Exista nenumarate feluri de salate de castraveti cu iaurt, sau smantana, si diverse condimente. Aceasta este o varianta scandinava, foarte populara, in special in Suedia. Desi provine dintr-un climat rece, reteta este racoroasa, buna pe timp de vara. Cei care isi pazesc silueta cu grija, pot inlocui smantana cu un iaurt, mai sarac in grasimi.
Bucatarie: suedeza
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 10 minute, plus 1 ora racire
Timp de gatit: 0
Ingrediente:
3 castraveti mici, taiati rondele subtiri
120 g smantana (sau iaurt)
1 ceapa rosie mica, taiata rondele cat mai subtiri
1 lingurita de marar proaspat, tocat
2 linguri de patrunjel proaspat, tocat
1 lingura de zahar
2 linguri de otet alb, de buna calitate, aromat cu tarhon
sare, dupa gust
piper negru, macinat, dupa gust
Instructiuni:
Se combina intr-un castron smantana cu marar tocat, otet, patrunjel si zahar. Se asezoneaza cu sare si piper si se adauga rondelele de castravete si de ceapa. Se amesteca cu grija.
Se acopera castronul si se raceste salata cam 1 ora inainte de a fi servita.
Imi place reteta ta. S-a salvat 🙂 Oare daca folosesc balsamic in loc de otet alb(presupun ca-i schimba usor culoarea), stric toata combinatia? Sau macar otet de mere cu miere, otetul alb nu prea e pe gustul meu.
Incearca otet de mere, dar fara miere, sau suc de lamaie.