Este o reteta extrem de simpla, care foloseste orezul cu bob lung, gata fiert si racit. Este o metoda foarte buna de a refolosi orezul ramas de pe o zi pe alta.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2-4 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 0 plus odihna

Ingrediente:
150 g orez cu bob lung, fiert
100 g frunze mixte de salata
1 lingura de vin alb, aromat
4 linguri de ulei de masline
1 lingura de otet de vin alb
2 lingurite de zahar
4 caise deshidratate, taiate bucatele
4 rosii cherry, taiate in jumatate
sare
piper alb, macinat
1 lingura de suc de lamaie
2 linguri de stafide negre, mari si carnoase
oregano uscat

Instructiuni:
Se amesteca intr-un castronel sucul de lamaie cu mustar, sare, piper si zahar. Se adauga treptat uleiul si se amesteca permanent, pana ce se obtine o emulsie bine legata, de culoare galbuie. Se adauga vinul si se amesteca bine.

Se combina intr-un castron mare salata mixta, orezul, rosiile cherry, caisele uscate si stafidele. Se stropeste totul cu sosul obtinut mai sus si se amesteca bine. Se acopera si se lasa sa stea, la temperatura camerei, circa 10-15 minute.
Se presara cu oregano si se serveste rece, ca antreu.