In aceasta salata carnea frageda si usor picanta se “mariaza” bine cu mixtura de castravete si ardei gras, acrisoara si crocanta. Rezulta un preparat echilibrat ca gusturi si arome, delicios, rapid si foarte usor de facut.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 5 minute + marinare
Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:
2 jumatati de piept de pui dezosat, fara piele, taiat fasiute
sare
piper negru, proaspat macinat
1 lingurita de boia afumata (pimenton)
1 lingurita de seminte de chimen, macinate
1 lingurita de praf de ceapa
1 lingurita de praf de usturoi
2 linguri de suc de lamaie
4 linguri de ulei de masline
1/2 ardei gras rosu, tocat
1 castravete mediu, taiat rondele subtiri
2 linguri de marar proaspat, tocat

Instructiuni:
Se amesteca intr-un castron boiaua cu chimen, prafuri de ceapa si usturoi, sare, piper, 1 lingura de suc de lamaie si 1 1/2 linguri de ulei. Se adauga fasiutele de carne si se amesteca bine. Se acopera castronul si se lasa carnea la marinat 30-60 de minute.

Intre timp se prepara o vinegreta acrisoara amestecand restul de suc de lamaie cu 1 1/2 linguri de ulei, putina sare si putin piper.

Se amesteca intr-un castron rondelele de castravete cu ardeiul gras. Se adauga vinegreta si se amesteca din nou. Se lasa vagetalele la marinat pana ce este gata carnea.

Se incinge bine o tigaie, la foc iute. Se incinge restul de ulei si se prajeste carnea 2-3 minute, in doua transe daca este nevoie, pana se rumeneste si este facuta. Se pune deoparte, pe o farfurie, sa se raceasca putin.

Se asaza rondelele de castravete pe o farfurie, intr-un mod decorativ. Se presara cu ardeiul gras tocat. Se cladeste carnea in centrul farfuriei.

Se amesteca vinegreta ramasa in castron cu sucul ce se scurge de la carne. Cu sosul obtinut se stropeste salata. Se presara apoi cu marar tocat si se serveste la temperatura camerei.

Sfaturi:
Ca sa economisiti timp, taiati rondele castravetele cu o mandolina. eu am folosit una fixata la grosimea de 2 mm si a mers minunat. Pentru un plus de efect vizual, “zgariati” coaja castravetelui cu un cutit pentru decupat firisoare de coaja de citrice.