Salata cu paste, fasole si ciuperci

Aceasta salata este pentru cei care tin post zilele acestea si isi doresc, totusi, sa manance ceva mai deosebit si gustos. Salata este rapida, usor de preparat, iar calitatea ei consta in modul de combinare al aromelor. Rezultatul final este plin de culoare si bine echilibrat nutritional. Salata se poate servi ca gustare, dar este indeajuns de consistenta ca sa se serveasca si ca fel principal.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 8 minute

Ingrediente:
200 g penne
100 g boabe de fasole rosie, din cutie, bine scurse si spalate cu apa
100 g ciupercute, din cutie, bine scurse si taiate in jumatate
1 lingurita de seminte de chimen
1 legatura de marar proaspat, tocat marunt
2 linguri de otet alb, de buna calitate
2 lingurite de mustar cu boabe
6 linguri de ulei de masline extra virgin
6-8 rosii cherry, taiate in jumatate
2-3 cepe verzi, taiate bucatele de 4 cm lungime
sare
piper negru, proaspat macinat
marar proaspat, pentru ornat

Instructiuni:
Se fierb pastele in multa apa clocotita, cu sare din belsug, timp de 7 minute, sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana ce sunt al dente. Se scurg bine de tot si se pun deoparte.

Cat timp fierb pastele, se prepara un dressing amestecand intr-un castron otetul cu mustar, sare si piper. Se foloseste un tel in forma de para ca sa se incorporeze uleiul treptat, amestecand continuu, pana ce se obtine o mixtura omogena, emulsionata, de culoare aurie. Se adauga mararul tocat si semintele de chimen.
Se acopera castronul si se lasa deoparte pana ce fierb pastele, ca aromele sa aiba timp sa se amstece.

Citeste si articolul →   Panch phoron – cinci arome indiene

Se transfera pastele intr-un castron mare. Se adauga fasolea, ceapa verde, rosiile, ciupercutele si dressing-ul. Se amesteca bine. Se orneaza cu marar proaspat si se serveste.


9 comentarii pe “Salata cu paste, fasole si ciuperci

  1. Andra spune:

    Am preparat reteta ta si a iesit foarte bine. Familia a apreciat-o si ea. Tot gatind de la tine de pe site ai mei ma iau putin in balon. Sotul meu, cand vede ca ma apuc de gatit, ma intreaba: „Ce a mai gatit Radu?”. Oricum, retetele tale au mult succes si ma scutesc pe mine de cautat prin carti sau pe net.

  2. Elena Toma spune:

    Pai, urmez Rina’s Diet – Dieta de 90 de zile si nu am voie sa combin paste cu legume bogate in amidon. Dar sunt aici atatea variante valabile la dieta, incat nu-mi fac griji. Am facut curry de cartofi si a fost demential! Fiul meu v-a dat 10+, fara discutie!
    Iar de citit, ne mai citim sigur. Dar premiul s-a vrut, in avans, si un micut cadou de Mos Craciun.

    • Radu Popovici spune:

      @Elena Toma: Am inteles. Intr-adevar, fasolea are amidon, proteine, fibre, vitamina E, potasiu etc. In ce priveste cadoul, multumesc inca o data.

  3. Elena Toma spune:

    Da, grozava reteta! Eu insa sunt nevoita sa renunt la fasole din combinatie(of, of!), doar ciuperci si toate celelalte. Stiu, de asemenea, ca nu te simti confortabil sa fii laudat, desi meriti mult mai mult decat unii din cititorii blogului tau. Dar, e sarbatoare! Deci fii impaciuitor cu mine si accepta acest premiu, care vine din toata inima pentru toate eforturile si bunavointa de pe acest blog.
    Nu pot recompensa prin cuvinte toata admiratia, dar acesta este un mod in care o pot arata.
    Sarbatori fericite!

    • Radu Popovici spune:

      @Elena Toma: Ce dieta urmezi? Nu ai voie sa cuplezi proteine cu carbohidrati?
      Multumesc pentru premiu (din nou). Pacat ca sunt atat de multe premii care circula pe net in toate directiile. iVor ajunge sa se demonetizeze. Stiu insa ca mi-l oferi din toata inima, asa ca il pretuiesc cum merita.
      In ce priveste urarea, iti doresc si eu toate cele bune, dar nu esti grabita? Nu ne mai „citim” pana de sarbatori? Mai sunt cateva zile bune… 🙂

  4. Ada spune:

    Ei, Radule, tot trebuie sa aprinzi aragazul…ca doar pennele nu le tii fierte in camara 🙂 Arata excelent salata ta si eu o fac, dar fara ciuperci si adaug niscaiva tarhon ca mi se pare ca se potriveste in combinatia cu fasole. Tu ma faci sa raman fara stocuri de galbiori si hribi daca mai postezi multe retete din astea 🙂

  5. andra spune:

    Asta chiar ca este o reteta interesanta, si atat de usor de facut. Combinatia de fasole, ciuperci, chimen si marar este bestiala. Ce ciuperci ai folosit tu? Par a fi ciuperci de paie. Am vazut prin supermarketuri borcane cu astfel de ciuperci, parca murate.

    • Radu Popovici spune:

      @andra: Da, am folosit ciuperci de paie, dar se pot folosi orice fel de ciuperci gatite, murate sau conservate. Am vrut sa dau un exemplu tipic de cum poti face o salata folosind ceea ce ai prin camara si frigider, fara sa aprinzi aragazul, de aceea am folosit ciuperci din borcan, dar le poti cumpara proaspete si le poti sota inainte de a le pune in salata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.