Salata cu oua de prepelita

Se apropie iarna iar eu ma despart greu de zilele calde de vara. Inainte de a ne lasa subjugati de atmosfera sarbatorilor de iarna, haideti sa incercam o salata deosebita.
salataOuaPrepelita - Salata cu oua de prepelita 1 - Retetele lui Radu
Este o reteta extrem de simpla, foarte gustoasa, decorativa si plina de aroma. Textura sa este proaspata si crocanta, iar gustul foarte bogat, cu nuante sarate, dulci, acrisoare si amarui.

Bucatarie: Retetele lui Radu
Cantitate: 2 portii
Dificultate: usor
Timp de preparare: 5 minute, plus infuzare
Timp de gatit: 0

Ingrediente:
1 plic cu amestec de salata (cicoare de gradina, radicchio, cicoare creata, ruccola etc.), 150 g in total
100 g branza de capra, taiata cubulete
4 cepe verzi subtiri, tocate
12 oua de prepelita, fierte tari si taiate in jumatate
2 linguri de stafide negre, mari si carnoase
1 lingura de seminte de floarea-soarelui, prajite
2 lingurite de mustar
2 lingurite de zahar
1/2 lingurita de sare
piper alb, proaspat macinat
1 lingura de suc de lamaie
1 lingura de otet alb, de buna calitate
4 linguri de ulei de masline
1 legatura mica de marar proaspat, rupt bucatele

Instructiuni:
Se amesteca intr-un castron mustarul cu suc de lamaie, otet, zahar si sare, pana ce solidele se dizolva. Se adauga uleiul treptat, amestecand continuu cu o lingurita, pana ce se obtine o emulsie de culoare aurie. Se acopera castronelul si se lasa 10 minute, ca aromele sa se infuzeze.

Se amesteca intr-un castron mare salata, ceapa verde, jumatatile de oua de prepelita, mararul, branza de capra si semintele de floarea-soarelui.
Chiar inainte de a servi salata, se toarna sosul in castron si se amesteca bine. Se serveste cu paine cu coaja crocanta.

Citeste si articolul →   Paella cu ciuperci

Sfaturi:
Pentru salata, puteti folosi unul dintre plicurile cu amestec de frunzoase, care se gasesc in supermarketuri.
Sosul se adauga chiar inainte de a servi salata, caci vegetalele se vor inmuia in la un contact indelungat cu sosul. Isi vor pierde astfel textura crocanta si gustul proaspat.

11 comentarii pe “Salata cu oua de prepelita

  1. Maria spune:

    Excelenta salata, am facut-o de mai multe ori.
    Se spune ca “ce mare lucru sa faci o salata”, dar nu e chiar asa… trebuie sa stii ce ingrediente sa amesteci 🙂
    Multumesc!

  2. Dorel spune:

    Buna
    azi a fost rindul acestei salate

    nu am avut brinza de capra si am folosit brinza de vaca si de oaie .E placuta combinatia cu seminte de floarea soarelui si stafide.Sarea e cam multa pt gustul meu dar alta data o sa folosesc mai putina.

  3. Elena Toma spune:

    Era ca cea din imaginea data de dvs si era foarte buna la gust. Peste tot exista insa aceasta varza – Wombok(chinese cabbage). M-am saturat de ea, e cam fada, nu are aceeasi textura, desi obisnuiam, pentru diversitate, sa o adaug ultima la legume stir fry, ca sa ramana crocanta.

    • Radu Popovici spune:

      @Elena Toma: Da, varza chinezeasca este altceva decat bok choy. Eu nu ma omor dupa nici una dintre ele, dar cred ca, la comparatie, as prefera tot bok choy.

  4. Elena Toma spune:

    Ati comis-o! Din “vina” dvs voi incerca sa consum oua de prepelita! Nu pot insa sa adaug si branza, alaturi de ele, aceasta combinatie nu se impaca deloc la dieta pe care o tin, desi tentatia este foarte mare de “a calca alaturi” pentru a incerca gustul. O sa ma multumesc sa le testez separat, o data cu oua si o data cu branza. Deci am facut rost de doua salate. Astept si alte retete de salate de la dvs.
    PS Am si o intrebare “off topic” cum se spune pe forumuri: Unde se gaseste varza chinezeasca din sortimentul bok choy, nu pak choy (de care se gaseste in toate mini sau hiper-marketurile)? Am mancat la cineva si mi-a placut mult de tot gustul, fata de cea care exista pe toate drumurile.
    O zi buna si cu rezultate pe masura!

    • Radu Popovici spune:

      @Elena Toma: Din cate stiu eu, bok choy si pak choy denumesc acelasi lucru. Brassica chinensis se numeste bok choy (din limba cantoneza) iar englezii au numit-o, incercand sa imite sunetele, pak choy (ca la Gong Bao / Kung Pao, Beijing / Peking etc.). Aici gasesti foto cu bok choy.
      Cred ca gustul diferit a provenit de la modul in acre a fost gatita, sau poate era vorba despre alta planta frunzoasa chinezeasca; au destule. Daca avea capatana, era una dintre varietaile de varza.

    • Radu Popovici spune:

      @Corina: A inceput sa-mi placa sa prepar salate mai ales de cand se gasesc pe piata plicurile acelea de celofan cu salate gata spalate, uscate si taiate. Rezista cateva zile in frigider si se prepara extrem de rapid. Costa dublu decat ceea ce ai putea cumpara din piata, dar economisesc mult timp, ceea ce este vital pentru mine. Sper sa o prepari si cred ca nu are cum sa nu-ti placa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.