Aceasta reteta are si varianta video.

Este o reteta plina de culoare, gust si arome deosebite. Daca nu aveti branza Feta, puteti folosi o branza telemea, cu conditia sa nu fie dulce, si nici prea uscata. Trebuie sa fie indeajuns de grasa ca sa se topeasc putin in tigaie si sa imbrace ingredientele in sosul ei. Salata se serveste calda.


Bucatarie: greceasca
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:
2 lingurite de ulei de masline extra virgin
2 rosii, taiate in patru, curatate de seminte si apoi tocate marunt
1/2 ardei gras galben, sau verde, curatat si tocat
1/2 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat
1 ceapa rosie, tocata marunt
8-12 masline negre mari, curatate de samburi si tocate marunt
200 g branza Feta (sau telemea de oaie, sarata), taiata cubulete
frunze de oregano proaspete, tocate marunt (sau maghiran)
1 lingurita de suc de lamaie
1 lingura de seminte de pin (sau seminte de floarea-soarelui, ori alune tocate grosier)
piper negru, proaspat macinat
paine proaspete, cu coaja crocanta, pentru servit


Instructiuni:
Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga ceapa si se caleste 2 minute, amestecand frecvent, la foc mediu-iute.

Se adauga ardeiul gras, ardeiul iute, tocatura de oregano, rosiile si maslinele si se continua 2 minute, amestecand continuu.

Se adauga cubuletele de branza si se gatesc 1-2 minute, amestecand continuu, pana ce se incing bine. Se asezoneaza cu suc de lamaie si piper negru, proaspat macinat. Se presara deasupra semintele de pin si se serveste salata imediat, alaturi de paine proaspata, cu coaja crocanta.

Sfaturi:
Daca nu gasiti seminte de pin, sau daca vi se par prea scumpe, le puteti inlocui cu seminte prajite de floarea soarelui, sau de dovlec.
Daca nu gasiti nici oregano, nici maghiran proaspat, puteti folosi, in locul acestora, busuioc proaspat.