitori.

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si adanca. Se rumenesc rulourile uniform, pe toate partile, la foc mediu.

Se adauga vinul, boiaua si smantana si se amesteca. Se acopera tigaia si se gatesc rulourile circa 12 minute, la foc mic-mediu, intorcandu-le de cateva ori, pana ce carnea este facuta, iar sosul este gros. Se servesc fierbinte, stropite cu sos, presarate cu restul de Parmesan ras si ornate cu marar proaspat.

Sfaturi:
Sosul acestei retete este delicios. M-as incumeta chiar sa afirm ca este deosebit de gustos, asa ca nu trebuie pierdut cu niciun chip. Serviti rulourile de pui alaturi de paine proaspata, cu care sa stergeti farfuriile.