Aceasta reteta face parte din grupul celor gatite la GUXT, cu ocazia evenimentului cu tema “Ziua in care vin capsunile”. Este o reteta inedita si originala, surprinzatoare, simplu de preparat si delicioasa. Cheia succesului este sa se foloseasca doar ingrediente de cea mai buna calitate; in special capsunile trebuie sa fie pline de gust si de aroma.


Bucatarie: mediteraneana
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 0

Ingrediente:
16 capsuni mari, sau 24 mai mici
150 g branza cu mucegai
2 cani cu frunze proaspete de rucola
3-4 linguri de ulei de masline extra virgin
2 linguri de otet balsamic

Instructiuni:
Se taie capsunile felii de 3 mm grosime, pe lungime. Cel mai simplu este sa folositi o mandolina care poate regla grosimea felierii.

Se asaza feliile de capsuna pe o farfurie rece, intr-un mod cat mai decoratic. Se presara cu branza cu mucegai faramitata si cu frunze de rucola.
Se stropeste totul cu ulei de masline si otet balsamic.

Nota:
Reteta este extrem de simpla, dar preparatul final are multe de oferit. Dulceata capsunilor echilibreaza bine gustul sarat si pregnant al branzei, notele ierboase si amarui provenind de la rucola, cele dulci-acrisoare de la otetul balsamic si cele fructate si usor picante de la uleiul de masline rotunjind perfect intregul ansamblu gust-aroma.

Incercati neaparat reteta acum, cand capsunile sunt in sezon; veti fi incantati.