Este o reteta extrem de simpla, care foloseste orezul cu bob lung, gata fiert. In acest caz, este vorba despre un amestec de orez alb cu orez salbatic. Se poate folosi insa orice fel de orez fiert, cu conditia sa fie bob cu bob (nu trebuie ca boabele sa fie lipicioase si aglomerate).
Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2-4 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 3 minute plus racire
Ingrediente:
200g amestec de orez cu bob lung cu orez salbatic, fiert
2 cani cu frunze proaspete de ruccola
4 linguri de ulei de masline
1 lingura de otet balsamic
1 lingura de mustar
2 lingurite de zahar
sare
piper
1 lingura de suc de lamaie
8 rosii cherry, taiate in jumatate
2 cepe verzi, taiate bucatele pe diagonala
Instructiuni:
Se amesteca intr-un castronel sucul de lamaie cu mustar, sare, piper si zahar. Se adauga treptat uleiul si se amesteca permanent, pana ce se obtine o emulsie bine legata, de culoare galbuie.
Se amesteca intr-un castron mare ruccola, ceapa verde, rosiile si orezul. Se stropeste totul cu sosul obtinut mai sus si se amesteca bine.
Se gusta si se potriveste de sare, zahar, piper si suc de lamaie. Se acopera si se lasa sa stea, la temperatura camerei, circa 10-15 minute. Se serveste rece, ca antreu.