Salata este delicioasa, plina de culoare, decorativa si se prepara foarte rapid. Gustul usor amarui al andivelor, asociat cu somon si cu dressing-ul dulce-acrisor este, cu adevarat deosebit.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 5 minute plus infuzare
Timp de gatit: 0

Ingrediente:
2 andive, frunzele separate, spalate si taiate bucatele
1 lingura de capere
200 g somon afumat, taiat fasiute subtiri
1 cana cu frunze proaspete de valeriana, ruccola ori, spanac tanar
2 lingurite de mustar
2 lingurite de suc de lamaie
1 lingurita de zahar
cateva masline negre, curatate de samburi si taiate in jumatate
sare
piper negru, proaspat macinat
4 linguri de ulei de masline

Instructiuni:
Se prepara un dressing amestecand intr-un castron mustarul cu sare, zahar si suc de lamaie. Cand zaharul este dizolvat, se adauga treptat uleiul de masline, amestecand continuu, pana ce se obtine o emulsie omogena, de culoare aurie. Se acopera si se lasa 10 minute, ca sa se amestece gusturile si aromele. Inainte de a se adauga in salata se amesteca din nou.

Intre timp se combina frunzele de valeriana cu masline, capere, andive si somon. Se adauga dressing-ul si se amesteca bine. Se pipereaza si se serveste salata rece, ca gustare, sau antreu.