Este o salata rapida, usor de preparat, plina de culoare si bine echilibrata nutritional. Cei care tin post pot elimina sunca si branza, adaugand in schimb 30 de masline negre si verzi, curatate de samburi si taiate in jumatate.


Bucatarie: italiana
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 8 minute

Ingrediente:
200 g penne
100 g sunca slaba, taiata cubulete
100 g branza de capra, taiata cubulete
1 ardei gras rosu, curatat de seminte si taiat fasiute subtiri
1 ardei gras galben, curatat de seminte si taiat fasiute subtiri
2 cepe verzi, taiata bucatele de 4 cm lungime, pe diagonala
4 linguri pesto rosu
2 linguri de ulei de masline extra virgin
1 lingura de otet balsamic
sare
piper negru, proaspat macinat
busuioc proaspat, pentru ornat

Instructiuni:
Se fierb pastele in multa apa clocotita, cu sare din belsug, timp de 10 minute, sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana ce sunt al dente. Se scurg bine de tot si se pun deoparte.

Cat timp fierb pastele, se prepara un dressing amestecand intr-un castron sosul pesto cu sare, piper si otet balsamic. Se incorporeaza uleiul treptat, amestecand continuu, pana ce se obtine o mixtura omogena.
Se acopera castronul si se lasa deoparte pana ce fierb pastele, ca aromele sa aiba timp sa se amestece.

Se transfera pastele intr-un castron mare. Se adauga sunca, ardeii grasi, ceapa verde si dressing-ul. Se amesteca bine. Se orneaza cu busuioc proaspat si se serveste.