Reteta de fata este extrem de simpla. Mananc destul de des astfel de salate, mai ales seara, si va spun sincer ca imi ofera, stropite cu un pahar de vin alb, o cina deosebita: usoara, satioasa, sanatoasa si gustoasa.

Daca aveti o telemea buna, cum este si cea de capra distribuita de Delaco, cheia acestei salate sta in calitatea uleiului de masline si a rosiilor. Alegeti rosii coapte, parfumate si gustoase; daca rosiile nu sunt in sezon, sau daca nu gasiti rosii cu gust, incercati rosii cherry. Acestea, chiar si atunci cand nu sunt de calitatea cea mai buna, tot sunt mai gustoase decat alte rosii.

Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 5 minute + inmuiere + odihna
Timp de gatit: 0

Ingrediente:
120 g bulgur
sare
piper negru, proaspat macinat
3-4 linguri de ulei de masline
suc de lamaie
200 g telemea de capra de la Delaco, taiata cubulete
cateva rosii cherry, taiate bucatele
1/2 legatura de patrunjel proaspat, tocat
cateva felite de lamaie, pentru servit

Instructiuni:
Se inmoaie bulgurul in apa fierbinte, in care s-a adaugat sare, timp de 30 de minute, sau pana ce se face fraged si un pic al dente. Se scurge excesul de apa, daca este nevoie.

Se sareaza rosiile si se scurg intr-o strecuratoare. Se pipereaza si se combina cu patrunjel tocat.

Se gusta bulgurul si se asezoneaza cu sare si piper. Se stropeste cu ulei de masline extra virgin si cu suc de lamaie. Se amesteca bine si se lasa sa stea 20 de minute, ca sa prinda gust.

Se asaza peste bulur rosiile amestecate cu patrunjel. Compozitia se presara cu cubulete de branza. Se stropeste totul cu putin ulei de masline. Pentru un pic de iuteala, se pot presara si cativa fulgi de ardei iute.