Oameni buni, mi-e tare dor de o “gateala”, dar mai am vreo saptamana de asteptat. Pana atunci, trebuie sa ma multumesc cu mici improvizatii. Va prezint una dintre ele, una dintre salatele cu care v-ati obisnuit deja, simpla si rapida, dar cu combinatii inedite de ingrediente. Salata este delicioasa si plina de culoare, beneficiind si de contrastul de textura dintre stafide si branza, pe de-o parte, nuci, mere si andive pe de alta.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2-4 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 0

Ingrediente:
2 andive spalate, curatate si desfacute in foi
50 g stafide negre mari si carnoase
150 g branza albastra, taiata bucatele mici
1 mar, curatat de coaja si cotor, taiat julienne
50 g nuci, tocate grosier
3 linguri de ulei de masline extra virgin
1 lingurita ulei de nuca
2 lingurite de suc de lamaie
1 lingurita de mustar iute
sare
piper negru, proaspat macinat

Instructiuni:
Se prepara o vinegreta amestecand mustarul cu sare, piper si suc de lamaie. Se adauga apoi uleiul treptat, amestecand viguros, pana se obtine o emulsie de culoare aurie.

Se pastreaza foile de andive mari (8-12 foi), iar cele mici se toaca marunt.

Se combina intr-un castron andivele tocate cu mar, stafide, branza albastra si 3/4 din nuci. Se adauga vinegreta si se amesteca bine de tot. Se presara deasupra restul de nuci tocate.
Se asaza castronul in mijlocul unui platou, iar foile de andive puse deoparte se asaza in jurul acestuia, ca spitele unei roti.