Se apropie iarna iar eu ma despart greu de zilele calde de vara. Inainte de a ne lasa subjugati de atmosfera sarbatorilor de iarna, haideti sa incercam o salata deosebita.

Este o reteta extrem de simpla, foarte gustoasa, decorativa si plina de aroma. Textura sa este proaspata si crocanta, iar gustul foarte bogat, cu nuante sarate, dulci, acrisoare si amarui.

Bucatarie: Retetele lui Radu
Cantitate: 2 portii
Dificultate: usor
Timp de preparare: 5 minute, plus infuzare
Timp de gatit: 0

Ingrediente:
1 plic cu amestec de salata (cicoare de gradina, radicchio, cicoare creata, ruccola etc.), 150 g in total
100 g branza de capra, taiata cubulete
4 cepe verzi subtiri, tocate
12 oua de prepelita, fierte tari si taiate in jumatate
2 linguri de stafide negre, mari si carnoase
1 lingura de seminte de floarea-soarelui, prajite
2 lingurite de mustar
2 lingurite de zahar
1/2 lingurita de sare
piper alb, proaspat macinat
1 lingura de suc de lamaie
1 lingura de otet alb, de buna calitate
4 linguri de ulei de masline
1 legatura mica de marar proaspat, rupt bucatele

Instructiuni:
Se amesteca intr-un castron mustarul cu suc de lamaie, otet, zahar si sare, pana ce solidele se dizolva. Se adauga uleiul treptat, amestecand continuu cu o lingurita, pana ce se obtine o emulsie de culoare aurie. Se acopera castronelul si se lasa 10 minute, ca aromele sa se infuzeze.

Se amesteca intr-un castron mare salata, ceapa verde, jumatatile de oua de prepelita, mararul, branza de capra si semintele de floarea-soarelui.
Chiar inainte de a servi salata, se toarna sosul in castron si se amesteca bine. Se serveste cu paine cu coaja crocanta.

Sfaturi:
Pentru salata, puteti folosi unul dintre plicurile cu amestec de frunzoase, care se gasesc in supermarketuri.
Sosul se adauga chiar inainte de a servi salata, caci vegetalele se vor inmuia in la un contact indelungat cu sosul. Isi vor pierde astfel textura crocanta si gustul proaspat.