Este o salata rapida, usor de preparat, plina de culoare si bine echilibrata nutritional. Cei care tin post pot elimina sunca si branza, adaugand in schimb 30 de masline negre si verzi, curatate de samburi si taiate in jumatate.
Bucatarie: italiana
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 8 minute
Ingrediente:
200 g penne
100 g sunca slaba, taiata cubulete
100 g branza de capra, taiata cubulete
1 ardei gras rosu, curatat de seminte si taiat fasiute subtiri
1 ardei gras galben, curatat de seminte si taiat fasiute subtiri
2 cepe verzi, taiata bucatele de 4 cm lungime, pe diagonala
4 linguri pesto rosu
2 linguri de ulei de masline extra virgin
1 lingura de otet balsamic
sare
piper negru, proaspat macinat
busuioc proaspat, pentru ornat
Instructiuni:
Se fierb pastele in multa apa clocotita, cu sare din belsug, timp de 10 minute, sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana ce sunt al dente. Se scurg bine de tot si se pun deoparte.
Cat timp fierb pastele, se prepara un dressing amestecand intr-un castron sosul pesto cu sare, piper si otet balsamic. Se incorporeaza uleiul treptat, amestecand continuu, pana ce se obtine o mixtura omogena.
Se acopera castronul si se lasa deoparte pana ce fierb pastele, ca aromele sa aiba timp sa se amestece.
Se transfera pastele intr-un castron mare. Se adauga sunca, ardeii grasi, ceapa verde si dressing-ul. Se amesteca bine. Se orneaza cu busuioc proaspat si se serveste.
Perfect, multumesc de raspuns 😀 Abia astept sa le fac azi.
Buna, as vrea sa stiu daca am de unde cumpara sos pesto si daca ai vreo recomandare in ce priveste firma.
@honeybunny: Sos pesto gasesti aproape constant in toata supermarketurile mari. Preturile sunt undeva la 10-15 lei borcanasul. Cele mai scumpe sunt si cele mai bune, dar si cele ieftine sunt foarte OK. Eu te-as sfatui sa iei unul mai ieftin si sa vezi daca iti place, caz in care poti incerca apoi si un produs mai scump. In general, cu un borcanas asezonezi vreo 12 portii de paste.
@honeybunny: Sper sa-ti placa. Bafta!
Excelenta, am facut-o aseara si au ras castronul.Interesant ca, acum cand lumea mananca numai mancaruri grele, a dat frigul, ai postat cateva salate.Revigorant.
@Corina: Este post acum, multi il tin, asa ca o parte a populatiei abia se pregateste pentru bucatele mai grele. Oricum, am de gand sa fac o vreme cateva zeci de mancaruri simple, rapide si gustoase, asa ca pentru oamenii ocupati care nu au mult timp alocat gatitului, dar isi doresc, totusi, ceva mai deosebit.