Va propun astazi o reteta care se prepara in mai putin de 10 minute, excelenta pentru o cina usoara, mai ales dupa o zi plina, cand nu mai aveti nici forta si nici chef pentru gatit.

Reteta este extrem de simpla, dar surprinzator de buna. Gustul salatei este provocator de delicios, fata de usurinta cu care se prepara. Mai mult, este nu numai un preparat usor si sanatos, dar se potriveste si dietei vegetariene, sau celor care tin post.

Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 8 minute
Timp de gatit: 0

Ingrediente:
1 cana cu frunze tinere si proaspete de rucola, spanac, valeriana etc.
2 andive curatate, desfacute in foi, spalate, scurse si feliate
2 linguri de amestec de fistic, seminte de pin, seminte de floarea-soarelui
4 linguri de ulei de masline extra virgin
1 lingura de suc de lamaie
1 catel de usturoi, dat prin razatoare
sare
piper alb, macinat
1 lingurita de boia iute, sau dulce, dupa preferinta

Instructiuni:
Se amesteca intr-un castron andivele cu valeriana si amestecul de seminte.
Se combina intr-un castronel usturoiul cu sare si piper. Se adauga suc de lamaie si uleiul si se amesteca bine.
Se adauga acest dressing in castronul cu andive si se amesteca. Se presara salata cu boia si se serveste imediat.

Sfaturi:
Neaparat folositi o boia de buna calitate, plina de aroma, caci ca face cu adevarat diferenta. Eu am primit boia din Ungaria, dar o boia buna se gaseste in Bucuresti in Piata Matache, unde este o taraba plina de condimente indiene, fructe uscate, alune etc. Ati mai putea avea o sansa buna la magazinele de delicatese, poate si la cele naturiste.